Hoe kies je voor een IT-traineeship die bij jou past?

Een traineeship is perfect als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging zonder dat je al gelijk voor ‘het echt’ aan de slag hoeft te gaan. Je wordt tijdens dit proces namelijk nog begeleidt, dus je kunt jezelf nog helemaal ontplooien. Maar hiervoor moet je wel eerst op zoek gaan naar een traineeship, het kan goed zijn dat je nog niet weet waar je moet beginnen. Daarom hebben we hieronder wat tips voor als je een IT-traineeship die bij jou past. 

 

Je interesses

Natuurlijk is de eerste stap bij het zoeken van een traineeship om te gaan kijken waar je interesses liggen, zo heb je bijvoorbeeld een IT traineeship, maar je kunt ook een traineeship in de zorg gaan volgen. Het is hierbij meestal ook wel slim om te kijken naar de vooropleiding die je hebt gedaan, meestal zoeken ze wel iemand die hier ervaring al in hebt.

 

Ontwikkeling

Daarnaast is het goed om te kijken naar hoe je je eigen kan ontwikkelen binnen het bedrijf na het traineeship, bieden ze bijvoorbeeld de optie aan om te blijven bij het goed uitvoeren van de werkzaamheden of is het na de traineeship klaar? Dit is belangrijk om te weten voor je eigen lange termijn doelen.

 

Begeleiding

Verder is het ook nog slim om te weten hoeveel begeleiding je krijgt tijdens het gehele proces, de ene persoon die verlangt naar meer begeleiding als de ander, dit heeft er natuurlijk ook mee te maken met hoeveel ervaring je al hebt binnen een bepaald vakgebied.

 

Financiën 

Als laatste zijn de financiën nog een belangrijk aspect om te overwegen als je van plan bent om een traineeship te volgen, je zult namelijk een stuk minder verdienen als dat je ‘echt’ aan het werk zou gaan. Ook kan het verschillen hoeveel je voor een traineeship krijgt per bedrijf.

 

Als je liever niet gelijk het echte werkveld in treed en liever nog iets meer ervaring op doet, maar dan wel binnen een bedrijf, dan kun je kiezen om een traineeship te gaan doen. Deze keuze kun je baseren op verschillende aspecten, zo is het belangrijkste dat je kijkt naar je interesses waarop je een richting kan kiezen. Daarnaast zijn de ontwikkelingsmogelijkheden ook belangrijk, kan je na de traineeship er bijvoorbeeld blijven werken? Kijk er ook naar hoeveel begeleiding je zult krijgen en hoeveel salaris ze je zullen aanbieden.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: