Beste firewall

Firewall

Firewall jouw computer tegen kwaadwillende activiteiten.

De behoefte aan computerfirewalls ontwikkelde zich naarmate internettechnologie zich verspreidde en de ontwikkeling van malware toenam.

Trojaanse paarden kunnen poorten openen op pc’s van gebruikers om in het geheim gegevens te verzenden, en nieuwsgierigaards kunnen zoeken naar kwetsbaarheden in jouw netwerkverbinding waardoor deze kunnen worden misbruikt.

Hoewel de ontwikkelingen op het gebied van antivirus- en malwaretechnologie in die tijd aanzienlijk zijn verbeterd, blijven firewalls nog steeds een aanbevolen vereiste voor alle pc-gebruikers, omdat de risico’s eerder zijn geëvolueerd dan gestopt.

Hoewel elk goed antivirusprogramma duidelijk schadelijke activiteiten op jouw pc kan voorkomen, kunnen software en apps soms misbruik maken van hun machtigingen om ongeautoriseerde netwerkverbindingen tot stand te brengen, die kunnen worden misbruikt om gebruikersgegevens van jouw computer te verzamelen.

spam

Dit is waar firewalls echt tot hun recht komen en erop staan ​​dat de software op jouw pc jouw uitdrukkelijke toestemming heeft om online verbinding te maken, terwijl ook aanvallen op afstand worden geblokkeerd.

Sommige firewalls worden geleverd als zelfstandige producten, andere maken deel uit van een internetbeveiligingspakket van antivirusbedrijven die een breed scala aan aanvullende beveiligingen kunnen bieden. Zakelijke gebruikers kunnen ook genieten van de bescherming van cloudfirewalls.

Voor Linux-gebruikers zijn er de beste gratis Linux-firewalls en de beste Linux-firewall-distro.

In de tussentijd laten we hier de beste firewallbescherming voor jouw computer zien, waarbij eerst de best betaalde firewallbeschermingsplatforms worden behandeld.

Bitdefender

1. Bitdefender Total Security

Totale veiligheid met firewallbescherming

+ Firewall-bescherming

+ Anti-ransomware

+ Microfoon-bescherming

+ Tot wel 5 apparaten

Bitdefender Total Security is een krachtige internetbeveiligingssuite die een firewall biedt uit een reeks aanbevolen beveiligingsmaatregelen. Er is ook antivirusbescherming, maar de meerlaagse malwarebescherming biedt ook bescherming tegen ransomware.

Andere functies zijn onder meer opties voor anti-phishing, fraude en diefstal, evenals een prestatie-optimalisatie. Een breed scala aan opties voor privacybescherming omvat anti-tracking, bestandsversleuteling en shredder, ouderlijk toezicht en bescherming voor microfoons om te voorkomen dat ze door derden worden gebruikt.

Bitdefender Total Security is niet alleen bedoeld om Windows-gebruikers te beschermen, maar kan ook worden gebruikt om te beschermen tegen aanvallen voor Android, macOS en iOS. Sterker nog, met een enkele productlicentie kun je de software op maximaal 5 verschillende apparaten gebruiken, zodat je Bitdefender Total Security zowel voor jouw thuiscomputer als voor jouw smartphone kunt gebruiken.

Over het algemeen doet Bitdefender Total Security vrijwel wat het suggereert, door een zeer breed scala aan beveiligingsmaatregelen te bieden die verder gaan dan alleen een firewall. De prijs is echter heel redelijk, waardoor het goedkoop en gemakkelijk is om gemoedsrust te krijgen.

Bekijk Bitdefender

Avast antivirus

2. Avast Premium Security

Krachtige firewall voor meerdere apparaten en meer

+ Firewall-bescherming

+ Anti-ransomware

+ Windows, Mac, iOS, Android

+ Tot 10 apparaten

– Vervelende advertenties

Avast Premium Security is een andere betaalde internetbeveiligingssuite met volledige functionaliteit die beschikbaar is in twee hoofdvormen: gebruik voor één pc of maximaal 10 apparaten, waaronder macOS, iOS en Android.

Net als bij Bitdefender betekent dit dat je zowel een thuis-pc als mobiele apparaten kunt beschermen. Omdat er echter een optie is om maximaal 10 apparaten te beschermen, betekent dit dat je ook een enkele licentie kunt gebruiken om het gezin te beschermen.

Evenals een firewall voor alle apparaten, Avast Premium Security beschermt ook tegen ransomware, bestandscodering en opties voor het vernietigen van bestanden. Er zijn ook antiphishing- en antifraudebeveiligingen voor veiliger internetbankieren, en er is ook bescherming tegen het hacken van jouw webcam door een derde partij.

Over het algemeen is Avast Premium Security een ander solide en betrouwbaar internetbeveiligingspakket, maar één ding dat het in de steek laat, zijn de constante pop-upadvertenties die pushen op cross-selling voor pc-optimalisatie en andere andere software.

Bekijk Avast

Norton

3. Norton 360 Deluxe

Multi-feature firewall-bescherming en meer

+ Slimme firewall

+ Veilige VPN

+ Dark Web bewaking

+ Wachtwoordbeheer

+ Online back-up

Norton 360 Deluxe biedt een nog rijkere internetbeveiligingssuite met meer functies dan alleen een firewall. Hoewel het voorziet in antivirus- en standaard antimalwarebescherming zoals de bovengenoemde internetbeveiligingssuites, durft het verder te gaan.

Extra functies in de Norton 360 Deluxe-editie zijn onder meer een veilige VPN, ouderlijk toezicht, een wachtwoordbeheerder en online cloudback-up. Er is ook een functie voor bewaking van het dark web, zodat je op de hoogte kunt worden gebracht als jouw gegevens te koop verschijnen op het dark web.

Dit alles heeft een duurdere prijs dan de andere internetbeveiligingssuites die hier worden aangeboden, maar de extra functies en gemoedsrust zijn waarschijnlijk de moeite waard voor sommige mensen.

Als je identiteitsbescherming wilt toevoegen, kun je upgraden naar Norton 360 Deluxe met Lifelock Select, dat extra identiteitsbescherming en kredietwaardigheidscontrole biedt, evenals verzekeringsvoorziening voor het geval jouw persoonlijke gegevens worden misbruikt.

Panda

4. Panda Dome essential

Voordelige firewall- en internetbeveiligingsoplossing

+ Veel functies

+ Geschikt voor een onbeperkt aantal apparaten

+ Interface zal niet voor iedereen werken

Firewall, realtime malwaredetectie, snel scannen in de cloud, URL-filtering om kwaadaardige websites te blokkeren: Panda Dome Essential-antivirus heeft alle essentiële functies – en niet te vergeten de goodies – die je van de beste antivirussoftware mag verwachten.

En dat is nog maar het begin. Panda Dome zit boordevol extra’s die sommige van de andere pakketen op deze lijst niet kunnen evenaren – van poortscannen en pingafhandeling tot diepgaande procesbewaking en een geïntegreerde VPN.

De interface zal ook een beetje doorslaggevend zijn. Met zoveel rare en geweldige functies die zijn inbegrepen, doet Panda Dome een zeer bekwame taak om ervoor te zorgen dat ze allemaal toegankelijk zijn en dat je zo diepgaand kunt gaan als je nodig hebt. Aan de andere kant kan dit gebruikers afschrikken die gewoon een stil, eenvoudig antiviruspakket willen.

Een ongetwijfeld voordeel is hier de prijs – Panda Dome Essential is één van de meest voordelige programma’s die er zijn. En je hebt zelfs de mogelijkheid om iets meer te betalen en te upgraden naar een onbeperkt aantal laptops, telefoons, tablets en desktops met één abonnement.

Bekijk Panda Dome

 

Webroot

5. Webroot SecureAnywhere AntiVirus

Lichtgewicht internetbeveiliging met firewall

+ Extreem licht op systeembronnen

+ Bliksemsnel

– Geen testgegevens van de beste labs

Zowat elke antivirus-tool beweert ‘lichtgewicht’ te zijn, maar Webroot SecureAnywhere AntiVirus is echt de enige die op dit gebied presteert. De installatie duurt slechts enkele seconden, de programmabestanden gebruiken amper 2 MB van uw harde schijf, de RAM-footprint is klein en er zijn geen omvangrijke handtekeningupdates om jouw bandbreedte te verkleinen.

Dit in overweging nemend, zijn er geen compromissen op het gebied van functies, wat het des te indrukwekkender maakt. Naast de kernbescherming is er slimme gedragsmonitoring, nauwkeurige realtime antiphishing, netwerkverbindingsmonitor, verbeterde anti-ransomware en natuurlijk firewallbescherming.

Het is niet eenvoudig om de nauwkeurigheid van Webroot te vergelijken met die van de concurrentie, aangezien de grote testlaboratoria zelden de producten van het bedrijf evalueren. Wanneer ze echter worden beoordeeld, scoren ze over het algemeen hoog, en onze eigen tests laten een solide en betrouwbare bescherming zien.

Er is veel liefde voor SecureAnywhere AntiVirus, en Webroot’s 70 dagen 100% geld-terug-garantie suggereert ook dat het vertrouwen heeft in het product. Als je overdreven complexe en opgeblazen engines beu bent, is Webroot een waardige kanshebber voor jou.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: