BV oprichten: 3 belangrijke aandachtspunten

Het avontuur als ondernemer gaat al vroeg van start. Niet op het moment dat je eindelijk je eerste klant binnenhaalt of wanneer je website live gaat en je staat te popelen om te zien of al je harde werk succesvol is geweest. Nee, dat begint al bij de oprichting ervan. Wat dacht je bijvoorbeeld van het kiezen van een rechtsvorm? Dit klinkt zo eenvoudig, maar is het alleszins niet. Een van de populairste rechtsvormen is de BV. BV staat voor Besloten Vennootschap en levert onder de juiste omstandigheden veel voordelen op. 

 

Bij het oprichten van een bv komt echter wel wat kijken. Om er zeker van te zijn dat je dit op de juiste manier aanpakt én de juiste beslissing maakt, is het belangrijk dat je deze keuze dan ook weloverwogen maakt. Maar waar moet je aan denken? Hieronder zetten we de belangrijkste drie aandachtspunten op een rij. 

  1. Wees op de hoogte van alle regels 

 

Het oprichten van een bv bij firm24 is één ding. Maar wees je er ook van bewust dat er dan een hoop gaat veranderen. Wanneer je een bv opricht, moet je namelijk aan verschillende rechten en plichten voldoen. Een van de belangrijkste regels is bijvoorbeeld dat je in loondienst komt van je eigen bv. Je moet dus je eigen salaris bepalen en deze door de bv laten uitbetalen. Helemaal vrij ben je hier helaas niet in. 

 

Zo ben je verplicht om jezelf loon te geven en moet het salaris overeenkomen met de functie die je beoefent. Als je dus als bv werkzaam bent in de sector makelaardij, dan kijkt de Belastingdienst naar salarissen van andere makelaars die in loondienst zijn. 

 

Het maakt niet uit hoe groot je winst is, je zit dus vast aan deze regels. En dit is er slechts één van. Er zijn er nog veel meer. Daarom is het goed om jezelf eerst goed in te lezen en ook je accountant of boekhouder om advies te vragen. Dan weet je wat je precies kunt verwachten en of dit de gunstigste keuze is voor jou. 

  1. Pas ook je inschrijving aan bij de Kamer van Koophandel 


Soms zien we dat mensen alle stappen doorlopen om hun bv op te richten en zelfs al bij de notaris zijn geweest en vervolgens vergeten om hun inschrijving door te geven aan de Kamer van Koophandel. Het is echter wel verplicht om dit te doen. Op dat moment kunnen namelijk alle fiscale zaken geregeld gaan worden. De Kamer van Koophandel geeft na jouw inschrijving of aanpassing van de rechtsvorm jouw gegevens door aan de Belastingdienst en die stuurt je vervolgens verdere informatie. Zo bepalen zij ook welke belastingen je moet gaan betalen en hoe vaak. 

 

  1. Weet wat fiscaal aantrekkelijker is 

 

Als beginnende ondernemer is het doorgaans aantrekkelijker om een eenmanszaak te starten. Dan geniet je van veel fiscale voordelen die vooral voor starters bedoeld zijn. Wanneer je echter meer winst gaat maken, zul je merken dat het belastingtechnisch interessanter wordt om je eenmanszaak naar een bv over te zetten. Hoe hoger de winst, hoe aantrekkelijker dit wordt. Je kunt de exacte vergelijking laten berekenen door een boekhouder.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: