Hoe koop ik Bitcoins?

Investeren in Bitcoin kan ingewikkeld lijken, maar het is veel gemakkelijker als u het in stappen opdeelt. Het goedkoop Bitcoin kopen wordt met de dag gemakkelijker en de legitimiteit van de beurzen en portemonnees groeit ook.

De waarde van Bitcoin is afgeleid van het gebruik ervan als waarde- en betalingssysteem, maar ook van het eindige aanbod en de afnemende inflatie.

Hoewel het bijna onmogelijk is om Bitcoin zelf te hacken, is het mogelijk dat uw portemonnee of wisselrekening wordt gecompromitteerd. Daarom is het noodzakelijk om de juiste opslag- en veiligheidsmaatregelen te nemen.

Voor het bitcoin kopen is alleen een account op een beurs nodig, maar verdere veilige opslagpraktijken worden aanbevolen.

Er zijn verschillende dingen die elke aspirant-investeerder in Bitcoin nodig heeft. Een cryptocurrency exchange account, persoonlijke identificatiedocumenten als u gebruik maakt van een Know Your Customer (KYC) platform, een beveiligde verbinding met het internet en een betaalmethode. Het is ook aan te raden dat u uw eigen persoonlijke portemonnee heeft buiten de wisselrekening om. Geldige betaalmethoden via dit pad zijn onder andere bankrekeningen, debetkaarten en creditcards. Het is ook mogelijk om Bitcoin te krijgen bij gespecialiseerde geldautomaten en via P2P-centrales. Wees u er echter van bewust dat Bitcoin-automaten vanaf begin 2020 steeds vaker een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs nodig hebben.

Waar Bitcoin kopen?

Bitcoin kopen kan op verschillende manieren en op verschillende plekken. De gemakkelijkste manier van Bitcoin kopen voor Nederlandse gebruikers is Bitcoin kopen met iDeal via Bitvavo. In dit artikel leggen we verschillende manieren en plekken uit waar het mogelijk is om Bitcoin te kopen.

Bitcoins kopen met iDeal bij Bitvavo als beginner (Laagste kosten)

Bitcoin kopen bij Bitvavo

Het kopen en verkopen via een wisselkantoor is niet altijd het voordeligst, omdat wisselkantoren een kleine vergoeding vragen voor het wisselen van cryptische valuta. Het voordeel is dat Bitvavo een van de goedkoopste platforms in Nederland is, omdat ze lage handelskosten hebben.

Voordelen:

  • Koop Bitcoin met iDeal
  • Eenvoudig, snel en veilig
  • Eenvoudige verificatie

Nadelen:

  • Niet noodzakelijkerwijs de goedkoopste optie
  • Mogelijkheid dat u zich moet registreren/identificeren. Dit kan het wat langer maken voordat u kunt beginnen.

BTC kopen op Binance

Bitcoin kopen bij Binance

Zoals eerder opgemerkt, terwijl je opzoekt hoe je in Binance BTC kopen kunt, kom je erachter dat er twee manieren zijn om dit te doen – het kopen van BTC van het platform zelf, of de handel met een andere persoon.

Maak je geen zorgen – we zullen beide methoden behandelen. Laten we beginnen met de meer populaire, en kijk hoe je op Binance kunt kopen met een credit- of debetkaart.

De Credit / Debet Kaart Methode

Hieronder vindt u een stap-voor-stap handleiding voor het kopen van Bitcoin op Binance (hoewel u ook andere cryptocurrency op dezelfde manier kunt kopen).

Stap 1. Log eerst in op uw Binance-account. Als u nog geen account heeft, registreer u dan wel op de site – het registratieproces is zeer snel en eenvoudig, maar voor de continuïteit en eenvoud ga ik ervan uit dat u al een account heeft op de site (ik bedoel, u kijkt immers hoe u op Binance kunt kopen).

Stap 2. Zodra u bent ingelogd op de site, navigeert u naar de rechterbovenhoek van uw scherm. Daar vindt u de knop “Crypto kopen” en plaatst u de muis erover. Nu zie je tot 5 verschillende crypto koopopties – bankstortingen, credit-debit kaarten, P2P handel, contant geld en betalingen van derden. Aangezien we ons richten op (waarschijnlijk) de eenvoudigste manier om te handelen, klik je op de “Credit/Debit Card” optie.

Hoe te kopen op Binance: koop crypto tabblad.

Stap 3. Nu, als u probeert uit te vinden hoe u kunt kopen op Binance omdat u hebt gehoord dat het een complex proces is, wees gerust – dit doen met een credit/debitcard is zeer eenvoudig. Dit blijkt uit het scherm dat verschijnt nadat je de bovengenoemde optie hebt gekozen – je wordt doorgestuurd naar een pagina waar je vervolgens het bedrag moet kiezen dat je wilt uitgeven voor je Binance BTC-aankoop.

Hoe BTC kopen op Binance:

Stap 4. Zodra u het bedrag hebt gekozen dat u wilt uitgeven, drukt u op “Kopen” – op dit punt in het aankoopproces wordt u gevraagd om uw account te verifiëren (als u dat nog niet hebt gedaan voordat u besluit om Bitcoin op Binance te kopen). Druk op “Nu verifiëren”.

Hoe te kopen op Binance: identiteitsverificatie.

Stap 5. Als u naar de verificatiepagina wordt doorverwezen, zult u zien dat u uw identiteit bij Binance moet verifiëren om uw eerste transactie te kunnen doen. Dit houdt in dat u uw wettelijke voor- en achternaam, geboortedatum, woonadres, naast het uploaden van een foto van uw identiteitsbewijs en het maken van een foto van uzelf. Dit alles is een standaardprocedure.

Hoe te kopen op Binance: selecteer uw regio en controleer uw identiteit.

Stap 6. Nadat u uw account heeft geverifieerd, moet u uw betalingsgegevens bevestigen. Een van de belangrijkste dingen die iedereen die kijkt naar hoe je in Binance koopt, moet weten dat je BTC rechtstreeks met je creditcard/debetkaart of via Simplex kan kopen.

Nu zijn er verschillende voordelen aan het kiezen van een van deze methoden. De meeste hebben te maken met kosten en transactiesnelheid – afhankelijk van de prijs van BTC kan het slim zijn om Bitcoin te kopen op Binance via Simplex.

Het maakt niet uit welke methode u kiest, u zult de cryptos uiteindelijk toch met uw creditcard of bankpas kopen. Merk echter op dat als je voor de Simplex-route kiest, je ook de verificatie op dat platform zult moeten doorstaan.

Stap 7. Als dat alles klaar is, en je hebt beide de bedragen van Binance BTC gekozen die je wilt kopen, en je hebt je account geverifieerd, dan hoef je alleen nog maar het besteloverzicht te controleren, en het te vervolledigen!

Bitcoin kopen bij Litebit

Bitcoin kopen bij Litebit

Het kopen van crypto bij Litebit is eenvoudig te doen door deze stappen te volgen:

Log in op uw LiteBit-account (Nieuw bij LiteBit? Klik hier voor een eenvoudige uitleg over het aanmaken van een nieuwe LiteBit-account)

Ga naar ‘Kopen

Selecteer de cryptocurrency die u wilt kopen

Vul de gevraagde informatie in

Bevestig de bestelling

Vergeet niet verder te controleren om meteen te kunnen gaan handelen!

Stap één: Kies een Exchange

Door u aan te melden voor een cryptocurrency exchange kunt u cryptocurrency kopen, verkopen en houden. Het is over het algemeen de beste praktijk om een ruil te gebruiken die de gebruikers in staat stelt om ook hun crypto in hun eigen persoonlijke portemonnee te houden voor een veiligere bewaring. Er zijn veel beurzen en makelaarsplatforms die dit niet toestaan. Voor degenen die consequent willen handelen in Bitcoin of andere cryptocurrency’s, maakt deze functie misschien niet uit.

Er zijn vele soorten cryptocurrency uitwisselingen die bestaan. Met het ethos van Bitcoin als decentralisatie en individuele soevereiniteit, stellen sommige uitwisselingen gebruikers in staat om anoniem te blijven en hoeven gebruikers geen persoonlijke informatie in te voeren. Uitwisselingen die dit mogelijk maken werken autonoom en zijn typisch gedecentraliseerd, wat betekent dat er geen centraal punt van controle is. Met andere woorden, er is geen CEO en geen persoon of groep voor een regelgevende instantie om na te streven als deze zich zorgen maakt over illegale activiteiten die plaatsvinden.

Hoewel dit soort systemen het potentieel hebben om te worden gebruikt voor snode activiteiten, leveren ze ook diensten aan de ongebonden wereld. Dit soort mensen kunnen vluchtelingen zijn of mensen die in landen wonen waar er weinig tot geen overheids- of bankinfrastructuur is om een staatsidentificatie te verschaffen die nodig is voor een bank- of investeringsrekening. Sommigen geloven dat het goede in deze diensten zwaarder weegt dan het potentieel voor illegaal gebruik, aangezien mensen zonder bankrekening nu een middel hebben om rijkdom op te slaan en deze kunnen gebruiken om uit de armoede te klimmen.

Stap twee: Sluit uw beurs aan op een betaaloptie

Als je eenmaal hebt gekozen voor een uitwisseling, moet je nu je persoonlijke documenten verzamelen. Afhankelijk van de uitwisseling kan het gaan om foto’s van een rijbewijs, sofi-nummer, maar ook om informatie over je werkgever en de herkomst van je geld. De informatie die u nodig heeft kan afhankelijk zijn van de regio waarin u woont en de wetten die daarbinnen gelden. Het proces is grotendeels hetzelfde als het opzetten van een typische brokerage account.

Door een bankrekening aan uw portemonnee te koppelen, kunt u bitcoin kopen en verkopen en dat geld direct op uw rekening storten. sorbetto / Getty Images

Nadat de uitwisseling heeft gezorgd voor uw identiteit en legitimiteit kunt u nu een betaaloptie aansluiten. Met bovenstaande beurzen kunt u uw bankrekening direct aansluiten of u kunt een debet- of creditkaart aansluiten. Hoewel u een creditcard kunt gebruiken om cryptocurrency te kopen, is dit over het algemeen iets wat vermeden moet worden vanwege de volatiliteit die cryptocurrency’s kunnen ervaren.

Hoewel Bitcoin legaal is in de Verenigde Staten, nemen sommige banken het idee niet al te vriendelijk op en kunnen ze stortingen naar cryptogerelateerde sites of beurzen in twijfel trekken of zelfs stopzetten. Hoewel de meeste banken deze stortingen wel toestaan, is het een goed idee om te controleren of uw bank stortingen op de door u gekozen beurs toestaat.

Er zijn verschillende kosten voor stortingen via een bankrekening, debitering of creditcard. Coinbase, bijvoorbeeld, die een solide beurs is voor beginners, heeft een 1,49% vergoeding voor bankrekeningen en een 3,99% vergoeding voor debet- en creditcards. Het is belangrijk om te onderzoeken welke kosten verbonden zijn aan elke betaaloptie om te helpen bij het kiezen van een ruil of om te kiezen welke betaaloptie voor u het beste werkt.

Stap drie: Een bestelling plaatsen

Als u eenmaal een ruil hebt gekozen en een betalingsoptie hebt aangesloten, kunt u nu Bitcoin en andere cryptocurrency’s kopen. In de afgelopen jaren zijn cryptocurrency en hun uitwisselingen langzamerhand meer mainstream geworden. De beurzen zijn aanzienlijk gegroeid in termen van liquiditeit en hun breedte van functies. Wat ooit werd beschouwd als een oplichterij of dubieus, heeft zich ontwikkeld tot iets dat als betrouwbaar en legitiem kan worden beschouwd.

Nu hebben de cryptocurrencybeurzen een punt bereikt waarop ze bijna hetzelfde niveau van functies hebben als hun tegenhangers in de effectenhandel. Als je eenmaal een beurs hebt gevonden en een betaalmethode hebt aangesloten, ben je klaar om te gaan.

Crypto beurzen bieden vandaag de dag een aantal ordertypes en manieren om te investeren. Bijna alle crypto beurzen bieden zowel markt- als limietorders aan en sommige bieden ook stop-loss orders aan. Van de bovengenoemde beurzen biedt Kraken de meeste ordertypes aan. Kraken biedt ruimte voor markt-, limiet-, stop-loss-, stop-limiet- en take-profit-limiet-orders.

Naast diverse ordersoorten bieden beurzen ook manieren om terugkerende beleggingen op te zetten, zodat klanten hun beleggingen naar keuze in dollars kunnen beleggen. Met Coinbase kunnen gebruikers bijvoorbeeld terugkerende aankopen voor elke dag, week of maand instellen. Een account op een beurs is echt alles wat u moet doen om Bitcoin of andere cryptocurrencies te kunnen kopen, maar er zijn nog enkele andere stappen die u moet overwegen voor meer veiligheid en beveiliging.

Stap vier: Veilige opslag

Bitcoin en cryptocurrency portemonnees zijn een plek om digitale middelen veiliger op te slaan. Door uw crypto buiten de beurs en in uw persoonlijke portemonnee te hebben, heeft alleen u controle over de privé-sleutel van uw geld. Het geeft u ook de mogelijkheid om geld op te slaan buiten een beurs en voorkomt het risico dat uw beurs wordt gehackt en dat u uw geld verliest.

Bitcoins zijn geen fysieke munten, en ze moeten worden opgeslagen in digitale portemonnees.

De meeste beurzen bieden weliswaar een portemonnee aan voor hun gebruikers, maar beveiliging is niet hun primaire taak. We raden over het algemeen niet aan om een ruilportefeuille te gebruiken voor grote of langdurige cryptocrpuitzettingen.

Sommige portemonnees hebben meer mogelijkheden dan andere. Sommige zijn alleen Bitcoin en sommige bieden de mogelijkheid om talrijke soorten altcoins op te slaan. Sommige portemonnees bieden ook de mogelijkheid om een token te ruilen voor een ander.

Als het gaat om het kiezen van een Bitcoin-portemonnee, heeft u een aantal opties. Het eerste wat u moet begrijpen over crypto portemonnees is het concept van warme portemonnees (online portemonnees) en koude portemonnees (papieren of hardware portemonnees).

Hot wallet

Online portemonnees worden ook wel “hete” portemonnees genoemd. Hot wallets zijn portemonnees die op internet aangesloten apparaten zoals computers, telefoons of tablets draaien. Dit kan leiden tot kwetsbaarheid, omdat deze portemonnees de privé-sleutels van uw munten genereren op deze op het internet aangesloten apparaten. Terwijl een hot wallet erg handig kan zijn in de manier waarop u snel toegang heeft tot en transacties kunt uitvoeren met uw vermogen, maakt het opslaan van uw privé-sleutel op een op internet aangesloten apparaat het gevoeliger voor een hack.

Dit klinkt misschien vergezocht, maar mensen die niet genoeg beveiliging gebruiken bij het gebruik van deze hete portemonnees kunnen hun geld gestolen krijgen. Dit komt niet zelden voor en kan op verschillende manieren gebeuren. Het zou bijvoorbeeld niet verstandig zijn om op een openbaar forum als Reddit op te scheppen over hoeveel Bitcoin u vasthoudt terwijl u weinig tot geen beveiliging gebruikt en het op te slaan in een hete portemonnee. Deze portemonnees kunnen echter wel veilig worden gemaakt, zolang er maar voorzorgsmaatregelen worden genomen. Sterke wachtwoorden, twee-factor authenticatie en veilig surfen op het internet moeten als minimale vereisten worden beschouwd.

Deze portemonnees kunnen het beste worden gebruikt voor kleine hoeveelheden cryptocurrency of cryptocurrency die u actief verhandelt op een beurs. U zou een hete portemonnee kunnen vergelijken met een betaalrekening. Conventionele financiële wijsheid zou zeggen om alleen geld op een betaalrekening te houden terwijl het grootste deel van uw geld op een spaarrekening of andere beleggingsrekening staat. Hetzelfde zou kunnen worden gezegd voor hete portemonnees. Hete portefeuilles omvatten mobiele, desktop-, web-, en wisselgeldrekening bewaarpapieren.

Zoals eerder vermeld, zijn ruilportefeuilles bewaarrekeningen die door de beurs worden verstrekt. De gebruiker van deze portemonnee is niet de houder van de privé-sleutel van de cryptokas die in deze portemonnee wordt bewaard. Als er een gebeurtenis plaatsvindt waarbij de beurs wordt gehackt of uw rekening wordt gecompromitteerd, gaat uw geld verloren. De zinsnede “niet je sleutel, niet je munt” is een zwaarwegend herhaald concept binnen cryptocurrency forums en gemeenschappen.

Koude Crypto wallet

De eenvoudigste beschrijving van een koude portemonnee is een portemonnee die niet is aangesloten op het internet en dus veel minder risico loopt om te worden gecompromitteerd. Deze portemonnees kunnen ook worden aangeduid als offline portemonnees of hardware portemonnees.

Deze portemonnees slaan de privé-sleutel van een gebruiker op op iets dat niet is aangesloten op het internet en kunnen worden geleverd met software die parallel werkt, zodat de gebruiker zijn of haar portefeuille kan bekijken zonder zijn of haar privé-sleutel in gevaar te brengen.

Misschien wel de meest veilige manier om cryptocurrency offline op te slaan is via een papieren portemonnee. Een papieren portemonnee is een portemonnee die u kunt genereren uit bepaalde websites. Het produceert dan zowel publieke als private sleutels die je uitprint op een stuk papier. De mogelijkheid om toegang te krijgen tot cryptocurrency in deze adressen is alleen mogelijk als je dat stukje papier met de privé-sleutel hebt. Veel mensen lamineren deze papieren portemonnees en bewaren ze in kluisjes bij hun bank of zelfs in een kluisje in huis. Deze portemonnees zijn bedoeld voor een hoge mate van veiligheid en investeringen op lange termijn, omdat u Bitcoin die op deze manier is opgeslagen niet snel kunt verkopen of verhandelen.

Een meer gebruikt type koude portemonnee is een hardware portemonnee. Een hardware portemonnee is meestal een USB-stick die de privé-sleutels van een gebruiker veilig offline opslaat. Dit heeft grote voordelen ten opzichte van warme portemonnees, omdat het niet wordt beïnvloed door virussen die op de computer kunnen zitten. Bij een hardware portemonnee komen de privé-sleutels nooit in contact met uw computer met een netwerkaansluiting of met potentieel kwetsbare software. Deze apparaten zijn ook typisch open source, waardoor de gemeenschap zijn veiligheid kan bepalen door middel van code-audits in plaats van een bedrijf dat verklaart dat het veilig is om te gebruiken.

Alternatieve manieren om Bitcoin te kopen

Hoewel uitwisselingen zoals Coinbase of Binance enkele van de meest populaire manieren blijven om Bitcoin aan te schaffen, is het niet de enige methode. Hieronder vindt u enkele extra processen die Bitcoin-eigenaren gebruiken.

Bitcoin-automaten

Bitcoin-automaten gedragen zich als een persoonlijke Bitcoin-ruilmachine. Individuele personen kunnen contant geld in de automaat stoppen en het gebruiken om Bitcoin te kopen die vervolgens wordt overgezet naar een beveiligde digitale portemonnee. Bitcoin-automaten zijn de laatste jaren steeds populairder geworden; Coin ATM Radar kan helpen bij het opsporen van de dichtstbijzijnde machines.

P2P-wissels

In tegenstelling tot gedecentraliseerde uitwisselingen, die kopers en verkopers anoniem met elkaar in contact brengen en alle aspecten van de transactie vergemakkelijken, zijn er enkele peer-to-peer (P2P) uitwisselingsdiensten die een directere verbinding tussen de gebruikers bieden. Lokale Bitcoins is een voorbeeld van zo’n uitwisseling. Na het aanmaken van een account kunnen gebruikers verzoeken plaatsen om Bitcoin te kopen of te verkopen, inclusief informatie over betaalmethoden en prijs. Gebruikers bladeren dan door lijsten met koop- en verkoopaanbiedingen, waarbij ze de handelspartners kiezen waarmee ze willen handelen.

Lokale Bitcoins faciliteert een aantal aspecten van de handel. Hoewel P2P-beurzen niet dezelfde anonimiteit bieden als gedecentraliseerde beurzen, bieden ze gebruikers de mogelijkheid om te winkelen voor de beste deal. Veel van deze uitwisselingen bieden ook beoordelingssystemen, zodat gebruikers een manier hebben om potentiële handelspartners te evalueren voordat ze de transactie uitvoeren.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: