Iedereen heeft een meervoudige identiteit in 2021!

Meerdere identiteiten in 2020!In 2020 staan we continue in verbinding met het internet via diverse apparaten. Deze apparaten weten waar we zijn en kennen je interesses. In de buurt van een winkel verschijnt een advertentie en wanneer je vrienden in de buurt zijn krijg je een seintje.

Om zelf controle te houden hebben we meerdere identiteiten nodig. Een openbaar profiel voor op straat, een commercieel profiel voor in de winkel en een officieel profiel als we bij het gemeentehuis aankloppen voor een vergunning.

Dit is één van de scenario’s dat het onderzoeksrapport Project 2020 schets. Het onderzoek is samengesteld door internationale cyberveiligheidsorganisaties zoals Europol, Trend Micro en de International Cyber Security Protection Alliance (ICSPA).

De deskundigen zijn ervan overtuigd dat technieken vergelijkbaar met Google Glass – in dit geval een bril die dient als een scherm met informatie tussen de mens en de echte wereld – gemeengoed worden. “Dat brengt risico’s met zich mee, want als je wordt gehackt, kunnen vreemden niet alleen bij je gegevens, zoals nu het geval is als je laptop wordt ingebroken, maar eigenlijk bij je hele persoonlijke leven: bijvoorbeeld waar je je bevindt en wat je op dat moment ziet”, zegt Rik Ferguson van beveiligingsbedrijf Trend Micro en betrokken bij Project 2020. Lees het hele artikel op Trouw.nl.

Wil je meer informatie over online identiteit? Lees dan ook het blogartikel “Informatie over jou op het internet” en Jouw online identiteit”.

Bron:
Kristel van Teeffelen (25-09-2013), Cybercriminaliteit zit straks dicht op de huid. Trouw.nl

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: