Drie extra tips om je online identiteit veilig te houden

Op de dag van vandaag is het internet niet meer uit ons leven weg te denken. Vrijwel iedereen maakt er gebruik van of krijgt er op een of andere manier mee te maken, en dit vaak op een dagelijkse basis. Het is daarom belangrijk dat je jezelf zo goed mogelijk beschermt wanneer je gebruikmaakt van het internet. 

Anonieme contactgegevens

Allereerst is het belangrijk om online anonieme contactgegevens te gebruiken, in bijvoorbeeld e-mails die je verzendt. Op die manier garandeer je je eigen privacy tijdens het e-mailverkeer met een ander. Ook als je bijvoorbeeld besluit om te reageren op een online blogpost, is het aan te raden gebruik te maken van een andere naam. Op die manier garandeer je je eigen privacy!

Adresgegevens

Een andere manier om je eigen privacy online te beschermen, is het gebruikmaken van een ander adres als je online bestellingen doet. Dit is vooral aan te raden als je pakketjes bestelt op een webshop die je nog niet kent of niet echt vertrouwt. Bij veel webshops heb je de mogelijkheid om je pakketje te laten aankomen bij een afhaalpunt of een postbus. Zo garandeer je dat je thuisadres niet in verkeerde handen kan vallen!

Openbare WiFi-netwerken

Wanneer je op de trein of op op café gebruik wilt maken van WiFi, is er vaak de mogelijkheid om je mobiele telefoon of laptop met een openbaar WiFi-netwerk te verbinden. Het is echter aan te raden dit niet te doen en gewoon gebruik te maken van de data van je mobiele abonnement. Wil je toch gebruik maken van het openbare WiFi-netwerk, probeer dan internetbankieren en het invullen van andere gevoelige gegevens te vermijden. Op deze manier zorg je ervoor dat hackers niet achter je persoonlijke gegevens kunnen komen!

Ontwikkelen van online vaardigheden

Als laatste is het belangrijk dat je zo goed mogelijk je digitale vaardigheden ontwikkelt, om er voor te zorgen dat je tijdens het surfen niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Het kan namelijk gebeuren dat je online je persoonlijke gegevens met een ander deelt, zonder dat je dit wilt. Als je het gevoel hebt dat je onvoldoende beschikt over online vaardigheden, heb je altijd de mogelijkheid om hierop te oefenen en zo je vaardigheden te verbeteren.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: