De rol van de notaris bij jouw financiële zaken

Het is voor iedereen een goed idee om het een en ander op papier te zetten bij de notaris. Maar voor mensen met een groot vermogen is het eigenlijk onvermijdelijk. Want wat gebeurt er met al jouw crypto’s en beleggingen wanneer jij niet instaat bent om te traden? Het zou zonde zijn wanneer alles wat je opgebouwd hebt verdampt. Door een afspraak te maken bij de notaris voorkom je dit doemscenario. Bovendien geef je aan wie uiteindelijk in het bezig komt van je vermogen middels een testament. Weet jij niet of je alles goed geregeld hebt? Ga dan op zoek naar betaalbare en deskundige notarissen bij jou in de buurt.

Het opstellen van een levenstestament bij de notaris

Heb jij weleens overwogen om een levenstestament op te stellen? Wellicht word je door deze vraag verrast omdat je nog nooit van de term hebt gehoord. Een levenstestament is eigenlijk precies wat de naam doet vermoeden. Het is namelijk een testament waarvan de bepalingen rechtsgeldig zijn terwijl jij nog in leven bent. Dat klinkt misschien wat apart. Want terwijl je nog leeft is het toch nooit nodig om een beroep te doen op vooraf vastgelegde beslissingen? Toch wel, want het levenstestament gaat in op momenten waarin je zelf niet in staat bent om weloverwogen beslissingen te nemen. In de meerderheid van de gevallen is een medische oorzaak de reden.

Geef iemand het recht om jouw vermogen te beheren

Je vraagt je waarschijnlijk af wat je allemaal in een levenstestament zet. Het is een uitgebreid document met talloze onderdelen. In de eerste plaats is het belangrijk om te weten dat je niet alle gedeeltes in hoeft te vullen. Sterker nog, je kiest specifiek uit wat voor jou belangrijk is. Je hoeft dus geen vragen te beantwoorden waar je het antwoord niet op weet. In het levenstestament geef je onder andere aan wie in jouw plaats je vermogen beheert. Hierdoor keldert de waarde van jouw portfolio met cryptocurrencies en andere beleggingsinstrumenten niet zonder enige tussenkomst. Want je wijst een vertegenwoordiger aan die beslissingen neemt en inspeelt op de markt. Vanzelfsprekend wijs je iemand aan die je volkomen vertrouwt en verstand van zaken heeft. Vergeet bovendien niet om dit met de beoogde kandidaat te bespreken.

Verdedig je eigen vrijheid bij de notaris

In Nederland zijn we blij en trots met de vrijheid die gewone burgers hebben. Daarom is het extra in het oog springend dat het belang van notarissen nogal eens wordt onderschat. Terwijl ze er juist voor zorgen dat jouw vrijheden worden beschermd. Bovendien is een bezoek aan de notaris vrijblijvend. Ga dus gerust een keer langs en leer meer over de mogelijkheden.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: