Een Bitcoin pinautomaat; hoe werkt dat?

In Nederland zijn er een aantal bitcoin pinautomaten te vinden. Dit als gevolg van de toenemende bekendheid van bitcoins. Voor het gemak zijn er voor deze apparaten handleidingen gemaakt. Om u op weg te helpen zullen we hieronder toelichten hoe de bitcoin automaat in zijn werking gaat. 

Bitcoin atm of exchange? 

Bij een geldautomaat kun je geld uit de pinautomaat pinnen. Je zult misschien denken dat dit ook het geval is bij de bitcoin automaten. Helaas zul je bij de bitcoin automaat geen bitcoin uit de automaat zien rollen. Bitcoin atm kopen en verkopen bitcoins of andere virtuele munten om het maar zo te zeggen. Het zeg je misschien nog niets, maar een bitcoin automaat fungeert net zoals een broker. Het verschil tussen een broker en een bitcoin automaat is dat je bij een bitcoin automaat op locatie bent. Wanneer je via een broker handelt in crypto doe je dat vanaf jouw eigen locatie achter jouw pc of laptop. Bij een bitcoin automaat kun je met contant geld of met een pinpas geld wisselen naar Bitcoins. Soms is het ook mogelijk om je virtuele muntjes te wisselen naar contant geld.  

Hoe te gebruiken 

Om een bitcoin automaat te kunnen gebruiken moet je over een mobiele telefoon beschikken. Op deze mobiele telefoon moet je een wallet hebben. De wallet is nodig om een draadloos verbinding te maken met de automated teller machine (ATM). Nadat de verbinding is gemaakt zal de transactie worden verwerkt. Voor elke transactie worden er transactiekosten in rekening gebracht. De transactiekosten bedragen voor Bitcoin 10 euro en voor Ether 5 euro. Per dag kun je maximaal 2500 euro wisselen. Voor Bitcoin mag je een minimumbedrag van 50 euro lichten en voor Ether is dat 15 euro.  

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: