Online winkelen onveilig? Niet wanneer je betaalt met een creditcard

We snappen dat het best spannend kan zijn wanneer je voor het eerst online gaat winkelen. Winkelen via het internet gaat toch wel iets anders dan shoppen in een fysieke winkel. Je kunt de producten niet in het echt zien en vasthouden. Dit kan risico’s met zich meebrengen. Maar door met een creditcard te betalen wordt online winkelen een stuk veiliger. In deze blog willen we het hier graag over hebben. Want waar moet je op letten bij winkelen via het internet? En wat zijn de voordelen van online betalen met een creditcard? Je leest het allemaal in deze blog.

Waar moet je op letten bij winkelen via het internet

Wanneer je voor het eerst iets bij een bepaalde webwinkel wilt bestellen, doe je er goed aan om eerst te kijken of de webshop wel betrouwbaar is. Hoe ziet de website er op het eerste gezicht uit? Ziet het er professioneel uit of lijkt het alsof er maar weinig tijd aan is besteed? Let ook goed op spelfouten in de tekst. Vergeet niet om het KVK nummer te controleren bij de Kamer van Koophandel. En kijk bovendien of de vermelde keurmerken wel echt aan de webwinkel zijn toegekend. Deze kunnen namelijk vervalst zijn.

Ontbreken er belangrijke contactgegevens zoals een telefoonnummer? Wees dan extra op je hoede. Wat vaak ook een goede manier is om erachter te komen of een webshop betrouwbaar is, is het lezen van reviews. Zorg er tot slot voor dat je je computer goed beveiligd met een bijgewerkt anti-spywareprogramma en virusscanner met firewall. Doe betalingen altijd via een beveiligde https:// verbinding.

De voordelen van online betalen met een creditcard

Wil je helemaal veilig en vertrouwd online kunnen winkelen? Doe dan je online betalingen met een creditcard. Bij de meeste creditcards ontvang je namelijk een aflevergarantie. Een aflevergarantie biedt bescherming tegen niet-levering. Heb je je aankoop niet ontvangen binnen de vermelde levertermijn? Dan kun je je geld kosteloos terugvragen dankzij deze garantie. Hetzelfde geldt wanneer je de verkeerde producten hebt ontvangen bijvoorbeeld. Of wanneer er nog steeds geld van je rekening wordt afgeschreven voor een abonnement dat je al lang hebt opgezegd. Zoals je ziet, biedt een creditcard bescherming en zekerheid. Zo kun je veilig online shoppen.

Gebruik je gezonde verstand en volg je gevoel

Het belangrijkste is misschien nog wel om je gezonde verstand te gebruiken en je gevoel te volgen. Heb je het gevoel dat er iets niet klopt? Of is het eigenlijk te mooi om waar te zijn? Dan is dat helaas vaak ook zo. Doe alleen online betalingen als je er een goed gevoel bij hebt. Je zult zien dat je dan 99 van de 100 keer gewoon zonder problemen via het internet kunt bestellen.

 

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: