Nieuwe cryptomunten

De cryptocurrency-markt is een hete beleggingssector sinds afgelopen zomer, nadat Bitcoin zich losmaakte van goud en zich begon te ontpoppen als een volwaardig alternatief voor de Amerikaanse dollar. De belangstelling van professionele beleggers begon meer beleggers te interesseren voor de munt, maar het kantelpunt was een aankondiging van PayPal (PYPL) eind 2020. De betalingsprovider zei dat het zou beginnen met het accepteren van BTC, en andere munten, als een vorm van betaling. De stap stelde gebruikers in staat om de beste cryptomunten te kopen, verkopen en houden, maar het stelde ook zijn 13 miljoen handelaarsaccounts in staat om cryptocurrencies te accepteren als betaling.

De interesse van bedrijven in Bitcoin is blijven aanhouden en deze week kwam het nieuws dat EV-autofabrikant Tesla (TSLA) $1,5 miljard in BTC heeft geïnvesteerd als een manier om weg te diversifiëren van de dollar. De beslissing van Elon Musk zal zeker navolging vinden bij beleggers die crypto aan hun balans willen toevoegen, en Twitter (TWTR) is de laatste die de stap overweegt.

Dus, wat is de top cryptocurrency om te investeren in februari 2023? We hebben een lijst samengesteld van vijf opties voor u om te overwegen.

  • Dogecoin (DOGE)

Als je je afvraagt: in welke crypto moet ik investeren, dan is een goede plek om te beginnen Dogecoin. De munt begon eigenlijk als een grap tussen twee programmeurs aan het begin van de Bitcoin-hype zeven jaar geleden. De token heeft een meme-achtige status bereikt onder beleggers en is een andere die voortdurend op Twitter werd gesteund door Elon Musk. Dit leidde tot de recente prijsstijging toen het van $0,0045 naar $0,0735 nu bewoog waardoor veel mensen Dogecoin kopen.

Handel DogeCoin naar US Dollar – DOGE/USD CFD

De munt heeft ook steun gekregen van beroemdheden zoals Gene Simmons van de rockband Kiss, en rapper Snoop Dogg.

Dogecoin heeft misschien geen ontwikkelingswaarde, maar we kunnen niet uitsluiten dat het op een gegeven moment wordt geaccepteerd als een vorm van betaling voor een sociale media-app. De munt kan volatiel zijn en beleggers moeten voorzichtig zijn met het kopen na grote bewegingen.

  • Stellar Lumens (XLM)

Een munt met momentum in de projectontwikkelingstakes is Stellar Lumens. XLM handelt momenteel in de buurt van zijn all-time highs na vorig jaar sterk te hebben geschommeld, maar het gaat nu vooruit met een aantal interessante projecten.

Recente ontwikkelingen omvatten een investering van $5m in Wyre. Het bedrijf is een toonaangevende blockchain-betalingsprovider en zal toegang bieden tot XLM via een groot aantal valutaparen.

Wyre heeft sinds 2013 voor $5 miljard aan overschrijvingen uitgevoerd zien worden door individuele gebruikers, bedrijven en zakelijke klanten. Het platform heeft ook een groei in gebruikers gezien van 260 procent in het afgelopen jaar en omvat compliance en spaarrekeningen. De recente deal zou Stellar kunnen zien opereren als een PayPal-achtig bedrijf.

Een andere recente ontwikkeling voor Stellar was het nieuws dat de Oekraïense centrale bank de blockchain heeft geselecteerd voor werk aan haar eigen centrale bank digitale valuta (CBDC). Stellar heeft een overeenkomst getekend om adviseur te zijn over de potentiële virtuele valuta’s van het land en een CBDC-optie.

Voor beleggers die zich afvragen wat op dit moment de beste cryptocurrency is om in te investeren, zou XLM wel eens een vrij goede optie kunnen zijn.

  • EOS

EOS is een valuta die het bekijken waard is, omdat de munt geen rol speelde in de grote rally van vorig jaar. Het staat al lange tijd bovenaan de Chinese blockchain ranglijst, die gebaseerd is op zijn “basistechnologie, toepasbaarheid en creativiteit”.

De 2017 high in EOS was rond het $22 niveau en de huidige prijs is net boven de $4. Dat zou een aanzienlijke upside bieden mocht het project terug bewegen naar de all-time highs zoals veel munten nu doen.

Het EOS netwerk host smart contracts op Virtual Machines en concurreert met andere Dapp of smart contract blockchains, waaronder Ethereum. Het ETH platform gebruikt gas om te betalen voor eenheden rekenkracht, terwijl EOS RAM gebruikt. Hoge gasprijzen waren afgelopen zomer een obstakel voor ETH doordat veel projecten hun munten op het netwerk lanceerden en worstelden met vergoedingen.

Nieuws in januari was dat een van de oprichters van EOS opstapte. Het is nog niet duidelijk of dit het project zal helpen of hinderen, aangezien het een nieuw ontwikkelingspad kan kiezen. Lees hier meer over de EOS-verwachting.

  • STEEM

Een andere munt die op de blockchainlijst van het Chinese ministerie van Industrie stond, was STEEM. Het is een token dat op sociale media wordt gebruikt om gebruikers te belonen en het wordt gebruikt op meer dan 300 op Steem gebaseerde apps. Momenteel wisselt de munt echter ver onder zijn all-time highs van eigenaar en handelt 250 procent lager dan zijn niveaus in 2019.

Niettemin ziet STEEM meer transacties dan Bitcoin en Ethereum, terwijl het een grote waardestijging zou kunnen zien als het zou worden gebruikt op een van de grote sociale mediaplatforms.

  • Ripple (XRP)

De laatste munt om te overwegen wanneer u beslist welke crypto u nu moet kopen, is Ripple’s XRP. Het projectontwikkelingsteam staat op het punt om een rechtszaak van de Securities and Exchange Regulator in de VS te verdedigen. De SEC beweert dat XRP een effect is en beschuldigt de oprichters van het maken van een niet-beursgenoteerde verkoop van het effect.

Het team ontkent dat de munt een waardepapier is en de zaak zal op 22 februari worden behandeld. Als XRP een gunstige uitspraak krijgt dan zal de munt waarschijnlijk stijgen om de prijs van BTC en anderen in te halen, maar dit zal afhangen van de rechters.

De prijs van XRP staat op $0,50 maar de recordhoogtes voor de munt waren boven de $3,00 tijdens de rally van 2017. BTC heeft zijn eigen 2017 highs van $20.000 al verdubbeld.

Vooruitzichten cryptomarkt

De cryptocurrency markt zou verdere winsten moeten zien in februari, maar ze riskeren een correctie als we verder in maart gaan. Het Tesla-nieuws zal wat volumes aan de markt toevoegen, maar de sector is onlangs op een hete run geweest en zou kunnen kijken naar een afkoeling.

Beleggers zouden de rally in februari-maart kunnen volgen en misschien in een correctie daarna kunnen kopen.

De cryptomarkt is op dit moment een van de populairste beleggingssectoren. Er zijn echter hoge risico’s aan verbonden door de immense volatiliteit. Wij raden beleggers en handelaren aan voorzichtig te zijn en hun huiswerk te doen voordat ze in een cryptocurrency investeren.

Als u niet klaar bent om investeringsverplichtingen op lange termijn aan te gaan, maar wilt proberen om te profiteren van de volatiliteit, kunt u dit doen door cryptocurrencies te verhandelen met contracts for difference (CFD’s).

Het handelen in CFD’s biedt de mogelijkheid om te profiteren van zowel bullish als bearish koersschommelingen. U kunt ofwel een long positie aanhouden, waarbij u speculeert dat de prijs zal stijgen, of een short positie, waarbij u speculeert dat de prijs zal dalen.

Merk op dat CFD’s een hefboomproduct zijn. Daarom worden zowel verliezen als winsten uitvergroot.

Leer meer over CFD handelen met onze gratis online cursussen en ontdek hoe u crypto CFD’s kunt verhandelen met onze uitgebreide gids.

 

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: