Coinbase IPO

Een grote cryptocurrency-uitwisseling gaat naar de beurs. Hier is wat dat betekent, en wat je moet weten over Coinbase-aandelen.

Dit artikel biedt informatie en onderwijs voor beleggers. NerdWallet biedt geen advies- of makelaarsdiensten aan, noch beveelt het beleggers aan of adviseert het beleggers om bepaalde aandelen of effecten te kopen of verkopen.

Op 17 maart 2021 zette de Amerikaanse cryptocurrency-uitwisseling Coinbase weer een stap in de richting van zijn directe notering met een regelgevende indiening die aangeeft dat bijna 114,9 miljoen aandelen waren geregistreerd om te worden verhandeld. Uit de indiening bleek ook dat in de particuliere markt aandelen werden verhandeld tegen een gewogen gemiddelde prijs van $ 343,58 tijdens het eerste kwartaal van 2021 (tot en met 15 maart), waardoor de geschatte totale waarde van de aandelen geregistreerd voor verhandeling op meer dan $ 39 miljard zou komen.

Coinbase heeft nog steeds geen officiële datum gegeven voor wanneer zijn aandelen beschikbaar zullen zijn voor het publiek, maar eerdere rapporten suggereerden dat het begin 2021 zou kunnen gebeuren. Het bedrijf zal zijn aandelen noteren op de Nasdaq onder de aandelentikker “COIN.”

Wil je Coinbase aandelen kopen? Hier zijn enkele dingen om te overwegen

Nadat Coinbase naar de beurs is gegaan, zult u in staat zijn om de aandelen te kopen en te verkopen op de aandelenmarkt zoals elk ander openbaar bedrijf. (Leer hoe u aandelen koopt.)

Wat echter uniek is aan dit aandeel, is dat het potentiële succes van uw investering is gekoppeld aan de populariteit en het handelsvolume van cryptocurrencies, maar u hoeft uw Amerikaanse dollars niet om te zetten in cryptocurrency, volgens Randy Carver, een geregistreerde principal bij Raymond James Financial en president en CEO van Carver Financial Services in Mentor, Ohio.

“Het kopen van Coinbase [aandelen] zou een manier kunnen bieden om indirect deel te nemen. Het is als de persoon die pikhouwelen en schoppen verkoopt aan de mijnwerkers; je hoeft geen goudzoeker te zijn om geld te verdienen”, zegt Carver.

Volgens Chris McAlary, CEO van bitcoin ATM-operator CoinCloud, zou de beursgang van Coinbase een manier kunnen zijn voor meer traditionele beleggers om blootstelling aan crypto’s te krijgen zonder het gevoel te hebben dat ze vierkant in het spel van speculatie springen.

“Als ze zich meer op hun gemak voelen om in aandelen te investeren en hun geld achter een bedrijf te zetten met cashflow, een raad van bestuur en de hele traditionele infrastructuur, zullen ze de kans waarderen om crypto-volatiliteit te omzeilen en in plaats daarvan in Coinbase-aandelen te investeren,” zegt McAlary.

Nog steeds geïntrigeerd? Overweeg deze factoren om te beslissen of Coinbase geschikt is voor u.

1. De toekomst van cryptocurrency

Wanneer u investeert in een bedrijf, is dat een stem van vertrouwen in het bedrijf zelf, maar het laat ook zien dat u verwacht dat de vraag naar zijn product of dienst ook zal stijgen. Gelooft u dat er een toekomst is voor cryptocurrencies, zoals Bitcoin, Ethereum en de tientallen altcoins die beschikbaar zijn om te verhandelen op Coinbase? Gelooft u dat cryptocurrency de “toekomst van geld” is die een “open financieel systeem over de hele wereld” zou kunnen inluiden, zoals Coinbase op zijn website stelt?

Of, is dit allemaal slechts een rage? Een beurs zoals Coinbase is zeer gevoelig voor veranderingen in de vraag, en als crypto zijn aantrekkingskracht verliest en gebruikers stoppen met ruilen op Coinbase, kan dit gevolgen hebben voor de inkomsten.

Net zoals u een grondig begrip van de markt voor hernieuwbare energie zou willen hebben voordat u in een bedrijf voor hernieuwbare energie investeert, zult u uw hoofd volledig rond cryptocurrencies willen wikkelen voordat u in een pure-play crypto bedrijf investeert.

2. De rol van Coinbase in de toekomst van crypto

Als je gelooft dat er een toekomst is voor cryptocurrencies, is de volgende vraag die je jezelf moet stellen of Coinbase gepositioneerd is om te profiteren van de populariteit van cryptocurrency. Dit is waar beleggers een fundamentele analyse zouden kunnen uitvoeren zoals ze zouden doen met elk ander beursgenoteerd bedrijf: het bestuderen van de inkomsten van het bedrijf, de winst, de gebruikersgroei, de concurrentie, het management en tientallen andere factoren.

Maar investeren in Coinbase komt met een Catch-22: Als je volledig gelooft in cryptocurrency – dat wil zeggen, gelooft in de toepassingen en de waarde van een gedecentraliseerd openbaar grootboek – heb je dan vertrouwen in Coinbase, dat zelf een gecentraliseerd bedrijf is?

Naast de Coinbase-app biedt het bedrijf wel apart zijn Coinbase Wallet aan, waarmee gebruikers hun eigen cryptocurrencies kunnen opslaan en gedecentraliseerde toepassingen kunnen verkennen. Coinbase Wallet rekent echter alleen kosten om de transactiekosten te dekken die het maakt, niet de inkomsten genererende per-transactie vergoedingen van de primaire Coinbase app.

3. Wat u zich kunt veroorloven om te investeren in Coinbase

Als het gaat om daadwerkelijk investeren in Coinbase, gelden dezelfde regels voor het kopen van aandelen in elk bedrijf: Er is inherent risico, en u zou alleen een bedrag moeten investeren dat u zich kunt veroorloven te verliezen. Investeer bovendien geen geld dat u in de nabije toekomst nodig zou kunnen hebben, zeg voor ten minste de komende vijf jaar. Het inbouwen van deze buffer geeft u de tijd om mogelijk te herstellen van eventuele dalingen van de aandelenkoers op korte termijn.

Ten slotte, als u nog moet beginnen met een lange termijn, op indexfondsen gebaseerd investeringsplan, zouden de meeste financiële adviseurs adviseren om een dergelijke investering te financieren voordat u in de aandelen van een bedrijf duikt dat onlangs naar de beurs is gegaan – of een individueel aandeel, wat dat betreft.

Maar zodra Coinbase naar de beurs is gegaan, en als u besluit dat het een geschikte investering is voor uw portefeuille, kunt u hier leren hoe u aandelen kunt kopen.

De auteur bezat Bitcoin en Ethereum op het moment van publicatie.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: