Een betrouwbare dienstverlener vinden online: waar moet je op letten?

Stel, je wilt nieuwe dakbedekking voor je plat dak en je zoekt online een bedrijf die dat kan doen voor je. De kans is groot dat je een aanbetaling moet doen voordat ze de klus komen klaren. Daarin schuilt natuurlijk een risico in dat je opgelicht kunt worden, en dat wil je voorkomen. Waar moet je op letten als je online een betrouwbare dienstverlener wilt vinden?

Aandachtspunten bij het vinden van een betrouwbare dienstverlener

Ga je zelf online op zoek naar een passend bedrijf om jouw dakbedekking voor je te regelen door erop te googelen en websites van dakdekkersbedrijven te vergelijken? Dan zijn er een aantal belangrijke punten om op te letten om malafide ‘dienstverleners’ eruit te filteren. Ten eerste is het van belang dat er een bezoekadres vermeld wordt op de website. Controleer, bijvoorbeeld via Google Maps of Google Street View, of dit adres inderdaad klopt. Ook is het van belang dat je niet alleen via e-mail of een contactformulier contact kunt opnemen. Naast een bezoekadres is ook een telefoonnummer van belang. Verder moeten op de website de KVK-gegevens van het bedrijf vermeld staan. Deze kun je checken op de website van de Kamer van Koophandel. Let ook goed of het bedrijf aangesloten is bij organisaties of keurmerken, want dit is altijd een goed teken. Ook positief is als er namen en foto’s van de eigenaren en medewerkers van het bedrijf op de website te vinden zijn.

Verzamelplatform gebruiken

Je kunt in plaats van je eigen onderzoek te verrichten ook gebruikmaken van een platform waarop klanten en dienstverleners samenkomen die dat al voor je gedaan heeft. Via een platform als dit kun je verschillende aangesloten vakspecialisten vinden en kun je vervolgens gemakkelijk bij meerdere partijen offerte aanvragen. In dit voorbeeld is Homedeal zo’n platform. Een dakdekkersbedrijf moet aan strikte regels voldoen om toegelaten te worden tot platform. Alle aangesloten vakspecialisten staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ook worden de keurmerken van het bedrijf gecontroleerd. Dakdekkersbedrijven waarover klachten bekend zijn, wordt niet meer toegelaten op het platform. Zo vind je dus makkelijker een betrouwbaar dakdekkersbedrijf voor jouw klus.

Recensies

Een van de belangrijkste dingen is echter om te googelen op het bedrijf in kwestie om reviews te zoeken over de dienstverlening van het bedrijf. Dat kunnen reviews bij het Google-bedrijfsaccount zijn, maar ook reviews op reviewsites. Doe dit ook als je een verzamelplatform gebruikt hebt om passende dienstverleners te vinden. De ervaringen van zij die je voorgingen zijn immers goud waard. Wat hebben anderen te zeggen over het bedrijf? Snijd eventuele kritiek hout? Komen bepaalde pijnpunten regelmatig terug. Let ook op het aantal reviews dat achtergelaten is: hoe meer reviews, des te meer je er van op aan kunt. Wel is het natuurlijk zo dat mensen die iets te klagen hebben eerder geneigd zijn een review te schrijven dat mensen die ‘gewoon’ tevreden zijn.

Nu is een dakdekkersbedrijf vinden natuurlijk slechts een voorbeeld. Deze punten zijn toe te passen op andere vormen van dienstverlening. Het is altijd wijs om zelf goed onderzoek te doen of gebruik te maken van een platform dat strenge regels hanteert om een dienstverlener te vinden voor jouw klus.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: