Online je identiteit beschermen

Het klinkt misschien een beetje cliché, maar vandaag de dag doen we bijna alles online. Aankopen, bankzaken, verzekeringen, noem maar op. Dat is aan de ene kant ontzettend handig, maar kan ook zo zijn nadelen hebben. Dat je op een site als newpayandplaycasinos.com/nl/ op ieder moment van de dag online kunt gokken is ontzettend makkelijk. Toch brengt het net als veel andere zaken die we online doen ook de nodige gevaren met zich mee. Door echter goed op te letten en niet zomaar overal je gegevens voor te gebruiken is het wel mogelijk een hele hoop ellende te voorkomen. 

Waar moet je op letten?

Veel mensen zijn inmiddels al ruim een decennia aardig bekend met het internet. Daardoor weten ze min of meer hoe alles werkt en wat er eventueel gevaarlijk kan zijn. Toch gebeurd het nog regelmatig dat mensen digitaal besloten op opgelicht worden. Daarbij worden veel cybercriminelen steeds slimmer in hun werkwijze, waardoor zelfs ervaren internetgebruikers nog wel eens in de val gelokt kunnen worden. Is hier dan helemaal niets aan te doen? Zeker wel. Als je goed oplet en altijd op je hoede blijft, is de kans vrij groot dat je niet in de problemen zult komen. De nodige voorzorgsmaatregelen zullen daarbij helpen.   

Handige tips

Afhankelijk van welke apparaten je allemaal gebruikt, kan het handig zijn om betrouwbare antivirus software te gebruiken, om indringers buiten de deur te houden. Let er ook altijd op dat je niet zomaar op vage links klikt en e-mails opent die van onbekende bronnen komen. Daarbij hoef je normaal gesproken nooit bankgegevens via apps of per e-mail aan de bank te verstrekken. Wanneer je hier dus wel berichten over krijgt, is dit vrijwel zeker nep. De enige plaatsen waar je wel bepaalde gevoelige persoonsgegevens moet invoeren zijn op websites van de overheid. Deze zijn echter goed beveiligd en je zult altijd een DigiD code nodig hebben om te kunnen inloggen. 

Extra aandachtspunten

Naast het bovenstaande zijn er nog meer dingen waar je goed op kunt letten. Bijvoorbeeld of een website beschikt over SSL-versleuteling. Dit kun je simpel zien doordat er links van de adresbalk een gesloten slotje staat. Wanneer je niet graag wilt dat iedereen je locatie kan zien kun je er ook voor kiezen een VPN (Virtual Private Network) verbinding te gebruiken. Hiermee kunnen bepaalde restricties worden omzeild en kun je voorkomen dat andere erachter kunnen komen op welke locatie je jezelf daadwerkelijk bevindt op een bepaald moment.

 

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: