Koppie Koppie; de foto van andermans kind op uw mok

Koppie Koppie fotos van kinderen

Vanaf vandaag te koop: mokken met foto’s van andermans kind.

Koppie Koppie is een bewustwordingsproject van ontwerper Yuri Veerman en journalist Dimitri Tokmetzis om de privacyaspecten op het internet van jou en misschien nog wel belangrijker die van jouw kinderen onder de aandacht te brengen. Jouw kinderen kunnen er tenslotte zelf niets aan doen.

Webwinkel met foto’s van andermans kinderen op een mok

Yuri Veerman en Dimitri Tokmetzis hebben vandaag de website Koppie Koppie (1) gelanceerd. Een webwinkel waar je mokken kan bestellen met foto’s van andermans kinderen.

Mag dat zomaar?

Ja dat mag! In het artikel van Dimitri Tokmetzis “Vanaf nu te koop: mokken met foto’s van andermans kinderen” vandaag gepubliceerd in De Correspondent (2) wordt aangegeven dat dit al dagelijks gebeurt.

Sterker nog, alle gebruikte foto’s op de website van Koppie Koppie zijn vrij toegankelijk en veelal beschikbaar gesteld door de ouders zelf onder een licentie die commercieel hergebruik toestaat. Wellicht onwetendheid of onbewust, maar wel dagelijkse praktijk.

Verder worden in het artikel 3 privacy onderwerpen aangekaart, namelijk; privacy als recht op controle, privacy als recht op geheimhouding en privacy in context. Zeker de moeite waard om eens goed in te duiken.

Een belangrijk advies is, bedenk goed wat je op het internet plaatst. Wanneer je foto’s op het internet publiceert, zorg er dan voor dat je jouw privacy instellingen zo instelt dat je zelf bepaalt wie welke informatie ziet.

Social media; privacy instellingen op een rijtje

Vaak zorgen de standaard privacy instellingen van social media kanalen er voor dat jouw informatie openbaar is. Daarnaast moet je bijna een social media expert zijn, om alles zo in te stellen dat je zelf bepaalt wie welke informatie ziet.

Wij hebben daarom voor de meest gebruikte social media kanalen de privacy instellingen voor jou op een rijtje gezet. Klik hier om de privacy instellingen van diverse social media kanalen te bekijken.

Bronnen:
1: Website Koppie Koppie
2: Correspondent, Vanaf nu te koop: mokken met foto’s van andermans kinderen

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: