Geld besparen met Top FTX trading functies

FTX is een online exchange waar beleggers kunnen handelen in aandelen, crypto, valuta en NFT’s. Het nog vrij jonge platform geniet van een internationale populariteit door de vele beleggings opties die zij aanbieden. Vooral voor actieve beleggers biedt het platform een breed scala aan functionaliteiten die niet alleen helpen een rendement te behalen maar ook helpen om geld te besparen. Met Top FTX trading functies kun je op meerdere manieren extra geld besparen. We zullen in dit artikel wat dieper ingaan op de trading functies die hierbij helpen.

Wie is FTX?

FTX is een cryptocurrency, aandelen en NFT beurs gecreerd door professionele handelaren. Het platform is eigendom van FTX Trading Ltd, dat is geregistreerd in Antigua en Barbuda. De beurs werd in mei van 2019 opgericht door Sam Bankman-Fried, die ook het kwantitatieve crypto handelsbedrijf Alameda Research lanceerde.

Terwijl de meerderheid van de cryptocurrency exchanges  gericht zijn op investeerders, is FTX group meer gericht op het bouwen van financiële producten met korte termijn crypto handelaren in het achterhoofd. Dit is meteen ook wat FTX zeer uniek maakt.

Met andere woorden, het platform is bedoeld om intuïtief genoeg te zijn om zich aan te passen aan de verschillende eisen van doorgewinterde handelaren. FTX wordt geïntegreerd geleverd met een eigen wallet – en biedt een groot aantal gevarieerde producten voor de handel in cryptocurrency instrumenten.

Vandaag zullen we kijken naar een tweetal van de functionaliteiten op het platform waarmee je geld kunt besparen.

Margin Trading FTX

Als jouw rekening gekwalificeerd is voor Margin, kunt je Margin trading inschakelen op jouw profiel. Dit laad een gebruiker toe extra fondsen te lenen voor beleggingen.

Zodra je dit doet, zul je orders mogen verzenden die meer van een activa vereisen dan je hebt, zolang de rekening voldoende marge heeft.

margin trading

Elk negatief saldo dat je opneemt, zal onmiddellijk en automatisch resulteren in het opnemen van een lening en uiteindelijk het betalen van rente over die lening. Alle openstaande orders van meer dan $300.000 per rekening die de saldi van de rekening overschrijden, zullen ook een lening vereisen.

Wanneer je een margin positie opent, leen je extra fondsen om de volledige waarde van de transactie te dekken. Dus, als je €10 als onderpand heeft en Bitcoin koopt ter waarde van €50, leent je €40 extra (positie zou €50 in BTC zijn en €40 EUR). En deze fondsen zijn afkomstig van jouw mede-handelaren op het platform die besloten hebben hun EUR uit te lenen.

Margin Trading geeft beleggers meer ruimte en vrijheid, maar is niet geschikt voor net startende beleggers.

Extra rente door crypto staking

Wanneer je crypto in de wallet vast wilt zetten voor een langere periode, kan het rendabel zijn om deze te staken. FTX biedt crypto staking aan. Wanneer je jouw crypto inzet bij FTX, verdien je een beloning op het ingezette bedrag, dus het is alsof je rente verdient zoals bij een spaarrekening. Je kunt jouw crypto op elk moment unstaken als je het wilt verhandelen. Beloningen voor inzetten variëren, maar kunnen oplopen tot 8%.

Wees goed voorbereid voordat je start met beleggen en zorg dat je nooit meer belegt dan dat je kunt missen.

 

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: