Coinmarketcap

CoinMarketCap.com is een van de meer nuttige sites voor het krijgen van een overzicht van de cryptocurrency markt. Hier zijn de basisprincipes van hoe CoinMarketCap werkt.

TIP: Enkele van de belangrijkste informatie om te weten bij het investeren in een cryptocurrency is market cap (totale munten in omloop ten opzichte van de huidige prijs), prijs (in een fiat valuta zoals USD en een grote crypto zoals BTC), volume (fiat waarde van de valuta verhandeld in een dag), aanbod (circulerende aanbod van een munt), sociale media buzz, en welke beurzen het verhandelt op. Raad eens wat CoinMarketCap.com laat zien? Je raadt het al, dat allemaal! Dat is waarom het misschien wel de meest populaire cryptocurrency gerelateerde site is.

OPMERKING: CoinMarketCap.com (CMC) is geen beurs, het is gewoon een bron die u helpt muntprijzen en markten te vinden waarop u specifieke crypto paren zoals BTC/ETH kunt verhandelen. Het is ook een van, zo niet de, meest populaire crypto bron online. Hoewel het zelf geen beurs is, ga je naar changelly.com (wat een soort beurs is) als je op de “koop” knop drukt op de pagina van een willekeurige munt. Hoe dan ook, CMC is een belangrijke bron die hand in hand gaat met elke beurs, dus heb ik een uitzondering gemaakt en het in de beurzen sectie gezet. Als je je afvraagt waarom het in die sectie staat, dan is dat je antwoord.

Begrijpen hoe CoinMarketCap.Com te gebruiken

Ten eerste, de belangrijkste pagina om naar te kijken is de Cryptocurrency Marktkapitalisaties van alle Cryptocurrencies (de startpagina).

Deze pagina vermeldt de market cap, prijs, volume, aanbod, 24-uurs prijsverandering, en een grafiek van die prijs over 24 uur.

  • Market cap is het totaal aantal munten in omloop plus de huidige marktprijs.
  • Prijs is… de huidige gemiddelde marktprijs over alle beurzen.
  • Volume is hoeveel er van een munt is verhandeld in de afgelopen 24 uur.
  • Het aanbod is het aantal munten dat er is (vermenigvuldig dat met de prijs, en je krijgt de market cap).

Als je naar een munt kijkt, wil je naar de market cap kijken voor een overzicht van de waarde (omdat dit getal voorkomt dat je niet alleen de waarde van een munt moet bepalen, maar ook de waarde van een munt ten opzichte van het aantal dat er in totaal in omloop is).

De prijs spreekt voor zich: goed als hij stijgt om te verkopen, goed als hij daalt om te kopen.

Het aanbod geeft je een idee van hoe beperkt het huidige aanbod is (maar niet hoeveel er in totaal gecreëerd kunnen worden, dat moet je per munt onderzoeken).

Het 24-uurs volume en de verandering vertellen je hoe de munt het nu doet. Zit hij in een dip? Is het volume lager dan het normaal is? Deze metriek kan je helpen bij het timen van aan- en verkopen.

Dat is de essentie; u kunt de parameters tweaken door te knoeien met de drop-downs boven de lijst.

Klik vervolgens op een munt, laten we als voorbeeld Ethereum aanklikken.

Hier zien we een grafiek met veel lijnen die over elkaar heen lopen. De oranje lijn op de grafiek is de prijs in Bitcoin. Bitcoin heeft de neiging om omhoog te gaan, dus de relatieve prijs van alles in Bitcoin is omlaag. Laat u daardoor niet van de wijs brengen, maar houd wel rekening met het traject wanneer u handelt tussen munten.

De blauwe lijn is de market cap, dit is belangrijk om de hierboven genoemde redenen. Een munt waarvan de market cap groeit, is een munt die het in het algemeen goed doet (omdat ofwel de prijs omhoog gaat, ofwel het aanbod omlaag gaat).

De groene lijn is de prijs in USD. Dat zou het meest voor de hand liggend moeten zijn om naar te kijken.

Tenslotte is de grafiek daaronder het volume.

Als het volume hoog is en de market cap gemiddeld groeit, doet de coin het goed. Ondertussen moet u verwachten dat alle munten (voorlopig) dalen ten opzichte van Bitcoin.

Een ander stukje informatie dat u misschien wilt weten, is dat de tabbladen boven de grafiek op de pagina van een bepaalde munt de buzz in de sociale media laat zien en op welke beurzen de munt wordt verhandeld (onder het tabblad markets). Het laat ook zien welke crypto paren je kunt verhandelen (zoals ETH/BTC of ETH/USD).

Andere informatie op de site zou met een beetje werk makkelijk te achterhalen moeten zijn als je deze basis eenmaal kent.

Ik zal overwegen om meer informatie toe te voegen aan deze pagina, maar voor nu vond ik het belangrijk om de essentie uit te leggen (omdat het verwarrend kan zijn om al die lijnen en nummers te zien en niet te begrijpen wat ze betekenen).

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: