Heb jij jouw naam al op het internet beschermd?
Bescherm jouw naam op het internet
Check of jouw naam nog vrij is Meer informatie

Privacyverklaring


Ga direct naar:


Privacyverklaring

Nieuwste publicatie op 11 februari 2020

MOI Online eigenaar van MIjnOnlineIDentiteit.nl is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. MOI Online verzamelt geen persoonlijke gegevens tenzij je deze zelf aan ons hebt verstrekt. De verzamelde gegevens worden bijvoorbeeld gebruikt om contact met jou op te nemen, zoals het beantwoorden van vragen of het versturen van onze nieuwsbrief. De verwerking van de gegevens gebeurt in overeenstemming met de eisen uit de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Hieronder vind je informatie hoe wij met persoonsgegevens omgaan.

Contactgegevens

MOI Online (Eigenaar MijnOnlineIDentiteit.nl)
Brederoplein 3
3521 XA Utrecht
Kvk nummer: 62103962
mail@mijnonlineidentiteit.nl

Persoonsgegevens die wij verwerken

MOI Online verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

– Voor- en achternaam, e-mailadres, telefoonnummer
– Gegevens over jouw surfgedrag over verschillende websites heen (bijvoorbeeld omdat MOI Online gebruik maakt van Google Analytics en advertentienetwerk Google Adsense)
– Betaling gegevens bij aankoop e-boek

MOI Online verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen

– Verzenden van onze nieuwsbrief met praktische informatie en/ of aanbiedingen
– Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
– MOI Online analyseert jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten, diensten en advertenties af te stemmen op jouw voorkeuren
– Verkoop van onze e-books

Delen van persoonsgegevens met derden

MOI Online verstrekt de verzamelde gegevens NIET aan derden tenzij in de volgende gevallen:

– Indien MOI Online in alle redelijkheid van mening is dat zij daartoe op grond van relevante wet- of regelgeving verplicht is
– MOI Online door een reorganisatie gedwongen wordt haar activiteiten in een andere (rechts-) persoon voort te zetten.
– Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht (Zoals Mailchimp en Mailjet voor het versturen van nieuwsbrieven, Google Analytics voor het analyseren van de website en PayPro voor het afhandelen van de aankoop van e-boeken). Met deze bedrijven hebben wij een bewerkersovereenkomst afgesloten om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens.

Nieuwsbrief

Voor het versturen van onze nieuwsbrief maken wij gebruik van Mailchimp en Mailjet. Wij hebben een bewerkingsovereenkomst met Mailchimp en Mailjet afgesloten. Wanneer jij onze nieuwsbrief wilt ontvangen dan vragen wij jouw voor-, achternaam en e-mailadres. Je kan ten allen tijden jouw gegevens inzien, aanpassen en verwijderen. Meer informatie hierover vind je in het onderdeel “Bewaartermijn, gegevens inzien, aanpassen of verwijderen > “Uitschrijven nieuwsbrief”. Mailchimp en Mailjet maken gebruik van cookies. Meer informatie hierover vind je in de privacyverklaring van Mailchimp en Mailjet.

Google Analytics

Wij gebruiken Google Analytics om te weten hoe onze bezoekers  onze website gebruiken. Wij hebben gekozen om gegevens privacy-vriendelijk te verzamelen. Wij hebben de laatste 3 cijfers van het IP adres geanonimiseerd. Ook hebben wij ‘Gegevens delen uitgezet’. Google is een Amerikaans bedrijf. De verzamelde informatie wordt op Amerikaanse servers opgeslagen. Google conformeert zich aan de Safe Harbor principes. Klik hier om meer informatie te vinden over het privacy beleid van Google Analytics. Ook met Google hebben we een bewerkingsovereenkomst afgesloten.

Google reCAPTCHA

We gebruiken de reCAPTCHA service van Google Inc. (Google) om gegevens te beschermen die verstuurd worden via het contactformulier. Die functie controleert of een bericht wel door een persoon wordt verstuurd, om zo te voorkomen dat ‘spam bots’ bijvoorbeeld automatisch berichten sturen of commentaren achterlaten. Hierbij worden het IP adres van een bezoeker en mogelijk ook andere data verstuurd om Google reCAPTCHA te laten werken. De inhoud van een bericht wordt hiervoor verstuurd naar en verwerkt door Google. Het IP adres wordt hierbij afgekort en daardoor anoniem gemaakt in landen die deel uitmaken van de EU en staten die deelnemen aan het verdrag voor het Europese economische gebied. In uitzonderingsgevallen wordt een IP adres volledig doorgegeven aan een Google server in de Verenigde Staten en daar afgekort. Namens de bezitter van deze website gebruikt Google deze gegevens om je gebruik van deze dienst te evalueren. Het IP adres dat reCAPTCHA doorgeeft, wordt niet samengevoegd met andere data van Google. Op het verzamelen van deze gegevens zijn Google’s regels voor gegevensbescherming van toepassing. Meer informatie over Google’s privacybeleid vind je op deze pagina: www.google.com/intl/en/policies/privacy/. Door reCAPTCHA te gebruiken ga je ermee akkoord dat Google gegevens over jou verwerkt op de manier en voor het doel zoals hierboven beschreven.

Betaling E-boeken

Voor het veilig betalen van onze e-boeken werken we samen met een professionele partij; PayPro.

De benodigde gegevens om een e-boek aan te schaffen zoals jouw naam, emailadres en betaling gegevens worden verwerkt door PayPro. PayPro voldoet aan de AVG wetgeving. Met PayPro hebben wij een bewerkersovereenkomst afgesloten.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Op MijnOnlineIDentiteit.nl vind je functionele, analytische en advertising cookies. Functionele cookies zorgen ervoor dat de site goed werkt. Denk bijvoorbeeld aan cookies voor onze zoekfunctie. Met analytische cookies krijgen we inzicht in hoe je gebruik maakt van MijnOnlineIDentiteit.nl. Advertising cookies houden bij hoe vaak promotionele content is bekeken en voorkomen dat je te vaak dezelfde advertentie ziet. Adverteerders en derde partijen kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt op basis van uw gebruik van hun services. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan.

Cookies uitzetten

De meeste browsers zijn standaard ingesteld om cookies te accepteren, maar u kunt uw browser opnieuw instellen om alle cookies te weigeren of om aan te geven wanneer een cookie wordt verzonden. Het is echter mogelijk dat sommige functies en services, op onze en andere websites, niet correct functioneren als cookies zijn uitgeschakeld in uw browser.

Google Analytics

Wij gebruiken Google Analytics om te weten hoe onze bezoekers  onze website gebruiken. Google plaatst hiervoor cookies op onze website. Wij hebben gekozen om gegevens privacy-vriendelijk te verzamelen. Wij hebben de laatste 3 cijfers van het IP adres geanonimiseerd. Ook hebben wij ‘Gegevens delen uitgezet’. Google is een Amerikaans bedrijf. De verzamelde informatie wordt op Amerikaanse servers opgeslagen. Google conformeert zich aan de Safe Harbor principes. Klik hier om meer informatie te vinden over het privacy beleid van Google Analytics. Ook met Google hebben we een bewerkingsovereenkomst afgesloten.

Advertentienetwerken

Op MijnOnlineIDentiteit.nl wordt gebruik gemaakt van de advertentiedienst van Google, genaamd Google AdSense. Hiervoor worden advertentiecookies geplaatst. Die worden door Google en zijn partners gebruikt om advertenties weer te geven op basis ow website bezoek op MijnOnlineIDentiteit.nl en en/of andere sites op internet. Deze informatie (het betreft niet uw naam, adres, e-mailadres of telefoonnummer) kan ook worden gebruikt om op andere websites relevante advertenties te laten zien.

Social Media Buttons

Doormiddels van social media buttons kan je berichten op onze website delen. De verschillende social media kanalen gebruiken hiervoor cookies. De social media kanalen verzamelen informatie die ze door middel van de cookies verkrijgen. De meeste social media kanalen houden zich aan de Safe Harbor principes. Om te weten wat ze met de verzamelde informatie doen, verwijzen wij naar de privacyverklaringen van Facebook, LinkedIn, Twitter, Google+, Pinterest en WhatsApp.

Bewaartermijn, gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

MOI Online bewaart je persoonsgegevens niet langer dan nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Daarnaast heb je het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen.

Uitschrijven nieuwsbrief

Onderaan iedere nieuwsbrief die wij versturen vind je een link ‘Uitschrijven’. Hiermee kan je de door jouw opgegeven persoonsgegevens verwijderen. Ook vind je een link ‘Update gegevens’. Hiermee kan je jouw gegevens inzien en aanpassen. Ook kun je via mail@mijnonlineidentiteit.nl aangeven om jouw gegevens uit ons bestand te laten verwijderen.

Gegevens verstuurd via het contactformulier

Gegevens verstuurd via het contactformulier worden niet langer bewaard dan nodig. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door ons bedrijf en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Wil je gebruik maken van je recht op bezwaar en/of recht op gegevensoverdraagbaarheid of heb je andere vragen/opmerkingen over de gegevensverwerking, stuur dan een gespecificeerd verzoek naar mail@mijnonlineidentiteit.nl.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs bij het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. MOI Online zal zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen vier weken, op jouw verzoek reageren. MOI Online wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons.

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

MOI Online neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via mail@mijnonlineidentiteit.nl.

Volg ons op social media voor de laatste tips