Zo stel je als student jouw Facebookprofiel in

Facebook laatste gesprekken functie

Welke informatie vindt jouw toekomstige werkgever als ze op jouw Facebook profiel terechtkomt? Nog nooit bij stilgestaan? In dit artikel geven we jou tips hoe jij als student jouw Facebook profiel kan instellen.

Jouw profiel

Je geboorteplaats, geboortedatum enzovoorts. Allemaal algemene gegevens die jij invult op je profiel. Maar ook iets persoonlijkere gegevens, zoals je telefoonnummer en e-mailadres. Je kunt voor al deze gegevens instellen wie deze mogen zien. Het is aan te raden om je e-mailadres en je telefoonnummer voor jezelf te houden. Anders heb je kans dat je benaderd zal worden door mensen die je niet kent.

Het kan geen kwaad om je geboortedatum of je opleiding wel openbaar te zetten. Deze gegevens kunnen relevant zijn voor recruiters. Natuurlijk is het aan jou of je dit wel of niet wil laten zien. Vaak typen recruiters je naam in op Google en komen zo bij je profiel terecht. Zorg er dus voor dat je account wel te vinden is. Uiteraard hoef je jouw berichten en foto’s niet op openbaar in te stellen. Dit is een optie die je aan kunt zetten.

Het delen van foto’s en berichten

Als je een foto deelt op Facebook kun jij instellen wie deze foto kan bekijken. Je hebt verschillende instellingen: openbaar, met vrienden, met specifieke vrienden of alleen met jezelf.

Bepaalde foto’s kun je beter alleen delen met specifieke vrienden. Misschien is het nog wel slimmer om deze helemaal niet te delen, maar als je het dan toch doet, zorg dan dat je de foto niet openbaar deelt. Dit kan jouw reputatie schaden.

Toch is het wel slim om wat foto’s openbaar te zetten. Gewoon leuke, persoonlijke foto’s van jou met je partner, vrienden of familie. Zo kunnen recruiters zien wat voor persoon je bent.

Controle over je tags

Op Facebook komen niet alleen leuke berichten voorbij. Er zullen altijd filmpjes, berichten of foto’s gedeeld worden die aanstootgevend zijn, en je hebt altijd die ene vriend die het leuk vindt om jou hier in te taggen. Helaas kun je dit niet voorkomen. Je kunt wel instellen wie je tags kunnen zien.

Je kunt ook een extra controle instellen, als je wordt getagged door iemand waar je geen vrienden mee bent, krijg je een melding. Als je de tag afkeurt is deze niet zichtbaar op Facebook.

Tijdlijn

Let op, waarschijnlijk kunnen vrienden berichten op jouw tijdlijn posten. Dit is leuk als ze je willen feliciteren met je verjaardag, maar er zit ook een nadeel aan. Als iemand kwaad wil kan hij of zij een aanstootgevende foto op jouw tijdlijn zetten. Je kunt instellen dat alleen jij berichten op je tijdlijn kan zetten. Wees dus selectief met wat je openbaar zet. Recruiters zoeken jou op Facebook op om te kijken wat voor persoon jij bent. Zet dus berichten openbaar die kunnen bijdragen aan je sollicitatie.

Handleiding privacy instellingen Facebook

Wil je leren hoe je Facebook op een veilige manier kan gebruiken, volg dan onze praktische instructies in het artikel Privacy instellingen Facebook.

[box type=”shadow” align=”alignleft” class=”” width=””]Dit artikel is geschreven door YoungCapital. YoungCapital is een uitzendbureau voor studenten en starters.[/box]

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: