Heb jij jouw naam al op het internet beschermd?
Bescherm jouw naam op het internet
Check of jouw naam nog vrij is Meer informatie

Infographic: Ondernemers willen controle over online beeldvorming

Onderzoek reputatiemanagement ondernemers infographic 620- 1

Ondernemers worden zich steeds bewuster van de impact van de online informatie over henzelf of hun bedrijf, maar kunnen de online beeldvorming nauwelijks controleren.

Onderzoek door platform Mijn Online IDentiteit laat zien dat een op de vijf Nederlandse ondernemers stelt dat de informatie op internet over henzelf of hun bedrijf niet klopt. Dat kan grote gevolgen hebben als die informatie wordt meegewogen in de keuze van een bedrijf, product of dienst door een consument. Bekijk hieronder de infographic om te zien van welke personen ondernemers het belangrijk vinden dat zij een positief beeld krijgen.

Infographic - Ondernemers willen meer controle over hun online beeldvorming

Tool om jouw eigen naam op het internet te beschermen en te beheren

Het is belangrijk om zelf het heft in eigen handen te nemen over de informatie die anderen over jou op het internet vinden. Dit doe je door jouw voor- en achternaam op het internet te beschermen. Helaas hebben de meeste mensen geen idee hoe ze dat moeten doen.Daarom heeft het platform MijnOnlineIDentiteit.nl een tool gelanceerd om mensen hierbij te helpen: MijnNaamBeschermen.nl. Met deze gebruiksvriendelijke tool kan iedereen eenvoudig en zonder technische kennis zijn of haar eigen voor- en achternaam op het internet beschermen en vervolgens beheren. Zo kan je bijvoorbeeld in één klik je naam koppelen aan jouw social media, zoals LinkedIn pagina, of creëer in 5 minuten een eigen profielpagina waar je laat zien welke informatie op het internet over jou gaat. Wanneer mensen dan informatie over jou zoeken, bepaal je zelf welke informatie zij over jou vinden in plaats van over een naamgenoot. Zo voorkom je misverstanden.

Weet je nog niet wat je met jouw naam wilt doen, dan is het verstandig om deze toch alvast te beschermen voordat een naamgenoot het doet.

Dus neem controle over jouw online identiteit en bepaal zelf welke online informatie anderen over jou vinden. Dus check of jouw naam nog vrij is, het is tenslotte jouw naam!

Klik hier of jouw naam nog beschikbaar is

MijnNaamBeschermen.nl is een initiatief van MijnOnlineIDentiteit.nl

MijnOnlineIDentiteit.nl is een belangrijke bron van informatie voor iedereen die zijn of haar online identiteit wilt managen. Jaarlijks maken meer dan 500.000 Nederlanders gebruik van de praktische tips op de website. Mijn Online IDentiteit is daarmee het grootste platform in Nederland op dit gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op social media voor de laatste tips