Beste remote desktop software

Onze selectie van de beste externe desktopsoftware die er is

Best remote desktop software

Omdat het coronavirus (ook bekend als Covid-19) zich over de hele wereld blijft verspreiden, hebben veel bedrijven nu een beleid ingevoerd om werken op afstand mogelijk te maken en tegelijkertijd de impact op de productiviteit te helpen beperken. We beschikken over de beste externe desktopsoftware – maar als je op zoek bent naar meer tools, bekijk dan zeker onze handleidingen voor de beste videoconferentiesoftware en de beste online samenwerkingstools die er zijn. Bekijk ook onze uitgebreide functie over al het andere dat je nodig hebt om jouw thuiskantoor in te richten.

Als je de beste externe desktopsoftware kiest, beschik je over de tools die nodig zijn om toegang te krijgen tot één of meer computers en deze vanaf een ander apparaat te beheren. Toegang op afstand is mogelijk via zowel lokale netwerken als internet, wat betekent dat iedereen met de juiste software toegang heeft tot elk apparaat, waar ook ter wereld.

Met één van de toepassingen voor externe bureaubladtoegang die we hieronder hebben vermeld, kun je een aantal dingen doen.

Je kunt bijvoorbeeld jouw persoonlijke smartphone gebruiken om bestanden op jouw zakelijke pc of laptop op kantoor te openen en te beheren zonder dat je de deur uit hoeft. Het hebben van deze veelzijdigheid is geweldig, vooral tijdens perioden van ziekte of moeilijkheden, wanneer je fysiek niet naar kantoor kunt gaan, zoals nu het geval is.

Geen wonder dat zoekopdrachten met betrekking tot extern bureaublad de afgelopen maanden aanzienlijk zijn gestegen, omdat bedrijven zich haasten om meer te vinden over externe toegang.

De beste externe desktopsoftware van vandaag

1. RemotePC is momenteel de beste externe desktopsoftware

RemotePC

RemotePC is een ander geweldig product van het team van iDrive (we raden ook de uitstekende cloudopslagoplossing aan). RemotePC maakt gebruik van eersteklas cloudtechnologie om toonaangevende externe toegang te bieden. Web-, desktop- en mobiele apps bieden de toegang. Bevat samenwerkingsfuncties zoals voicechat

Bekijk RemotePC

2. Zoho Assist is gespecialiseerd in ondersteuning en geavanceerde functies

Zoho AssistAssist is een goede tweede van RemotePC. Het biedt gespecialiseerde ondersteuning op afstand en toegangsplannen die zijn ontworpen om de workflow te stroomlijnen. Ondersteuningsplannen beginnen bij 8 dollar per maand en bevatten functies zoals afdrukken op afstand en aangepaste branding, ideaal voor supporttechnici en IT-managers.

Bekijk Zoho Assist

 

3. LogMeIn Pro is de perfecte keuze voor grotere bedrijven

LogMeIn Pro

LogMeIn Pro kost meer dan RemotePC en Zoho Assist, maar het wordt geleverd met een groot aantal tools die zijn ontworpen voor grote bedrijven. De prijzen beginnen vanaf 30 dollar per maand voor twee externe verbindingen en er kunnen indien nodig meer verbindingen worden toegevoegd. LogMeIn Pro is eenvoudig in te stellen, te beveiligen en biedt 24/7 ondersteuning.

 

Het gebruik van software voor externe toegang is eenvoudig. Het duurt meestal niet meer dan een paar minuten om ze in te stellen, en meestal moet je de software installeren op de computer of een ander apparaat waarmee je toegang wilt krijgen tot de externe computer. Veel programma’s moeten ook op de externe pc worden geïnstalleerd, terwijl andere zijn verbonden via een weblink of toegangscode.

Sommige versies van Windows worden geleverd met ingebouwde externe desktopsoftware, maar tools van derden presteren vaak veel beter en hebben aanzienlijk meer functies. Dit kan vooral belangrijk zijn als je van plan bent de software regelmatig te gebruiken.

Er zijn een paar andere populaire toepassingen voor de beste externe desktopsoftware. Je kunt bijvoorbeeld ingewikkelde taken vanaf een laptop afhandelen door op afstand verbinding te maken met een krachtigere computer. IT-ondersteuningspersoneel gebruikt ook regelmatig programma’s voor externe toegang om de computer van een klant te besturen en eventuele problemen op te lossen.

In dit artikel hebben we kort onze top tien beste externe desktoptoepassingen besproken om je te helpen de juiste te maken voor jouw behoeften.

De beste externe desktopsoftware van 2020 in één oogopslag:

  1. RemotePC
  2. Zoho Assist
  3. LogMeIn Pro
  4. Connectwise Control
  5. Paralleltoegang
  6. TeamViewer
  7. Chrome Remote Desktop
  8. Remote Desktop Manager
  9. Splashtop
  10. RemoteUtilities voor Windows

RemotePC

1. RemotePC

Gewoon de beste externe computertoegang voor zakelijke gebruikers

Communicatie: online berichtenuitwisseling, whiteboard | Bestandsoverdracht: Ja | Naleving: HIPAA en GDPR | Beveiliging: persoonlijke sleutel en TLS v 1.2 / AES-256-codering | Overig: afdrukken op afstand

+ Maakt gebruik van een veelzijdige web-app

+ Geschikt voor een groot aantal verbindingen

+ Kan enige tijd duren om in te stellen

+ Web-app bevat niet alle functies

RemotePC is een enorm populaire applicatie voor externe computertoegang die geschikt is voor zowel thuisgebruikers als – in het bijzonder – voor zakelijke gebruikers. Het maakt gebruik van cloudtechnologie om toonaangevende oplossingen voor externe toegang te leveren via een intuïtieve webapplicatie en native desktop- en mobiele apps. Het bevat ook samenwerkingsfuncties zoals voicechat.

Bovendien is RemotePC zeer veilig, schaalbaar en betaalbaar. Prijzen beginnen vanaf 29,50 dollar per jaar voor individuen en 249,50 dollar voor teams. Bij alle abonnementen is een gratis proefperiode van 30 dagen beschikbaar. Het is een schaalbaar programma met de kracht om grote aantallen apparaten aan te sluiten.

Assist

Bekijk RemotePC

2. Zoho Assist

Geweldige allround software voor externe desktoptoegang

Communicatie: spraak- en videochat, schermannotatie | Diagnostische hulpmiddelen: Ja | Wake on LAN: Ja | Beveiliging: 2FA, SSL en 256-bits AES-codering | Overig: mobiele SDK voor iOS / Android

+ Zeer concurrerende prijzen
+ Bevat een selectie van krachtige tools
–  Geen algemeen plan met alle functies
– Gratis niveau is zeer beperkt

Cloudgebaseerde Zoho Assist is een van onze favoriete tools voor externe toegang, omdat je hiermee toegang hebt tot bijna elk apparaat. Het biedt gespecialiseerde ondersteuning op afstand en plannen voor onbeheerde toegang die zijn ontworpen om workflowprocessen te stroomlijnen.

De ondersteuningsplannen van Zoho Assist beginnen bij slechts 8 dollar per maand en omvatten functies zoals afdrukken op afstand en aangepaste branding. Ze zijn geweldig voor mensen zoals supporttechnici en IT-managers. Er zijn ook meer geavanceerde functies beschikbaar, met duurdere abonnementen die 13 en 21 dollar per maand kosten.

Zoho Assist wordt beschermd door enkele van de beste beveiligingsintegraties die we hebben gezien, wat betekent dat het een uitstekende keuze is voor mensen die met gevoelige gegevens werken.

LogMeIn Pro

3. LogMeIn Pro

Krachtige oplossingen voor grote bedrijven en ondernemingen

Bestandsoverdracht: Ja | Bestandsopslag: 1 TB | Ondersteuning voor meerdere monitoren: Ja | Acties op afstand: afdrukken | Beveiliging: 256-bits AES-codering | Overig: gratis LastPass Premium-licentie

+ Krachtige functies

+ Cloudopslag en LastPass Premium inbegrepen

– Duur

– Kan voor veel gebruikers overdreven zijn

LogMeIn Pro is één van de meest populaire programma’s voor externe desktoptoegang die er zijn, en het is een uitstekende keuze voor grote bedrijven. Het is een beetje duur, maar het wordt geleverd met een groot aantal tools die zijn ontworpen voor zakelijke gebruikers.

De prijzen beginnen vanaf 30 dollar per maand voor twee externe verbindingen en een gratis proefperiode van 14 dagen is beschikbaar. Als je meer verbindingen nodig hebt, kun je eenvoudig upgraden naar een hoger abonnement. Bovendien is LogMeIn Pro eenvoudig in te stellen, zeer veilig en ondersteund door 24/7 live ondersteuning. Houd er echter rekening mee dat de prestaties soms wat traag kunnen zijn.

Connectwise Control

4. Connectwise Control

Zeer gespecialiseerde externe toegang voor ondersteuning en toegang zonder toezicht

Bestandsoverdracht: Ja | Cross-platform: Ja | Hostpasconfiguratie: Ja | Beveiliging: 2FA- en SSL-verificatie | Overig: uitbreidingsmarktplaats

+ Krachtige software

+ Gemakkelijk te implementeren

+ Veel functies

– Kan duur zijn

Connectwise Control biedt zeer gespecialiseerde oplossingen voor externe toegang die op specifieke gebruikers zijn gericht. De drie ondersteuningsplannen beginnen bij 19 dollar per maand, worden geleverd met een aantal functies voor externe toegang en bevatten krachtige tools om IT-personeel en ondersteunende technici te helpen problemen op afstand op te lossen. Het Access-abonnement begint bij 30 dollar per maand voor 25 apparaten en is bedoeld voor diegenen die verbinding willen maken met talloze externe apparaten.

Het belangrijkste probleem met ConnectWise Control zijn de soms slechte prestaties. Zelfs met een snelle internetverbinding is de gebruikersinterface vaak traag en vertraagd, wat in de beste tijden niet ideaal is.

Parallels Access

5. Paralleltoegang

Het beste voor externe bureaubladtoegang vanaf een mobiel apparaat

Bestandsoverdracht: Ja | Ondersteunt: iPad-multitasking, apps op volledig scherm | Overig: ondersteuning voor Samsung DeX en S Pen

+ Zeer gebruiksvriendelijke toegang op afstand

+ Unieke mobiele gebruikersinterface

– Enkele geavanceerde functies ontbreken

– Niet geschikt voor netwerkbesturing op afstand

Parallels Access is ontworpen voor externe computertoegang vanaf mobiele apparaten. Het ondersteunt computer-computerverbindingen, maar het merendeel van de functies is mobielgericht. Prijzen beginnen vanaf slechts 19,99 dollar per jaar, waardoor het een van de meer betaalbare opties op deze lijst is.

Eén van onze favoriete dingen aan Parallels Access is de opgeruimde gebruikersinterface. In plaats van gewoon jouw desktopscherm op een mobiel apparaat weer te geven, zoals de meeste van zijn concurrenten, presenteert het een aangepaste, mobielvriendelijke versie. Over het algemeen is dit programma een uitstekende keuze voor diegenen die op afstand toegang willen krijgen tot hun computer vanaf een mobiel apparaat.

Teamviewer

6. TeamViewer

Beste externe pc-software voor platformonafhankelijke compatibiliteit

Bestandsoverdracht: Ja | Wake on LAN: Ja | Installatiefuncties: Installatie op afstand, Geautomatiseerde massa-inzet | Beveiliging: beveiligde toegang zonder toezicht | Overig: 4K-monitorondersteuning, ServiceCamp-ticketbeheer

+ Zeer eenvoudig te gebruiken

+ Grote platformonafhankelijke compatibiliteit

– Aan de dure kant

– Kan traag zijn met langzame verbindingen

TeamViewer is een krachtig programma voor externe toegang dat externe toegang mogelijk maakt van en naar computers, mobiele apparaten, netwerkmachines en meer. Helaas is het vrij duur.

Er is een gratis versie van TeamViewer beschikbaar voor persoonlijke gebruikers, maar bedrijven en andere commerciële gebruikers zullen moeten upgraden naar een betaald abonnement. Deze beginnen bij 49 dollar per maand voor een enkele licentie. TeamViewer biedt echter indrukwekkende platformonafhankelijke compatibiliteit, waaronder mobiele toegang op afstand en compatibiliteit met IoT-apparaten.

Chrome Remote Desktop

7. Chrome Remote Desktop

Beste gratis programma voor externe computertoegang voor bedrijven

Cross-platform ondersteuning: Ja | Toegang: browser en mobiel apparaat

+ Voor altijd 100% gratis

+ Grote platformonafhankelijke compatibiliteit

– Ontbreekt aan geavanceerde functies

– Kan alleen worden gebruikt met Google Chrome

Chrome Remote Desktop is een gratis programma voor externe toegang dat beschikbaar is op Windows-, Mac-, Linux-, iOS- en Android-apparaten. Het is extreem beperkt in vergelijking met sommige van de betaalde opties op deze lijst, maar het is de beste gratis software die we zijn tegengekomen en het is een geweldige optie voor persoonlijk gebruik.

Omdat Chrome Remote Desktop beschikbaar is als browserextensie, kan het worden gebruikt op elk apparaat dat de Chrome-browser ondersteunt. Het is een beetje beperkt op mobiele apparaten, maar het is eenvoudig in te stellen en zeker het overwegen waard.

Remote Desktop Manager

8. Remote Desktop Manager

Geschikt voor bedrijven met grote netwerken van verbonden apparaten

Logboekregistratie: controle en activiteit | Beveiliging: meerdere 2FA-opties | Overig: wachtwoordbeheer, accountbemiddeling

+ Indrukwekkende beveiligingsfuncties

+ Zeer eenvoudig in gebruik

– Vrij duur

– Kan een beetje traag zijn

Remote Desktop Manager is een krachtig programma voor externe computertoegang dat schaalbare oplossingen biedt voor grote bedrijven. Het is compatibel met zowel Android- als iOS-apparaten en wordt geleverd met een aantal indrukwekkende beveiligingsfuncties.

Helaas is Remote Desktop Manager een beetje duur. Licenties voor één gebruiker beginnen bij 199,99 dollar per jaar, terwijl bedrijfslicenties voor de hele site beginnen bij 4.999,99 dollar. Maatwerkoplossingen op bedrijfsniveau zijn ook beschikbaar.

Splashtop

9. Splashtop

Krachtige externe desktop met indrukwekkende functies

Communicatie: sessie-opname | Bestandsoverdracht: Ja, slepen en neerzetten | Ondersteuning voor meerdere platforms: Ja | Beveiliging: TLS- en 256-bits AES-codering | Overig: Active Directory-integratie

+ Gespecialiseerde abonnementen

+ Compatibiliteit met meerdere apparaten

– Verschillende functies beschikbaar op verschillende apparaten

– Kan duur zijn

Splashtop is een veelzijdig programma voor externe computertoegang met een reeks indrukwekkende functies, waaronder een gebruiksvriendelijke interface en indrukwekkende beveiliging. Het is compatibel met de meest voorkomende besturingssystemen, waaronder Mac, Windows, iOS en Android.

Splashtop is er in een aantal gespecialiseerde vormen. Prijzen voor Splashtop Business Access beginnen vanaf 60 dollar per jaar en maken externe toegang tot een bepaald aantal computers mogelijk. Plannen voor ondersteuning op afstand beginnen bij 299 dollar per jaar voor maximaal 25 computers en SOS-ondersteuning op aanvraag begint bij 199 dollar per jaar.

Remote Utilities for Windows

10. Externe hulpprogramma’s voor Windows

Zeer betaalbare externe Windows-computertoegang

Active Directory-ondersteuning: Ja | Beveiliging: 2FA

+ Zeer betaalbaar

+ Wordt geleverd met tal van geavanceerde functies

– Alleen compatibel met Windows-apparaten

– Het opzetten van een netwerk kan tijdrovend zijn

Als je op zoek bent naar een betaalbaar programma voor externe toegang zonder lopende kosten, dan is Remote Utilities voor Windows wellicht iets voor jou. Het wordt geleverd met een reeks indrukwekkende functies, waaronder bestandsoverdracht, videogesprekken en sessie-opname. Met een gratis technicuslicentie heb je toegang tot maximaal 10 externe computers, terwijl levenslange betaalde licenties beginnen vanaf 99 dollar. Een licentie voor de hele site op ondernemingsniveau kost 12.000 dollar en ondersteunt een onbeperkt aantal gebruikers.

Wat zijn Remote Desktop Services (RDS)?

Volgens Vinod Jeyachandra, CTO van Arunta Tech, is Remote Desktop Services in Microsoft Windows een platform waarmee gebruikers desktopomgevingen kunnen delen tussen de ene Windows-computer en de andere via internet. Door RDS op een Windows-server in te stellen en vervolgens een Remote Desktop Protocol (RDP) -toepassing zoals Microsoft Remote Desktop te gebruiken, kun je vanaf een andere computer inloggen op een Windows-omgeving die wordt gehost via RDS.

Zodra je, je aanmeldt bij de door RDS gehoste pc-omgeving, heb je gewoonlijk toegang tot alle dezelfde lokale bronnen – inclusief opslag, toepassingen, de Windows-desktopinterface enzovoort – die je zou kunnen gebruiken als de RDS-omgeving een echte pc was dat zat voor je. RDS kan ook worden geconfigureerd om alleen bepaalde applicaties beschikbaar te maken voor externe gebruikers, als beheerders ervoor kiezen om het op die manier in te stellen.

Doorgaans draait de machine waarop RDS wordt gehost op dezelfde fysieke locatie – zoals hetzelfde kantoorgebouw – als de computers van waaruit gebruikers toegang hebben tot de externe desktopomgevingen. Het is echter ook mogelijk om RDS te installeren op een server die in de cloud draait en desktops vanuit de cloud te delen.

Hij merkte op dat RDS in deze context niet mag worden verward met Amazon RDS, een cloudgebaseerde databaseservice die niets te maken heeft met Windows RDS.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: