Bunq: is het de moeite waard?

Bunq wordt steeds populairder. De kans is dan ook klein dat je er nog nooit van gehoord hebt. Maar wat heeft deze bank je precies te bieden? En is het wel echt zo interessant of eerder overhyped? Je ontdekt het hier!

Wat is bunq?

Bunq is een Nederlands bedrijf dat bankrekeningen en financiële dienstverleningen aanbiedt in heel Europa. Als je wil weten of het interessant is om er een rekening af te sluiten, lees dan vooral verder. Heb je liever een compleet overzicht met alle voor- en nadelen, lees dan de uitgebreide bunq review.

Rekeningen bij bunq

Bij bunq kan je kiezen uit verschillende formules. Voor zakenmensen is er bijvoorbeeld het Easy Money plan. Daarbij heb je de mogelijkheid om 25 rekeningen gratis te openen met een eigen IBAN. 

Voor milieubewuste mensen is het Easy Green plan dan weer interessanter. Bij iedere 100 euro die je uitgeeft, wordt er een boom geplant. Wil je liever een makkelijk instapmodel? Kies dan voor het Easy Bank plan!

Bunq Travelcard

Bunq heeft ook verschillende soorten kredietkaarten. Het is onmogelijk om ze allemaal op te sommen, maar de interessantste is de bunq Travelcard. Zeker voor reizigers!

Met deze kaart kan je namelijk overal ter wereld betalen. En dat zonder krediet, want de bunq Travelcard is een prepaidkaart. Je moet er dus zelf geld opzetten voordat je hem kan gebruiken. Dat betekent ook dat iedereen er toegang tot heeft en een BKR-registratie niet nodig is.

Bunq: de voordelen op een rij

Bedrijf met liefde voor het milieu

Bunq is een online bank. Er wordt dus nauwelijks gebruikgemaakt van papier. Daarnaast kan je er een speciale rekening openen waarbij er voor iedere gespendeerde 100 euro een boom wordt geplant. En alsof dat nog niet genoeg is, zal bunq nooit investeren in bedrijven die bijdragen aan de verwoesting van onze planeet.  Je kan dus wel stellen dat het bedrijf milieuvriendelijk is!

Open 25 rekeningen onder één account

Doordat je maar liefst 25 verschillende rekeningen kan openen onder één account, maak je het jezelf makkelijk. Want zo kan je een aparte rekening aanmaken voor speciale projecten, je huur, enzovoort. Op die manier krijg je een beter inzicht in je uitgaven en inkomsten.

Bespaar tijd 

Rekeningen betalen verloopt via bunq altijd erg vlot. Je hoeft je factuur enkel maar in te scannen met de app. Vervolgens bevestig je je betaling en je bent klaar. Betalingen verlopen ook heel snel dankzij Instant Pay. 

Beslis waar je geld in geïnvesteerd wordt

De meeste banken investeren hun geld in minder fraaie zaken, zoals bedrijven die bosbouw vernietigen of mensenrechten schenden. Dat is bij bunq niet het geval. Sterker nog: jij bepaalt wat er met het geld gebeurt. Dit stel je eenvoudig online in. Je kan ook aangeven dat ze je geld niet mogen gebruiken om te investeren. In dat geval wordt het gestald bij de Europese centrale bank.

Zijn er ook nadelen?

Bunq is een online bank die zich specifiek richt op een jonger publiek. Dat merk je aan het taalgebruik op de website en de technologische snufjes. Voor de meeste mensen is dit een voordeel. 

Maar voor oudere personen die niet goed overweg kunnen met technologie is een account bij bunq minder handig. Een ander nadeel van bunq is dat het vooralsnog niet mogelijk is om er een verzekering of lening af te sluiten.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: