Hoe kun jij je crypto veilig bewaren?

Wanneer je investeert in crypto, dan wil je natuurlijk niet dat iemand anders er met jou munten vandoor gaat. Waar je bij aandelen niet te maken hebt met een digitale sleutel, is dit bij crypto natuurlijk wel het geval. De kans dat iemand dus jouw munten kan stelen, is altijd aanwezig zolang je alles op een exchange hebt staan. Wil je ze echt veilig hebben, dan is een ledger een goede optie. Gelukkig zijn er daarnaast nog tal van andere mogelijkheden om je crypto’s te kunnen beschermen. Dit geldt overigens ook voor aandelen kopen Brokerfolio, want ook wanneer je een te eenvoudig wachtwoord gebruikt, loop je het risico dat mensen bij je aandelen kunnen. Dus wil jij je crypto’s veilig kunnen bewaren, dan zijn deze tips een absolute aanrader.

Gebruik een hardware wallet

Een hardware wallet is een fysiek apparaat dat je cryptocurrency offline opslaat. Hiermee kunt u uw cryptocurrency veilig opslaan zonder het risico dat deze gehackt of gestolen wordt. Hardware wallets werken door het genereren van een private key, een unieke code die wordt gebruikt om toegang te krijgen tot je cryptocurrency. De privésleutel wordt opgeslagen op de hardware wallet, wat betekent dat hij voor niemand anders toegankelijk is.

2FA

Twee-factor authentication (2FA) voegt een extra beveiligingslaag toe door je te verplichten om naast je wachtwoord een code in te voeren die naar je telefoon of e-mail wordt gestuurd bij het inloggen op je account. Dit zorgt ervoor dat je iedere keer wanneer je wilt inloggen een unieke code moet invoeren. Deze code is niet langer dan 60 seconden geldig, waardoor de kans op een hack minimaal is.

Gebruik een sterk wachtwoord

Een sterk wachtwoord is ook ontzettend belangrijk. Dit is immers toch de eerste virtuele muur waar hackers doorheen moeten. Om een goed wachtwoord in te stellen, hebben we een aantal tips. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je niet je naam of geboortedatum gebruikt. Dit is namelijk een combi die eenvoudig te raden is en ook is deze informatie vaak elders op het internet wel te vinden. Denk bijvoorbeeld aan social media. Een sterk wachtwoord is overigens altijd van belang, ook wanneer je een account bij een Forex broker voor het handelen in valuta opent.

Tot slot

Uiteraard zijn er allerlei manieren waarop jij je crypto kunt beveiligen. Allereerst is het wel van belang dat je ervoor zorgt dat niemand toengang kan krijgen tot je gegevens. Dus ontvang jij wel eens een verdachte mail, klik dan nooit op de link die in het bericht staat. De kans dat je dan je gegevens deelt met een hacker, die is vrij groot. Omdat je natuurlijk afhankelijk bent van de exchange waar je valuta op staat, is het aan te raden om het grootste gedeelte op je ledger te zetten. Mocht er dan onverhoopt toch iets gebeuren, dan heb je in ieder geval het grootste deel van je vermogen veilig op je hardware wallet staan. Deze wallets zijn niet groter dan een USB stick en kosten zo rond de 100 euro.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: