Is jouw online identiteit afgedreven van wie je bent? Gooi het roer om!

Gratis stockfoto met aanraken, android, apparaat Stockfoto

Soms heb je zo’n moment in je leven, waarbij je voelt dat je het roer moet omgooien. Het leven begint wat grijzer te worden en je voelt dat er iets moet veranderen. Je laat online zien dat het fantastisch met je gaat, maar je weet zelf wel beter. Dingen gaan je tegenstaan en voordat je op het punt bent dat je de bodem voelt, is het handig om al actie te ondernemen. Veranderen vanuit een goede positie gaat beter dan vanuit ellende. Het zorgt ervoor dat je ook beter bij jezelf blijft en betere keuzes kunt maken.

Wat moet anders?

Als je ervaart dat er iets moet veranderen, is het slim om eens op papier te zetten wat je allemaal niet meer fijn vindt in je leven. Dat kan van alles zijn, zowel op het persoonlijke vlak als op het zakelijke vlak. Het kan gaan over ‘ik wil duurzamer en eenvoudiger leven’ tot aan ‘ik wil meer overvloed ervaren’.

Heb geen verwachtingen van anderen

Als je het roer om wil gooien, zit je vaak al in een situatie waarin je dingen te veel laat afhangen van omstandigheden en anderen. Het is alleen zo dat jij alleen jezelf gelukkig kunt maken. Natuurlijk kunnen een fijne partner, een goede werkgever en een prettig sociaal leven helpen. Alleen is het daarbij belangrijk dat je de verantwoordelijkheid voor een gelukkig leven niet bij een ander neerlegt. Als je veel verwacht van anderen, kun je nogal eens teleurgesteld raken. Geen verwachtingen van anderen voorkomt dus een heleboel teleurstellingen. Mag je dan niks meer verwachten? Jazeker wel, maar wel van jezelf.

Verantwoordelijkheid waarmaken

Een volgende stap is vervolgens om in kleine stapjes je verantwoordelijkheid te nemen. Wat kun jij doen om je dag een beetje beter te maken? Denk hierbij bijvoorbeeld aan het beginnen met het veranderen van je leefstijl: door te beginnen moet sporten. Bewegen brengt je vaak al in een vele betere stemming. Soms is ook een grotere stap nodig. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je je werk eigenlijk niet (meer) leuk vindt. Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een omscholing ICT of iets anders, zodat je werk gaat doen dat beter bij je past.

Dankbaar zijn

Als je het roer om wil gooien is het belangrijk dat je in een goede flow zit. Als je de hele tijd denkt ‘de wereld is oneerlijk en daar ben ik de dupe van’, dan kom je niet in de mindset om dingen op te pakken. Zeker, de wereld is lang niet altijd eerlijk, maar dat is iets dat je moet accepteren. Veel dingen ga je niet veranderen, richt je dus liever op je eigen leven. Met dankbaar zijn, maar ook bijvoorbeeld met liefde voelen, kom je sneller in een goede flow om mooie dingen te gaan doen.

Geef en ontvang

Voor een goed gelukkig gevoel is het belangrijk dat je zowel goed kunt geven als ontvangen. Ook al ben je niet rijk, je kunt jezelf aanleren om toch elke maand bijvoorbeeld iets opzij te leggen voor een goed doel of om iemand in je omgeving te helpen. Geven hoeft ook niet altijd geld te zijn, je kunt ook bijvoorbeeld iemand jouw hulp aanbieden of een luisterend oor. Ook kunnen ontvangen is belangrijk, iemand jou laten helpen kan de ander ook voldoening geven. Het gaat om dat het stroomt: geven en ontvangen is even belangrijk.

 

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: