Hoe kunt u een crypto kopen in Nederland in 2022: instructies

In Nederland, als een ontwikkeld land dat innovatie verwelkomt, waaronder blockchain-technologie, groeit de populariteit van crypto elk jaar!

Dit heeft ook door de Centrale Bank van het land benadrukt.  Volgens een onderzoek van de Centrale Bank bezitten in 2021 ongeveer 700.000 mensen (dat is 4% van de bevolking) bitcoin. Er zijn al 20 cryptocurrency beurzen (Cryptocurrency-uitwisseling) in Nederland geregistreerd en blockchain-technologie wordt gebruikt op tientallen gebieden, zoals gezondheidszorg, ecologie en logistiek.

Vanaf het begin van de pandemie tot op de dag van vandaag ondervindt de wereldeconomie moeilijkheden, maar deze factoren hebben een minimale impact op de ontwikkeling van de crypto-markt. De prijs van Bitcoin en andere munten blijft stijgen en presteert beter dan traditionele activa zoals goud en edelmetalen in termen van winstgevendheid. Hele landen, zoals El Salvador, erkennen bitcoin als betaalmiddel en wereldwijde bedrijven investeren in blockchain.

Opgemerkt moet worden dat als we het over crypto hebben, bedoelen we niet zozeer het geld, maar de technologieën van de toekomst. Dit is een nieuwe wereld van onbegrensde mogelijkheden, sferen uit alle gebieden van het leven, waarvan het potentieel nog moet worden onthuld.

In ons artikel zullen we u vertellen over de vooruitzichten voor de ontwikkeling van blockchain-technologie in Nederland, evenals de juridische status van crypto in het land te weten komen en de hoofdvraag beantwoorden: hoe kunt u in Nederland direct met een kredietkaart crypto kopen.

Wat zijn de voordelen van crypto en blockchain?

De eerste crypto verscheen pas in 2009 en opende de deuren naar een compleet nieuwe en onbekende wereld. Duizenden enthousiastelingen, namelijk ontwikkelaars en investeerders gingen voor de blockchain en hadden gelijk. Maar ondanks alle successen is dit gebied nog steeds vol kansen en wachtend op nieuwe volgers.

Tegenwoordig presenteren de blockchain -technologie en crypto:

 • een kans om deel uit te maken van een stroom die de integratie van toekomstige technologieën versnelt.
 • een manier om te verdienen door actief handelen, passief inkomen uit beleggingen of eigen ontwikkelingen op dit gebied.
 • mogelijkheid om uw vaardigheden op onafhankelijke projecten te ontwikkelen die unieke problemen oplossen.
 • De enige technologie die is beschermd tegen aanvallen en storingen, waardoor u volledige controle over uw geldmiddelen heeft.
 • Inflatiebescherming dankzij de deflatoire mechanismen en strikte emissie-algoritmen.

Er is een mythe dat het erg moeilijk is om bitcoin te kopen. Dit is niet waar. Voor het kopen van bitcoin is elke in Nederland uitgegeven bankpas, zoals ABN Amro of ING (voorheen de staatsbank Postbank), geschikt. Tegenwoordig zijn er veel instrumenten. Een van de meest betrouwbare instrument is het crypto kopen via een bitcoin-portemonnee Trustee Wallet.

Laten we het stap voor stap doen.

Laten we eerst eens kijken hoe het zit met crypto in Nederland.

De ontwikkeling van de crypto-industrie in Nederland

De Nederlandse regering en financiële toezichthouders als DBN (Dutch Blockchain Coalition) en AFM (The Dutch Authority for the Financial Markets) zijn positief over blockchaintechnologie en de toepassing ervan.

 • In 2018 keurde de regering in de Digitaliseringsstrategie (Digitalization Strategy) een project goed om blockchaintechnologieën te ontwikkelen.
 • Hiervoor is de Nederlandse blockchain coalitie (Dutch Blockchain Coalition) opgericht en is er budget voorzien voor technologisch onderzoek.
 • NFT-games ontwikkelen zich snel in het land. Een voorbeeld hiervan is een blockchainplatform dat NFT-tickets voor evenementen verkoopt.
 • Het land heeft ook een Regelgevende zandbak (Regulatory Sandbox) – een speciaal wettelijk regime dat het mogelijk maakt om nieuwe financiële producten te ontwikkelen.

De energie-industrie van het land en het bedrijfsleven maakt ook gebruik van blockchain-technologieën, bijvoorbeeld:

 • Olie- en gasbedrijf Shell werkt samen met de Nederlandse blockchain coalitie aan de ontwikkeling van CO2-neutrale energiebronnen.
 • Het grootwinkelbedrijf Albert Heijn samen met de sinaasappelsap producent Refresco voor leveringstransparantie gebruikt de blockchain en Moyee gebruikt de blockchain voor koffielevering. En er zijn veel van dergelijke voorbeelden.

De pandemie heeft de transitie naar digitaal betalen versneld, ook in Nederland. Dat meldt De Nederlandsche Bank. Volgens de onderzoeken van bovengenoemde bank is het percentage betalingen met kaarten en contactloze apparaten gestegen tot 79%.

Het wijdverbreide gebruik van crypto is de volgende logische stap in deze richting.

Juridische status van crypto in Nederland in 2022

In de Wet ter voorkoming van witwassen is met name de definitie van virtuele valuta beschreven. virtuele valuta: een digitale weergave van waarde die niet door een centrale bank of een overheid wordt uitgegeven of gegarandeerd, die niet noodzakelijk aan een wettelijk vastgestelde valuta is gekoppeld en die niet de juridische status van valuta of geld heeft, maar die door natuurlijke personen of rechtspersonen als ruilmiddel wordt aanvaard en die elektronisch kan worden overgedragen, opgeslagen en verhandeld)

Zo is het toegestaan om crypto legaal te gebruiken en te verhandelen in Nederland.

Wettelijke regeling van crypto in Nederland

In 2020 is De Nederlandsche Bank begonnen met het monitoren van de activiteiten van cryptobedrijven op grond van de antiwitwaswet. Voortaan moeten Nederlandse bedrijven die zich bezighouden met cryptohandel of aanverwante activiteiten zich registreren bij De Nederlandsche Bank. Hetzelfde geldt voor buitenlandse bedrijven die in het land willen werken.

Op dit moment heeft de Nederlandse regering geen wet aangenomen om crypto te reguleren, en dit ondanks de groeiende vraag naar digitale activa. Er is trouwens een initiatief van de Europese Commissie MiCa, die voorstelt om algemene regels voor alle EU-landen in te stellen, maar de goedkeuring van de regelgeving wordt niet eerder dan in 2024 verwacht.

De Nederlandse regering heeft niet alleen de vooruitzichten voor de ontwikkeling van crypto goed bestudeerd, maar ook de potentiële risico’s ervan. En dat betekent dat de NEderlandse regering binnenkort de rol van volwaardige toezichthouder op zich moet nemen.

De crypto wordt in de toekomst niet alleen in Nederland gebruikt, maar ook in alle uithoeken van de wereld. En dit betekent dat het tijd is om dit gebied te begrijpen en nu de regels van het werken met crypto te leren

Waar kunt u de crypto kopen: beurzen, cryptoterminals en portemonnees

In 2022 zijn er in Nederland veel manieren om crypto te kopen.  Elke methode heeft zijn voor- en nadelen, en om beter te kunnen begrijpen laten we elk van de methoden afzonderlijk bekijken en de beste bepalen.

Cryptocurrency-uitwisseling

Veel buitenlandse cryptobeurzen bedienen de Nederlandse markt. Daaronder bevinden zich de kleine Europese beurzen, zoals het Oostenrijkse Bitpanda, maar ook de grote internationale spelers. In 2022 zijn er in Nederland reeds 20 cryptocurrency dienstverleners geregistreerd bij De Nederlandsche Bank.

Met hun hulp kunt u de crypto kopen, maar het is belangrijk om te begrijpen dat de functionaliteit van de beurzen meer is aangepast voor cryptocurrency-handel dan voor langdurige opslag. Dit is niet verwonderlijk, aangezien hun belangrijkste inkomsten een commissie is tijdens de handelsactiviteiten en voor het storten en opnemen van valuta.

Laten we de aankoop via de beurs overwegen:

 • Er zijn tientallen handelsinstrumenten,namelijk: orders, hefboomwerking en handelsparen met fiat-valuta’s.
 • Verlies van het wachtwoord vormt geen bedreiging voor het verlies van elektronisch geld. Het account wordt hersteld met behulp van e-mail, telefoonnummer of persoonlijke gegevens

Nadelen van een cryptocurrency-uitwisseling (cryptobeurs):

 • Het grootste nadeel is de opslag van de toegangssleutel op de uitwisselingsserver. De accounteigenaar heeft niet als enige de toegang tot activa. Dus valt het niet om over hun volledige veiligheid te praten.
 • Een gecentraliseerde server vormt een risico op identiteitslekken en diefstal van activa.
 • Het proces van het storten en opnemen van activa gaat gepaard met hoge kosten of aanvullende voorwaarden, zoals identiteitsverificatie.

ADVIES: Als u besluit om bitcoins te kopen met een creditcard of betaalpas in Nederland via een cryptocurrency-uitwisseling voor langdurige opslag, zet de activa dan onmiddellijk na aankoop over naar een beveiligde portemonnee

Cryptohandelterminal (Cryptomat)

Cryptomats zijn speciale terminals waarmee u de cryptovaluta voor fiat kunt kopen en omgekeerd: voor klassiek geld inwisselen

Wat is het verschil tussen cryptoterminals en andere methoden?

 • Met cryptoterminals kunt u met contant geld en zonder creditcard crypto kopen
 • Ze zijn lastig te bereiken, maar het aantal in Nederland is nog steeds erg laag. Momenteel zijn er slechts 20 cryptomaten in het land geïnstalleerd, waarvan 25% in Amsterdam.
 • Terminals stellen hoge transactiekosten in of bevatten verborgen kosten
 • De wisselkoers is mogelijk niet winstgevend vergeleken met de huidige prijs
 • Terminals werken met een klein aantal cryptocurrencies en fiatgeld
 • Om een ​​uitwisseling uit te voeren en een crypto te ontvangen, is een crypto portemonnee vereist

Crypto portemonnee

Bitcoin portemonnee – dit is een applicatie die toegang tot cryptocurrency-activa alleen aan de eigenaar geeft en niemand anders. Er zijn veel soorten portemonnees, maar de handigste en veiligste is de multi-currency bitcoin portemonnee Trustee Wallet, waarmee u zonder tussenpersonen en hoge commissies direct online crypto kunt kopen met een creditcard.

Ongeacht de methode om cryptocurrency te kopen, is er een crypto portemonnee vereist.

Dus waarom heeft u een cryptobeurs of terminal nodig als er zo’n portemonnee is?

 • De portemonnee ondersteunt meer dan drie dozijn cryptocurrencies en duizenden tokens die op basis daarvan zijn gemaakt.
 • De portemonnee geeft toegang tot de wereld van DeFi: gedecentraliseerde beurzen, NFT-platforms.
 • Hiermee kunt u bitcoins en andere munten in Amsterdam of een andere stad in Nederland kopen, rechtstreeks met een creditcard van een bank.
 • Hiermee kunt u de activa op een kaart opnemen met een lage commissie, en de overschrijvingen tussen cryptocurrency-adressen worden uberhaupt zonder commissie uitgevoerd..
 • Portemonnee rangschikt operators met het beste tarief en gunstige voorwaarden.
 • De portemonnee is gemakkelijk te gebruiken voor beginners, maar bevat ook veel interessante functies voor gevorderde gebruikers.
 • Weet u even niet hoe moet u de crypto kopen? Antwoord: Trustee Wallet. De portemonnee vereist immers geen verificatie van identiteit, telefoonnummer of e-mail.

Dit alles zorgt ervoor dat Trustee de beste mobiele portemonnee blijft en een van de handigste manieren om crypto te kopen in Nederland en EU-landen.

Hoe kunt u in Nederland een bitcoin kopen met een kaart: stap voor stap instructies

Voordat u in Nederland crypto koopt, moet u de crypto portemonnee Trustee Wallet installeren. Het enige wat je nodig hebt is een telefoon, een internetverbinding en twee minuten van uw tijd:

 • Download portemonnee van AppStore en PlayMarket, afhankelijk van uw telefoonmodel.
 • Open na het downloaden de app en klik op “Portemonnee aanmaken”.

Dat is alles! Crypto portemonnee is klaar! Kijk even rustug rond en we beginnen met de belangrijkste.

Hoe kun je in 2022 cryptovaluta kopen in Nederland

Nu is het tijd om te leren hoe kunt u in Nederland een crypto kopen met een creditcard van een willekeurige bank. Het maakt niet uit welke bank het heeft uitgegeven. Dit kan ABN Amro of ING bank of een andere bank zijn. Volg de volgende instructie:

 • Klik onderaan het hoofdscherm op de knop “Uitwisselaar”.
 • Selecteer op het tabblad “Uit te geven” de dollar euro, selecteer op het tabblad “Te ontvangen” BTC of een andere cryptocurrency die u wilt kopen, bijvoorbeeld de USDT stablecoin.
 • Vult het bedrag in dat u wilt inwisselen.
 • Voer de gegevens van uw bankkaart in (nummer, datum) in waarmee de geldmiddelen worden afgeschreven.
 • Klik op “Zoek de beste aanbieding”, selecteer de aangeboden uitwisselingsprovider.
 • Controleer de details: tarief, commissie, kaart, enzovoort. Als alles in orde is, klik dan op “Accepteren en betalen”.
 • Volg de aanwijzingen van de applicatie en voer indien nodig aanvullende informatie in. De uitwisselaar kan ook om gebruikersverificatie vragen als deze voor de eerste keer wordt gebruikt.
 • Voer de CVV-code in en bevestig de betaling op verzoek van uw bank.
 • Wacht op de ontvangst van cryptocurrency in uw portemonnee.

Hoe kunt u in Nederland het geld van een Bitcoin portemonnee naar een bankrekening sturen?

Het geld van Bitcoin portemonnee of andere cryptocurrency naar de Nederlandse bankpas te sturen is net zo eenvoudig als het kopen van cryptocurrency:

 • U kunt de details van elke bankrekening gebruiken.
 • De afwezigheid van onnodige tussenpersonen garandeert veiligheid.
 • Altijd de actuele wisselkoers.

De instructies voor het verkopen van een cryptocurrency zijn hetzelfde als de instructies voor het kopen van cryptocurrency : we kiezen een cryptocurrency die we naar de bankrekening willen sturen en stellen de euro als de tweede valuta in.

Opname in euro’s uit Payeer en Perfect Money is beschikbaar, met inbegrip van een bankrekening. Hiervoor dient u de bankgegevens van de SEPA-rekening in euro’s  op te geven (IBAN).

Opname in dollars is ook beschikbaar bij WebMoney-, ADVCash- en Capitalist systemen.

Wat hebben we uiteindelijk gekregen?

We hebben de beste manier gevonden om cryptocurrencies te kopen in Amsterdam en elke andere stad in Nederland. We hebben een betrouwbare bitcoin portemonee Trustee Wallet geïnstalleerd en onze eerste bitcoin gekocht!

Uw eerste cryptocurrency zit al in je portemonnee en u kunt deze gebruiken zoals u wilt. U kunt cryptocurrency verhandelen, het inzetten voor passief inkomen of het achterlaten voor langdurige opslag. Dit is allemaal mogelijk in de Trustee Wallet-app.

Volg het nieuws! De portemonnee wordt voortdurend bijgewerkt.  De portemonnee voegt nieuwe munten toe voor aankoop en opslag en verbindt functies voor het werken met gedecentraliseerde platforms en NFT-tokens. De applicatie heeft 24 uur per dag technische ondersteuning en op de portemonnee-website en in het telegramkanaal kunt u veel nuttige informatie vinden over de blockchain wereld en het laatste nieuws op het gebied van cryptocurrency.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: