Polkadot (DOT), Solana (SOL) en Metacade (MCADE) in een stroomversnelling nu de cryptomarkt het juridische drama van Sam Bankman-Fried volgt

Polkadot (DOT), Solana (SOL) en Metacade (MCADE) komen in een stroomversnelling nu de cryptomarkt het juridische drama van Sam Bankman-Fried volgt

De cryptomarkt zit in een achtbaan na het nieuws over Sam Bankman-Fried’s schandalige omgang met FTX-fondsen. Terwijl cryptomarkten een enorme klap kregen na de val van FTX, hebben sommige projecten sindsdien een nieuw elan gekregen.

Polkadot en Solana zijn twee projecten die nog steeds gevangen zitten in de wendingen van de invloed van Sam Bankman-Fried, maar een disruptief nieuw project, bekend als Metacade, komt pas echt op gang na de aankondiging dat de bètafase van hun presale bijna $1 miljoen opbracht in drie weken, met zijn opwindende ambities in de GameFi-ruimte. Lees verder om erachter te komen waarom Metacade misschien wel de investering van het jaar is als je wilt investeren in crypto.

Wat is Metacade?

Metacade creëert een innovatieve nieuwe manier voor gamers om verbinding te maken en samen te werken in een nieuw GameFi-platform, met een hele reeks voordelen voor gebruikers van alle niveaus en degenen die willen investeren in crypto. De kern van het nieuwe platform is een enorme virtuele arcade, die gebruikers play-to-earn (P2E) toegang geeft tot een groot aantal titels, van de klassiekers tot gloednieuwe innovatieve games die speciaal zijn gebouwd voor integratie met Metacade.

Metacade’s whitepaper beschrijft de ambitieuze plannen van het project, waarbij gebruik wordt gemaakt van de veiligheid en stabiliteit van het Ethereum (ETH)-netwerk door het Metacade utility token, MCADE, vrij te geven voor de ERC-20-token standaard.

Het Metacade-team begrijpt hoe belangrijk het is om gamers de leiding te geven over gaming en heeft plannen om het project in 2024 volledig over te dragen naar een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO).

Hoe werkt Metacade?

Een van de belangrijkste attracties van Metacade voor gebruikers is de mogelijkheid om inkomsten te genereren door hun activiteit op het platform. De primaire manier van verdienen is via play-to-earn, maar gebruikers kunnen in MCADE ook worden beloond voor bijdragen aan de community, zoals het delen van hun kennis of het beoordelen van games. Uiteindelijk zullen gebruikers kunnen profiteren van work-to-earn, het Metacade-initiatief waarmee gebruikers aan projecten kunnen werken en worden beloond met tokens.

Het project heeft daarnaast een innovatief kenmerk dat bekend staat als Metagrants, gericht op het aanmoedigen van game-ontwikkelaars om rechtstreeks te integreren met het Metacade-platform om financiering voor hun project te krijgen. MCADE-houders kunnen stemmen over waar fondsen moeten worden verdeeld, waardoor steun en momentum voor deze projecten wordt gegarandeerd. Het eerste project dat een Metagrant ontvangt, staat gepland voor 2024.

Het MCADE-token is ook een essentieel onderdeel van het ecosysteem door het gebruik ervan als ruilmiddel. Of je nu meedoet aan competitieve toernooien, merchandise koopt of andere uitwisselingen op het platform wil doen, MCADE is een vereiste.

Polkadot – Klaar om een stap verder te gaan?

Polkadot, het interoperabiliteitsprotocol dat zijn parachain-technologie gebruikt om verschillende blockchains veilig met elkaar te laten samenwerken, wordt aangeprezen als een leider in Web3 en ook een kampioen in de interoperabiliteitsruimte.

Aangezien het er voor geen enkel layer-1-protocol uit ziet alsof het een monopolie zal hebben in Web3, wordt de manier waarop verschillende ketens met elkaar kunnen communiceren een belangrijke uitdaging voor de ruimte. Dit is ook het geval voor de acceptatie door ondernemingen, waar veel bedrijven enige activiteit op een privé-blockchain nodig hebben naast werk aan openbare blockchains.

Zowel Chainlink (LINK) als Quant Network (QNT) hebben in 2022 aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van interoperabiliteit, met partnerschappen met respectievelijk de grote betalingsbedrijven Swift en Nexi. Hierdoor staat Polkadot, met zijn eigen token DOT, voor een grote uitdaging. Er zijn enkele berichten dat DOT wat vaart krijgt na het aftreden van oprichter Gavin Wood als CEO, maar het lijdt geen twijfel dat DOT een risicovolle keuze blijft voor het investeren in crypto.

Solana – Kan SOL afstand nemen van FTX?

Na de arrestatie van Sam Bankman-Fried leed de tokenprijs van geen enkel layer-1-protocol zoveel als Solana’s SOL. Nu Bankman-Fried bekend staat als een grote financier van Solana en FTX met een groot deel van SOL dat vermoedelijk op een gegeven moment zou moeten worden geliquideerd, keldert de prijs van SOL.

Solana heeft nog steeds een actieve community van ontwikkelaars. Met de uitval die het project heeft geleden met geruchten dat het verband houdt met FTX-activiteit, kan het project weer wat momentum opbouwen na de arrestatie van Sam Bankman-Fried. Degenen die willen investeren in crypto zullen echter waarschijnlijk wegblijven, aangezien de kans groot is dat het lang zal duren voordat het project het investeerdersvertrouwen dat het in het verleden had, heeft hersteld.

Is MCADE een goede keus als je wilt investeren in crypto?

Aangezien de bètafase van de presale van Metacade in slechts drie weken bijna $1 miljoen opbracht, is het duidelijk dat de achtergrond van de arrestatie van Sam Bankman-Fried de belangstelling helemaal niet heeft vertraagd, aangezien slimme mensen die willen investeren in crypto een zeldzame kans zien om aanzienlijke winst te maken.

Hoewel zowel DOT als SOL voor een aantal grote uitdagingen staan wanneer ze Ethereum proberen in te halen als het dominante layer-1-protocol, blijft Metacade groepen particulieren die investeren in crypto opwinden, en je kunt er zeker van zijn dat de presale van Metacade waarschijnlijk niet veel langer zal duren.

Je kunt DOT en SOL hier bij eToro kopen.

Je kunt hier deelnemen aan de Metacade-presale.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: