Hoe Je Jouw Online Identiteit Beschermt

Identiteitsdiefstal is een serieus probleem, en het gebeurt elk jaar met tientallen miljoenen mensen. Het kan gaan om een hacker die je online identiteit gebruikt om van je rekeningen te stelen, iemand die op jouw naam leningen aangaat, het stelen van belastingteruggaven en nog veel meer. Wanneer je online bent, kan het gemakkelijk zijn om aan te nemen dat je identiteit altijd veilig is zolang je dat SSL hangslot ziet, maar dat is niet het geval. Hier zijn enkele tips om jouw online identiteit veilig te houden.

Sterke Wachtwoorden

Een sterk wachtwoord is een wachtwoord dat zowel hoofdletters als kleine letters bevat, evenals cijfers en mogelijk speciale tekens. Probeer het zo lang mogelijk te maken en als het makkelijker is, gebruik dan een wachtwoordmanager om je te helpen een uniek wachtwoord voor elke site te onthouden.

Browsers zoals Firefox stellen je in staat om een account bij hen aan te maken en veel geweldige privacyfuncties te krijgen zoals automatisch gegenereerde sterke wachtwoorden, wachtwoordbeheer en ook lekdetectie – zodat je kunt zien of je wachtwoorden zijn gecompromitteerd door bedrijven die zijn gehackt. Verder kunnen tools zoals Dashlane of Lastpass je helpen als je een browser gebruikt dat niet komt met ingebouwd wachtwoordbeheer.

Wees Uiterst Voorzichtig met Verstrekken van Persoonlijke Gegevens

Dit is bijna vanzelfsprekend, maar je moet heel voorzichtig zijn aan welke sites je jouw informatie bekendmaakt. Alles, van adressen tot namen van je huisdier uit je kindertijd, kan een hulpmiddel zijn dat mensen kunnen gebruiken als ze je identiteit op een later moment willen stelen. Je zou deze voorzichtigheid zelfs moeten toepassen met grote bedrijven. Gelukkig zijn er dingen aan het veranderen omdat bedrijven als Unibet registratie mogelijk maken door gebruik te maken van tools zoals ‘itsme’ om je te helpen je persoonlijke identiteit effectiever te beheren.

Openbare WiFi Is Geen Goed Idee

Als je op een openbare wifi zit, kunnen andere mensen je informatie stelen door simpelweg verbinding te maken met een telefoon (ja, daar zijn zelfs apps voor). Er zijn ook veel netwerken die speciaal zijn opgezet om je internetverkeer te monitoren en je wachtwoorden en bestanden te stelen.

Gebruik Geen Aanmeldingsopties voor Sociale Media

Het is erg handig om je aan te melden bij een andere website door gebruik te maken van je Facebook- of Google-account, maar als je dat doet kan je behoorlijk lijden onder data-inbreuken, omdat je op verschillende manieren wordt blootgesteld. Je staat die site ook toe om toegang te krijgen tot bepaalde persoonlijke informatie die, wanneer er een hack plaatsvindt, hackers een gemakkelijkere manier kan geven om zich online als jou voor te doen.

Probeer Niet Te Veel Gebruik te Maken van Sociale Media

Via sociale media kan je op verschillende manieren worden blootgesteld. Als je contactverzoeken accepteert van mensen die je niet kent, kan je slachtoffer zijn van phishing, of je contacten kunnen worden aangevallen. Houd er rekening mee dat hoe meer je deelt – hoe meer je openbaar maakt, hoe gemakkelijker het voor een hacker is om je informatie uit te buiten door zich bijvoorbeeld voor te doen als jou.

 

Veel hacken wordt tegenwoordig gefaciliteerd door een praktijk die social engineering wordt genoemd, waarbij mensen gewoon worden gemanipuleerd zodat een hack succesvol is. Wanneer je persoonlijke informatie deelt, kan een crimineel die gebruiken om je bank te bellen en een klantenservicemedewerker ervan te overtuigen dat zij jou zijn.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: