Hoe zorg je ervoor dat je crypto opslag is beveiligd?

Cryptocurrencies, zoals Bitcoin en Dogecoin, worden steeds populairder. Dit is te danken aan de voordelen die ze bieden ten opzichte van traditionele valuta’s. Bijvoorbeeld, ze zijn gedecentraliseerd, veiliger, sneller en goedkoper in gebruik. Om maximaal van deze voordelen te profiteren, moet je er wel voor zorgen dat je je crypto-opslag goed beveiligd hebt. Hier zijn een paar tips om je te helpen je crypto-opslag veilig te houden.

  1. Gebruik een hardware wallet

Een hardware wallet is een fysiek apparaat dat speciaal is ontworpen voor het opslaan van cryptocurrencies. Het is één van de veiligste manieren om je crypto op te slaan omdat het offline wordt bewaard. Dat betekent dat het niet toegankelijk is voor hackers en malware. Populaire hardware wallets zijn Ledger Nano X, Trezor en KeepKey.

  1. Gebruik een software wallet

Een software wallet is een app die je kunt downloaden op je computer of smartphone. Het is minder veilig dan een hardware wallet omdat het verbonden is met het internet, maar het is nog steeds een veilige manier om je crypto op te slaan als je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Zorg ervoor dat je de officiële website van de software wallet gebruikt om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van phishing.

  1. Gebruik sterke wachtwoorden

Door sterke wachtwoorden en wachtwoordzinnen te gebruiken, verklein je de kans om gehackt te worden. Een wachtwoordzin is een lange zin die bestaat uit woorden, cijfers en symbolen. Het is veel veiliger dan een kort wachtwoord omdat het moeilijker te kraken is. Zorg ervoor dat je wachtwoordzin uniek is en niet te raden valt. Gebruik ook geen persoonlijke informatie in je wachtwoordzin, zoals je geboortedatum of je naam.

  1. Gebruik een tweestapsverificatie

Tweestapsverificatie is een extra beveiligingslaag die je toevoegt aan je account. Het vereist dat je een extra code invoert om toegang te krijgen tot je account. Deze code wordt gegenereerd door een app op je smartphone of wordt per sms naar je verzonden. Het maakt het moeilijker voor hackers om toegang te krijgen tot je account omdat je echt de code vanaf de app of per sms op jouw telefoon nodig hebt.

  1. Maak een back-up van je wallet

Maak regelmatig een back-up van je wallet. Als je hardware wallet verloren gaat of je computer crasht, dan kun je je wallet herstellen met de back-up. Zorg ervoor dat je de back-up op een veilige plaats bewaart, zoals een USB-stick die je offline bewaart. Maak ook een back-up van de private key van je wallet, dit is de sleutel die je toegang geeft tot je cryptocurrency. Bewaar deze private key op een veilige plaats en deel het niet met anderen.

  1. Pas op goed op voor phishing

Phishing is een veelvoorkomende manier waarop hackers proberen toegang te krijgen tot je crypto-opslag. Ze doen zich voor als legitieme bedrijven of personen om je inloggegevens te stelen. Pas daarom op voor verdachte e-mails, links of berichten. Controleer altijd of de afzender legitiem is en voer nooit je inloggegevens in op verdachte websites.

  1. Blijf goed op de hoogte van cryptovaluta nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste cryptovaluta nieuws. Dit omvat bijvoorbeeld updates over de Dogecoin koers en andere ontwikkelingen in de crypto wereld. Op de hoogte blijven kan je helpen om te bepalen wanneer het een goed moment is om te kopen of te verkopen. Het kan je ook waarschuwen voor beveiligingsrisico’s of hacks in de crypto wereld.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: