Rene Today over Bitcoin en de cryptomarkt

In dit artikel spreken we René van Renetoday.nl en hoe hij omgaat met zijn Bitcoin positie en de veranderingen binnen de crypto markt. René Today is een ervaringsdeskundige op het gebied van het beleggen in crypto, aandelen en ETF’s. Hij deelt zijn ervaringen en mening op zijn eigen website.

Welkom René, wat is jouw positie in de crypto markt?

Ongeveer 4% van mijn beleggingen bestaat uit Bitcoin. De ontwikkelingen rondom andere blockchains, zoals die van Ethereum en Polygon, volg ik graag op de voet. Deze twee projecten krijgen de meeste support van gebruikers, bedrijven en investeerders. Welke andere crypto op termijn als beste uit de bus komt, weet niemand. Ik geloof in ieder geval wel dat de blockchain-technologie en sich de huidige centrale database oplossingen op termijn deels zal vervangen.

Hoe koop je zelf Bitcoin?

Bitcoin koop ik in heel kleine stukjes tijdens een dalende markt. Dit heet Dollar Cost Averaging (DGA). Mijn vereiste is dat mijn gemiddelde aankoopprijs minimaal 10% onder de huidige koers zit. Dit doe ik bij de Nederlandse exchange Bitvavo.

Waarom koop je Bitcoin met deze strategie?

Het is een oude en bewezen strategie. Alle financiële markten gaan namelijk door cycli van enkele maanden tot jaren; zogenaamde ‘bull markten’ (opwaarts) en ‘bearmarkten’ (neerwaarts). Dit geldt ook voor de crypto markt waarin Bitcoin domineert. Lange termijn investeerders kopen daarom langzaam in tijdens een dalende markt. Op deze manier verlaag je je aankoopprijs consistent. Zodra de markt een bodem bereikt, is er meestal veel paniek. Vervolgens krabbelt de koers weer langzaam omhoog. Vervolgens verkopen zij hun posities weer in delen zodra een positief rendement bereikt is en de koers systematisch blijft stijgen.

Wanneer koop je Bitcoin dan precies?

Ik koop Bitcoin idealiter na een grote ‘sell off’ waarbij de RSI op de daggrafiek zwaar oversold is. Dit begint rond de 50 en lager, maar onder de 35 vind ik nog beter. Dit kun je zelf aflezen nadat je de RSI-indicator hebt toegevoegd aan de Bitcoin koers grafiek. Ook kijk ik naar de Fear & Greed index. Deze moet van mij onder de 25 zitten voordat ik weer begin met kopen.

Kun je een lage Bitcoin prijs zien aankomen?

Nou, dat is lastig. Niemand kan het precieze koersverloop voorspellen. Wel houd ik de Bitcoin koers verwachtingen volgens technisch analisten en experts in de gaten. Hiervoor heb ik deze pagina op mijn website René Today ingericht. Het is een interessante en vermakelijke manier om de Bitcoin prijs te volgen. Sentiment speelt ook een grote rol hierin. Dit sentiment kun je op die pagina volgen in een andere grafiek.

Hoe moet je als beginner omgaan met Bitcoin?

Ik kan alleen delen wat ik zelf heb gedaan als beginner met Bitcoin. Allereerst heb ik mezelf langdurig verdiept in Bitcoin als asset. Wat is het en waarom zou je erin beleggen? Pas zodra ik hier een redelijk beeld van had, ging ik het risico hiervan afwegen t.o.v. mijn bestaande beleggingen. Al gauw kwam ik erachter dat Bitcoin zich qua koers gedroeg als een technologie-aandeel. Dit is dus een volatiele product met een verhoogd risico. Bij dit soort assets beperk ik de omvang hiervan binnen mijn portfolio aanzienlijk. Ik begon met 1% en dit is later uitgegroeid tot 4% van het geheel. Hoger dan 5% wil ik zelf niet gaan. Als beginner hoef je ook niet direct Bitcoin te kopen. Je kunt ook eerst een paar maanden het nieuws rondom Bitcoin volgen, zodat je begrijpt waar men het over heeft. Mocht je het later zelf willen kopen, dan kan dat altijd nog. Pas in ieder geval op met FOMO (Fear of Missing Out) waarbij al je vrienden het al hebben en jij niet.

Tot slot

Wil je meer weten over René en zijn activiteiten binnen de financiële markten? Kijk dan eens op zijn website Renetoday.nl. Hier vind je diverse handige tabellen, how-to artikelen en reviews over uiteenlopende brokers en andere beleggingstools.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: