De 4 beste gratis VPN’s om veilig te internetten

Gratis VPN

Een VPN is tegenwoordig onmisbaar wanneer je anoniem en veilig gebruik wilt kunnen maken van het internet. Hoewel betaalde VPN’s meestal de voorkeur genieten qua kwaliteit, zijn velen toch op zoek naar een gratis VPN. Helaas zijn niet alle gratis VPN-diensten even betrouwbaar, snel, privé en veilig. Daarom geven we je in dit artikel een overzicht van vier VPN-providers die niet alleen gratis, maar ook veilig en kwalitatief sterk zijn. Wil je trouwens een volledig overzicht van alle gratis VPN’s en bijbehorende beoordelingen? Dit overzicht vind je bij VPNgids.nl!

4 Gratis en goede VPN providers

Hieronder vind je een overzicht van 4 goede gratis VPN providers.

1. Windscribe

Hoewel Windscribe niet zo snel is als sommige premium VPN’s, zoals ExpressVPN, valt over de snelheden niet direct te klagen. Je ontvangt een stabiele verbinding en kunt tot een limiet van 10GB geheel gratis gebruik maken van deze VPN-dienst. Om deze 10GB te kunnen gebruiken moet je jezelf wel even per e-mail registreren. Doe je dit niet, dan zit je gebonden aan een 2GB datalimiet per maand. Wat op zich prima is voor de incidentele gebruiker. Daarnaast kun je via Windscribe anoniem downloaden, maar kun je geen gebruik maken van Netflix USA. Ook ben je met de gratis variant van Windscribe beperkt tot een aantal geo-locaties: US, UK, CA, NL, DE en HK.

Je kunt Windscribe hier downloaden.

2. TunnelBear

Hoewel TunnelBear op nummer twee eindigt, lijkt het één van de meest populaire gratis VPN-diensten te zijn – misschien heeft het leuke design daar wel wat mee te maken. Net als de overige VPN-diensten slaat TunnelBear geen gegevens op (logging), waardoor je privacy ook hier gegarandeerd wordt. Je bent vrij om alle VPN server locaties te gebruiken maar kunt maandelijks maximaal 500 MB aan data gebruiken. Geweldig wanneer je incidenteel gebruik maakt van een VPN, maar onvoldoende wanneer je er vaker gebruik van zou willen maken. Natuurlijk heeft ook TunnelBear een betaalde variant zonder datalimieten. Daarnaast kun je met TunnelBear niet anoniem downloaden en ook geen gebruik maken van Netflix USA.

Je kunt TunnelBear hier downloaden.

3. Hide.me

De VPN-dienst Hide.me is gevestigd in Maleisië en biedt je de mogelijkheid om met 28 servers verspreid over 22 landen te verbinden. Ook over de snelheid valt niet te klagen; Hide.me is vrij snel en over het algemeen ook erg stabiel. Je kunt helaas geen gebruik maken van Netflix USA, maar wél anoniem downloaden. Helaas krijg je ook hier weer te maken met een limiet, maar dit keer van maar liefst 2GB per maand. Meer dan genoeg voor de incidentele en regelmatige gebruiker! Je moet je in dat geval wel even registreren (zonder registratie ontvang je 500 MB per maand).

Je kunt Hide.me hier downloaden.

4. Proton VPN

En als laatste op de lijst hebben we de gratis variant van Proton VPN nog. Het grootste voordeel van deze VPN-aanbieder is het feit dat er geen snelheid- of datalimieten zijn: ook niet bij de gratis variant. Dit betekent dat je de gratis VPN-verbinding zo vaak kunt gebruiken als je zelf wilt! Maar helaas komt deze ongelimiteerde VPN-dienst ook met beperkingen. Zo heeft de gratis service maar een gelimiteerd aantal servers beschikbaar. Wanneer er veel gebruikers op deze servers zitten (wat vaak het geval is) kan de snelheid flink dalen. Daarnaast biedt Proton VPN je net als TunnelBear niet de mogelijkheid om anoniem te downloaden.

Je kunt ProtonVPN hier downloaden.

Pas op voor onbetrouwbare gratis VPN’s

Nu is de kans groot dat je op het internet nog meer gratis VPN-aanbieders tegenkomt en misschien zelfs besluit om voor een andere aanbieder te kiezen dan de providers die genoemd zijn in dit artikel. Hoewel bovenstaande vier diensten goede VPN’s zijn, is de keuze uiteindelijk natuurlijk helemaal aan jou. Wel willen we je waarschuwen over de mogelijke gevaren die het gebruik van een onbetrouwbare gratis VPN met zich meebrengen.

Sommige onbetrouwbare VPN’s lijken hetzelfde te werken als de gratis VPN-diensten in dit artikel. Maar achter de schermen gebeurt er veel meer. Om maar een voorbeeld te noemen: Hola gebruikt bijvoorbeeld de computers van gratis klanten om het verkeer van de betalende klanten te versluieren. Zo wordt jouw IP-adres als ‘exit node’ (eindpunt) ingezet voor het internetverkeer van die betalende klanten. Mocht een betalende klant illegale activiteiten ondernemen, dan kun jij hier als gratis klant op aan worden gekeken.

Andere mogelijke risico’s van onbetrouwbare gratis VPN’s zijn het geïnfecteerd raken van je apparaat met malware, zoals adware en spyware en het bijhouden (loggen) en soms zelfs doorverkopen van je internetverkeer aan adverteerders.

Al met al is het dus zeer belangrijk, welke gratis VPN-dienst je ook kiest, dat je jezelf ervan verzekerd dat deze dienst betrouwbaar is. Hoe het ook zij, met een van de vier VPN’s in dit artikel zit je in ieder geval goed.

Veilig internetten

Wil je meer leren over veilig internetten? Bekijk dan eens ons artikel “10 tips voor veilig internetten! of lees hoe je malwareransomware of een computervirus kan voorkomen. Al onze tips over veilig internetgebruik vind je in de categorie “Veilig internetten”.

Dit artikel is gesponsord door VPNGids.nl
VPNGids.nl helpt jou om een VPN-service te vinden die veilig, betrouwbaar en snel is.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: