Dit zijn de drie meest unieke vakantieplekken in Frankrijk

Vakantievilla

Frankrijk is een populair vakantieland. Er is niks mis met de bekende steden en streken in  het land bezoeken waar je menig toerist zul treffen, maar als je op zoek bent naar unieke bezienswaardigheden, lees dan zeker deze tekst eens door. We geven je drie tips voor vakantieplekken die je gezien moet hebben als je in Frankrijk bent. 

Vergeet zeker dat een huisje huren Frankrijk er ook bij hoort. Ga je met een grote groep op vakantie? Dan is een huisje huren zeker geen probleem als je dat via Villaspot.nl doet. We hebben veel vakantiewoningen in ons aanbod in allerlei landen. Dit betekent ook dat een vakantiehuis 10 personen (of zelfs voor nog meer mensen) geen enkel probleem op zal leveren en jij ook een huis kunt huren waar iedereen het naar zijn zin heeft en waar het je aan niets zal ontbreken. 

Alignements de Carnac

Een bijzonder unieke plek in Frankrijk vind je bij de Alignements de Carnac. Deze formatie megalieten is heel groot en vind je in de departementen Morbihan in Bretagne. Er zijn zoveel grote stenen te vinden, die vermoedelijk al dateren uit de vijfde eeuw voor Christus, dat ze zelfs verdeeld zijn over vier kleine plaatsen. Er wordt geschat dat er oorspronkelijk zo’n 11000 stenen stonden, waarvan er nu nog ongeveer 2600 over zijn. Bij de stenen die je op deze bijzondere plek aantreft, wordt een onderscheid gemaakt tussen menhirs (losstaande stenen), steencirkels en grafheuvels. 

Carcassonne

Ben je wel een bezoeker van steden als je op vakantie bent maar dan niet om te shoppen, maar om wat mee te krijgen van de cultuur uit vroegere tijden en veel op te steken van de geschiedenis? Dan is de stad Carcassonne ook een aanrader. De oude historische stad heeft tal van bezienswaardigheden te bieden en het is zeker aan te raden om een wandeling te maken zodat je veel ziet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het oude centrum van de stad, het Château Comtal en de Porte de l’Aude en dan noemen we nog maar een paar dingen die je beslist gezien moet hebben. 

Les Grottes du Pech Merle

Last but zeker not least: de grotten van Pech Merle, gelegen in het departement Lot. Hier kun je talloze oude rotstekeningen bewonderen en krijg je een goede indruk van hoe de mensen in heel vroege tijd leefden. Bekijk er kilometerslange etages (twee) met bijzondere en prehistorische tekeningen. Bijzonder en uniek genoeg! 

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: