Financieel zorgvrij de toekomst in? 4 tips die jou op weg helpen

Er is de laatste tijd sprake van een flinke inflatie en het is voor het eerst in dertig jaar dat de dollar evenveel waard is als de euro. Waar je 5 jaar geleden met €50,000 euro nog een hypotheek van €500.000 kon krijgen is dit nu niet meer dan €35.000. Tijden veranderen, des te belangrijker is het om verstandig met ons geld om te gaan en hier goede keuzes in te maken. Een goede voorbereiding helpt enorm om de toekomst financieel zorgvrij in te gaan. Daarom geven we je in deze blog 4 opties die je kunt inzetten om dit doel werkelijkheid te laten worden.

Leef zuiniger dan je gewend bent

Genieten van het leven kan op heel veel verschillende manieren. Elke dag een lekker broodje halen tijdens de lunchpauze (€4,50) terwijl je ook thuis datzelfde lekkere broodje kan bereiden (€1,20) scheelt je bijvoorbeeld zoal €99,- euro per maand. Het zuinige leven hoeft absoluut geen arm leven te zijn, je moet er alleen net even anders naar kijken. Investeren in kledingstukken waar je écht blij mee bent waardoor je minder vaak hoeft te winkelen. Geen onnodige abonnementen afsluiten en 2 keer in de week uitgebreid douchen in plaats van 7 keer per week kunnen ook al enorm schelen. Neem je leven eens onder de loep en kijk waar jij geld kunt besparen.


Een spaarpotje beginnen

Ondanks dat sparen niet persé veel oplevert met de huidige inflatie en rente, doe je er wel goed aan om een bepaald bedrag achter de hand te houden. Waarschijnlijk zet je al wel een bepaald bedrag per maand aan de kant om te sparen of om bijvoorbeeld te investeren. Toch kun je vaak nog meer sparen dan dat je doet. Wij zijn als mensen geneigd om te leven naar wat we hebben maar het geld hoeft niet opgemaakt te worden als je iets over hebt. Zet alles wat je aan het einde over hebt aan de kant in plaats van dat je het opmaakt. Zo spaar je stukje bij beetje een steeds groter bedrag op waar je iets moois van kunt kopen.

Genereer extra inkomensstromen

Om te voorkomen dat je met lege handen zit wanneer jouw grootste inkomstenbron weg zou vallen is het slim om na te denken over het genereren van extra inkomstenstromen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een side-hustle op te zetten. Een bedrijfje dat je in je vrije tijd runt. Denk bijvoorbeeld aan het verkopen van kunst of sieraden op jouw Instagram account.


Investeer je geld in aandelen of crypto

Naast een side-hustle is het investeren van geld ook een extra inkomstenstroom wanneer je dit goed aanpakt. Uiteraard is het investeren van geld altijd verbonden aan risico’s. Echter kan het je op de lange termijn ook veel financiële vrijheid opleveren. Je kunt ervoor kiezen om te investeren in aandelen of bijvoorbeeld in cryptocurrency. De crypto heeft de afgelopen jaren een hoog rendement laten zien. Wanneer je hier meer over wilt lezen raden we je aan om een kijkje te nemen op www.anycoindirect.eu. Dit is een betrouwbaar platform waar je een online wallet kunt openen en waar je alle informatie over crypto vindt.

 

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: