De 2 redenen waarom je een pentest moet laten uitvoeren

Pentesting of Penetration Testing is een proces waarbij een computersysteem, netwerk, toepassing, apparaat of website wordt gecontroleerd om na te gaan of er zwakke plekken in de beveiliging zijn die een aanvaller kan uitbuiten. Pentesting omvat het testen van de digitale beveiliging van een bedrijf om eventuele zwakke plekken in de informatiebeveiliging aan het licht te brengen en te neutraliseren. Gezien het aantal cyberaanvallen dat we in het recente verleden hebben gezien, is het voor organisaties volkomen logisch om penetratietests op hun digitale infrastructuur uit te voeren. Met penetratietests kunnen bedrijven potentiële zwakke plekken opsporen voordat kwaadwillende hackers er hun voordeel mee doen. In deze blogpost bekijken we 2 redenen waarom je zo snel mogelijk een pentest zou moeten laten uitvoeren.

Je kent je veiligheidsrisico’s

Wanneer je een pentest uitvoert, zul je eerst de beveiligingsrisico’s begrijpen. Hierdoor kun je bepalen welke beveiligingsrisico’s kunnen worden beheerd en welke je moet aanpakken. Als de pentest bijvoorbeeld ontdekt dat je de gebruikerswachtwoorden moet verbeteren, kun je de nodige wijzigingen aanbrengen om te voorkomen dat hackers het netwerk compromitteren. Met kennis van de beveiligingsrisico’s kun je weloverwogen beslissingen nemen over waar te investeren en welke beveiligingsmaatregelen nodig zijn om de gegevens en activa van het bedrijf te beschermen. Beveiligingsrisico’s die door middel van een pentest zijn geïdentificeerd, zouden anders onopgemerkt zijn gebleven als er geen pentest was uitgevoerd.

Je zult zien waar je moet investeren

Door middel van een pentest zie je waar je geld kunt investeren. Het is belangrijk om te onthouden dat een pentest geen eenmalige oefening is. Pen testing is een continu proces, en je moet het regelmatig uitvoeren. Wanneer uit een pentest blijkt dat je wijzigingen moet aanbrengen, moet je snel handelen om de situatie te verhelpen. Als je te lang wacht om de nodige wijzigingen aan te brengen, zal de pentest waarschijnlijk dezelfde problemen opnieuw aan het licht brengen. Daarom is het belangrijk om snel wijzigingen aan te brengen zodat toekomstige pentests niet dezelfde problemen vinden. Door middel van een pentest zie je waar je geld moet investeren. Als de pentest bijvoorbeeld aantoont dat het netwerk een zwak patch management systeem heeft, kan het een goed idee zijn om te investeren in een robuuster systeem. Het kan ook een goed idee zijn om patch management training te geven aan medewerkers, zodat zij begrijpen hoe ze wijzigingen moeten aanbrengen in de systemen.

Conclusie

Wanneer je een pentest uitvoert, leer je over de beveiligingsrisico’s, waar je geld moet investeren en hoe je de gegevens veiliger kunt maken. Je leert ook hoe veerkrachtig jouw infrastructuur is, en je hebt een uitgangspunt voor een beveiligingsprogramma. Er zijn dus veel redenen waarom je zo snel mogelijk een pentest zou moeten laten uitvoeren. Ontdek waar de zwakke plekken in je IT-omgeving zitten met hulp van Surelock.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: