Cryptocurrency 2022: deze coins zijn interessant

In 2021 is er een flinke groei te zien in de populariteit van crypto. Zo beschikt meer dan 700.000 Nederlanders over bitcoin en handelt een kwart van de Nederlandse jongeren in diverse cryptovaluta.

Daarom is het zeker interessant om naar de voorspelling van cryptocurrency in 2022 te kijken. Welke virtuele munten blijven of worden interessant en waar moet je echt in investeren? We zochten het voor je uit.

Toekomst van crypto: de munt van de toekomst?

Misschien vraag je je eerst überhaupt af of het interessant genoeg is om crypto aan te schaffen. Je hoeft er namelijk niet veel verstand van te hebben om te weten dat cryptocurrency ontzettend volatiel is. Het afgelopen goede jaar is daar het bewijs van; weliswaar op een positieve manier. Onthoud echter dat dit ook de andere kant op kan gaan en dat de waarde op de Bitcoin koers of de Cardano koers juist ineens flink kan gaan dalen. Het is in ieder geval aan te raden om je altijd in te lezen in crypto voordat je erin gaat investeren. Hoewel niemand de toekomst van dit virtuele geld kan voorspellen, is het wel goed om op de hoogte te zijn van eventuele trends.

Veel Nederlanders die crypto bezitten, weten namelijk helemaal niet precies hoe de basis van crypto werkt. Zij zijn blind gaan investeren, juist omdat het ineens zo goed ging op de cryptomarkt. Ondanks dat je inlezen in cryptocurrency handig is voor je eventuele eigen gewin is de verwachting er dat meer mensen zullen (blijven) investeren in crypto. De eerste echte basis is door de pandemie gelegd. Hoewel er nog niet gezegd kan worden of cryptocurrency het geld van de toekomst is, worden de munten wereldwijd wel vaker geaccepteerd. In het Zuid-Amerikaanse land El Salvador is de bitcoin zelfs al een wettig betaalmiddel sinds 2021.

1. Cardano koers: stijgende lijn in 2022

Als er een cryptomunt is die wat voor je kan betekenen in 2022 dan is het wel de ADA op de Cardano koers. Aan het begin van 2021 was de ADA € 0,18 waard. Op moment van schrijven is dat € 1,08; een opvallende stijging binnen minder dan een jaar tijd. Experts verwachten dat deze waarde aan het begin van 2022 weer zal gaan stijgen naar een waarde van € 1,76. Zij denken dat de rest van het jaar rustig maar positief verloopt met een lichte stijgende lijn. 

Investeren in de Cardano koers is met name interessant wanneer je op de langere termijn investeert. Naar verwachting is de munt in 2030 € 5 waard. Uiteraard kan dit altijd anders lopen dan verwacht, maar het is boeiend genoeg om in je achterhoofd te houden. De ADA is wat dat betreft in ieder geval een leuke extra vulling voor je beleggingsportefeuille.

2. Investeren in Ethereum koers

Leuk weetje: de ADA wordt gezien als de next big thing in 2022 na de Ether op de Ethereum koers; een andere cryptomunt die je zeker in de gaten moet houden. Wanneer je de cryptokoersen al even in de gaten hebt gehouden dan is het je zonder twijfel opgevallen dat de Ether enorm gestegen is in 2021. De munt was aan het begin iets meer dan € 600 waard en heeft op moment van schrijven een waarde van meer dan € 3500. 

Wat hieraan mee heeft geholpen, is de marktovername van zogehete Defi-projecten. Daar wordt gebruik gemaakt van slimme contracten die gebouwd zijn op de Ethereum blockchain waardoor het netwerk sneller en beter beveiligd is. Dat is gunstig voor de waarde van de munt. Hoewel de verwachting is dat de Ether aan het begin van 2022 in waarde daalt, moet je onthouden dat ook deze munt op de langere termijn winstgevend kan zijn. Naar verwachting is de Ether binnen vijf jaar 5000 euro waard door diverse vooruitstrevende ontwikkelingen op het netwerk.

3. Litecoin kopen in 2022

Tot slot nog een andere cryptomunt die de moeite waard kan zijn in 2022: LTC van Litecoin. LTC is gebaseerd op de Bitcoin maar biedt net iets meer voordelen. Zo is de blocksnelheid sneller waardoor de transactiebevestigingstijd ook weer sneller is. Een transactie met Bitcoin duurt vaak nog een minuut of tien, terwijl LTC slechts 2,5 minuut nodig heeft. Wat opvalt bij de Litecoin is dat de munt in december 2021 ongeveer evenveel waard is als aan het begin van 2021, namelijk rond de € 135. In de tussentijd zijn er wel diverse pieken geweest met een record van meer dan € 300. 

Op basis van technische analyses voorspellen diverse tradingwebsites dat de Litecoin in 2022 weer gaat stijgen. Zo zou de munt aan het eind van 2022 weer tegen de € 300 aan moeten liggen. Wat er daadwerkelijk gaat gebeuren, moeten we nog even afwachten. Het is in ieder geval aan te raden om de koersen in de gaten te houden. Op MijnOnlineidentiteit.nl houden we je op de hoogte van het beste nieuws omtrent de Litecoin koers, Ethereum koers en Cardano koers.

 

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: