De juiste indruk maken met relatiegeschenken

Als ondernemer komt er van alles op je af. Zo denk je op een gegeven moment ook na over je zakelijke relatiegeschenken. Wat zijn geschikte gelegenheden, relaties en cadeaus? Je wilt er geld in steken en echt indruk maken, een investering doen moet natuurlijk wel leiden tot succes. Je cadeaus moeten dus niet ergens achter in een bureaula verdwijnen.  Met de tips en voorbeelden in deze blog kun jij de juiste cadeaus en moment uitkiezen voor jouw relaties en bedrijf. Zo weet je zeker dat je met je relatiegeschenken altijd goed zit.

Wanneer geef je een relatiegeschenk?

Dat relatiegeschenken alleen met feestdagen worden gegeven, is onzin. Er zijn meer dan genoeg momenten waarop dit mogelijk is en een positief effect kan hebben. Zorg er daarom voor dat je ook op onverwachte momenten soms eens een relatie verrast met een kleinigheid. Er zijn tal van situaties en momenten waarin relatiegeschenken van pas kunnen komen en indruk kunnen maken op je zakenrelaties. Zo kun je mijlpalen vaststellen waarbij je bepaalde relatiegeschenken geeft aan je relaties. Aankopen van een specifieke omvang, jubilea van klanten of leveranciers, vakanties, eerste aankopen of leveringen; dit zijn allemaal mijlpalen die je met een relatiegeschenk kunt belonen. Bij elke situatie is er wel iets passends te geven, zo kun je bijvoorbeeld eens kijken naar de relatiegeschenken van Maxilia. Wanneer je op zo’n moment een relatiegeschenk presenteert, wordt het moment alleen maar belangrijker en positiever voor de ontvanger. Dit zorgt ervoor dat ze eerder zullen besluiten om de relatie of samenwerking voort te zetten.

Welk geschenk geef ik weg?

Als je op zoek bent naar relatiegeschenken, zijn er genoeg mogelijkheden. Sommige zijn vrij eenvoudig en als kleinigheidje te geven. Sommige zijn thematisch, vaak zijn deze iets groter en bedoeld voor speciale gelegenheden zoals Kerstmis, Pasen, Suikerfeest of Nieuwjaar. Denk daarom ook goed na over de verschillende soorten geschenken die je kunt geven en zorg ervoor dat deze passen bij de gelegenheid en je branche. Kleine relatiegeschenken zoals pennen en sleutelhangers met logo’s zijn gemakkelijk mee te nemen. Je kunt ook vilten tassen bedrukken om hierin plannen, samples of contracten in te presenteren. Thematische geschenken, zoals chocoladeletters en kerstmanden, worden op passende momenten aan specifieke relaties gegeven. Zorg er dan ook voor dat dit niet te vroeg van tevoren wordt geschonken, maar ook weer niet te laat ontvangen wordt. Naast het kiezen van geschenken die passen bij de branche en zakenrelaties, is het ook een goed plan om vast te stellen welke relaties wel of niet bepaalde geschenken krijgen. Hierdoor zijn alle medewerkers hiervan ook op de hoogte. Dit zal verwarring en onenigheid voorkomen.

Hoe geef ik het geschenk weg?

Een relatiegeschenk aan iemand geven is een belangrijk moment. De manier waarop het geschonken wordt, beïnvloedt namelijk voor een groot deel hoe de ontvanger het cadeau ervaart. Wordt het op een positieve, persoonlijke manier gegeven en past het ook echt binnen de branche en de relatie? Dan zal het een zeer positieve ervaring zijn die de relatie versterkt. Wanneer een geschenk rommelig oogt, te laat binnen komt of niet past bij de relatie die je met iemand hebt; kan dit de relatie negatief beïnvloeden. Zorg er daarom voor dat je hier goed over nadenkt en dit ook goed uitvoert of laat uitvoeren door werknemers of partners voor het beste effect.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: