Blog en vlog tips om jezelf te profileren

Blog en vlog tips om jezelf te profileren

Met een eigen blog of YouTube-kanaal kan je laten zien wie je bent, wat je doet en waar je goed in bent. Een mooie aanvulling op je CV! In dit artikel leggen we uit hoe jij jezelf kan profileren met een blog of een vlog.

Bloggen

Is online marketing helemaal jouw ding? Schrijf hier dan over. Pak je kans en deel je kennis met de wereld. Zo zal je op een goede en leuke manier leren schrijven en laat je zien dat je kennis hebt van je vak.  Een eigen blog maken is tegenwoordig helemaal niet zo ingewikkeld, een WordPress is zo gemaakt. De hosting hiervan zal wel wat geld kosten, maar dit kan al vanaf een paar euro per maand.

Recruiters zien dit graag, omdat ze dan zien dat je ondernemend bent en dat je de Nederlandse taal goed beheerst. Laat je blogs wel altijd even door iemand lezen voordat je deze plaatst. Een spelfoutje is zo gemaakt.

Vloggen

Dit kan gewoon over je dagelijks leven gaan, maar bijvoorbeeld ook gadgets testen of experimenten uitvoeren. Dit is ook zeker een kans om jezelf op een leuke manier te profileren. Je toekomstige werkgever ziet graag wie jij bent als persoon, in plaats van alleen wat voor ervaringen jij allemaal hebt.

Natuurlijk is het belangrijk om de juiste kennis in huis te hebben, maar het is misschien wel net zo belangrijk dat jij binnen het bedrijf past. Door een video kun je goed laten zien wie je echt bent. Zo kan een recruiter dus goed beoordelen of jij binnen het bedrijf past. Dit is niet alleen voordeel voor de recruiter maar ook voor jou.

Wees hier wel voorzichtig mee, als je iemand belachelijk maakt in één van je vlogs zal dit natuurlijk niet netjes staan. Zorg dus dat je leuke vlogs maakt maar let op wat je in de vlogs laat zien.

Kortom: profileer eens anders

Een goed LinkedIn-profiel en jezelf op de juiste manier profileren op Facebook is natuurlijk heel belangrijk. Doe eens wat anders en begin een blog of vlog. Zo kun je jezelf onderscheiden van de rest. Dit kan de reden zijn dat jij uitgenodigd wordt op een sollicitatiegesprek.

Wil je meer tips om jezelf te profileren op het internet?

Lees dan ook de artikelen 8 marketing tips om jezelf te profileren, Stappenplan personal branding of bekijk al onze personal branding tips in de categorie Personal branding op het internet.

[box type=”shadow” align=”alignleft” class=”” width=””]Dit artikel is geschreven door YoungCapital. YoungCapital is een uitzendbureau voor studenten en starters.[/box]

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: