De meest populaire halloween kleding van 2023

Halloween, het griezelige feest dat jaarlijks wordt gevierd op 31 oktober, kent elk jaar weer een stijging in populariteit in Nederland en België. Zoals met veel feestdagen, gaat ook Halloween gepaard met trends, vooral op het gebied van kostuums. Dit jaar zijn er weer een aantal outfits die het straatbeeld tijdens dit spookachtige feest domineren. In dit artikel nemen we je mee in de wereld van de meest populaire halloween kleding van 2023.

Retro Revival

De trend van het teruggrijpen naar oudere tijden blijft populair. Dit jaar zie je veel kostuums die geïnspireerd zijn op de jaren ’20 tot de jaren ’80.

De jaren ’20 stonden bekend om hun flapper dresses. Vrouwen combineren deze outfits met parelkettingen, hoofdbanden en klassieke make-up, terwijl mannen kiezen voor de gangster look. Denk aan krijtstreep pakken, borsalino’s en nep sigarettenhouders.

De jaren ’50 en ’60 brengen de pin-up en rock ’n roll stijl terug. Vrouwen in polkadot jurken, petticoats en hoge hakken, en mannen in leren jassen met vetkuiven.

De jaren ’80 zijn helemaal terug met neonkleuren, leggings en schoudervullingen. Beide geslachten gaan voor de flashy look, met veel kleur en grote accessoires.

Digitale Inspiratie

In 2023 hebben veel mensen zich laten inspireren door de digitale wereld voor hun halloween kostuum. Je ziet veel kostuums die gebaseerd zijn op populaire videospellen, apps en memes.

Fortnite blijft een hit. Kinderen en volwassenen verkleden zich als hun favoriete skins, terwijl ze dansjes uit het spel nadoen. Ook spellen zoals Among Us en Minecraft hebben hun stempel gedrukt op de halloween trends.

Memes uit de digitale wereld vertalen zich naar de fysieke wereld. Denk aan populaire TikTok trends of grappige internetfenomenen. Deze kostuums zijn vaak humoristisch en worden gecombineerd met moderne accessoires.

En natuurlijk, voor wie op zoek is naar het perfecte halloween kostuum gebaseerd op de digitale wereld, er zijn tal van webshops waar je terecht kunt voor inspiratie en aankopen.

Natuur en Duurzaamheid

Duurzaamheid is een thema dat ook in 2023 niet aan populariteit verliest. Veel mensen kiezen dit jaar voor kostuums die de natuur en duurzaamheid representeren.

Kostuums gemaakt van gerecyclede materialen zijn een hit. Of het nu gaat om oude kledingstukken die zijn omgetoverd tot een nieuw kostuum, of outfits die volledig uit gerecyclede materialen bestaan, duurzaamheid staat voorop.

Daarnaast zijn er veel kostuums die de natuur representeren. Denk aan bloemen, bomen, en dieren. Deze outfits zijn niet alleen mooi, maar brengen ook een boodschap over.

Voor wie zijn halloween feestje compleet wil maken met bijpassende halloween decoratie, er zijn ook duurzame opties beschikbaar die perfect passen bij de natuurlijke trend.


Ruimte en Sci-Fi

De fascinatie voor de ruimte en sciencefiction is in 2023 nog steeds aanwezig. Veel kostuums zijn geïnspireerd op populaire films, series en het heelal.

Star Wars, Star Trek en andere ruimtegerelateerde franchises blijven een grote bron van inspiratie. Lightsabers, futuristische wapens en buitenaardse wezens domineren het straatbeeld.

Ook het heelal zelf is een inspiratiebron. Mensen kiezen voor kostuums die sterrenstelsels, planeten of zwarte gaten representeren. Deze outfits zijn vaak heel kleurrijk en gedetailleerd.

Daarnaast zijn er veel kostuums die geïnspireerd zijn op echte astronauten. Denk aan de klassieke NASA-pakken of futuristische ruimtepakken.

Sprookjes en Legenden

Sprookjes en legenden blijven een tijdloze inspiratiebron. In 2023 zijn het vooral de duistere en minder bekende verhalen die populair zijn.

De klassieke sprookjes krijgen een duistere twist. Sneeuwwitje met een bebloed gezicht, of Roodkapje als weerwolfjager, de grens tussen sprookje en horror vervaagt.

Mythologische wezens zoals faunen, zeemeerminnen en centauren zijn ook populair. Deze kostuums zijn vaak zeer gedetailleerd en gecombineerd met speciale make-up en protheses.

Daarnaast zijn er ook veel kostuums die geïnspireerd zijn op lokale legenden en volksverhalen. Elke regio heeft zijn eigen spookverhalen en mythes, en deze worden gebruikt als inspiratie voor unieke en opvallende outfits.

Conclusie

2023 is een jaar van diversiteit en creativiteit als het gaat om halloween kostuums. Of je nu kiest voor een retro look, je laat inspireren door de digitale wereld, of teruggrijpt naar oude legendes, er is voor ieder wat wils. Het mooie aan Halloween is dat het iedereen de kans geeft om even iemand anders te zijn en deel uit te maken van een magische en spookachtige wereld. Elk jaar zien we weer nieuwe trends, maar het blijft een feest van expressie, fantasie en bovenal plezier.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: