Tips om veilig thuis te werken

We werken met z’n allen veel vaker thuis. Dit doen we om het coronavirus tegen te gaan. Werken vanuit huis brengt steeds meer risico’s met zich mee. In dit artikel leggen we je uit hoe jij veilig thuis kan werken met een paar kleine aanpassingen, zodat jij weer veilig gebruik kan maken van je computer en telefoon.

1 Bescherm je computer met een antivirusprogramma

Het is belangrijk dat je jouw computer beschermt tegen virussen. Je wilt tijdens het thuiswerken niet gehacked worden door cybercriminelen, die jouw privégegevens hacken en gebruiken. Met een antivirusprogramma verminder je de kans dat dit met jouw gegevens gebeurt. Dit programma vormt een blokkade, zodat je niet of minder snel je computer geïnfecteerd raakt. Het is dus belangrijk dat je een antivirusprogramma aanschaft, zodat je privégegevens beveiligd blijven.

2 Zet je apparaten uit als je deze niet meer gebruikt

Als je klaar bent met het gebruik van verschillende apparaten adviseren wij om deze volledig uit te schakelen. Neem als voorbeeld de computer, zodra je klaar bent met het gebruik hiervan kun je deze het beste helemaal afsluiten. Dit is een gemakkelijk manier om energie te besparen en dit is direct ook veiliger.

3 Overleg veilig

Het is nu we thuiswerken steeds moeilijker om ‘even’ te overleggen. Gelukkig zijn er de afgelopen jaren steeds meer mogelijkheden gekomen om op afstand te werken. Het is bij het gebruik van de applicaties belangrijk dat deze ook veilig zijn. Als je privacybescherming belangrijk vindt, dan is het zeker goed om te kijken hoe je dit kan verbeteren. Er zijn genoeg alternatieven voor dit probleem.

4 Maak gebruik van veilige internetsites

Er zijn nu meer dan ooit internetsites die niet veilig zijn. Het is dus belangrijk dat je het internet veilig gebruikt. Krijg je een melding, dat de website niet beveiligd is, dan is het zaak om niet op deze website te komen of door te gaan.

5 Mobiel opladen

Het is tegenwoordig steeds makkelijker om gegevens te krijgen. Het is ook steeds vaker mogelijk dat het inpluggen bij een onschuldig stopcontact kan zorgen voor het hacken van gegevens. Dit is voornamelijk het geval bij een usb stopcontacten. Dit probleem doet zich nog niet veel voor in Nederland, maar wel in het buitenland. Ga je bijvoorbeeld reizen en wil je toch gebruik maken van usb stopcontacten gebruik dan een tussenstuk, die het hacken van je gegevens tegen gaat.

6 Beveilig je telefoon

Het gevaar van hacken en privacy aanvallen zijn voor veel mensen alleen op computers mogelijk, echter blijkt dit niet het geval. Slechts 50% van de Nederlanders heeft zijn of haar telefoon beveiligd met een pincode of  een beveiligingsmethode. Het beveiligen van je telefoon kan al heel simpel. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een pincode of een beveiligingsapp. Het is bij de beveiligingsapp wel zaak dat de juiste gekozen wordt, voordat je gegevens hierdoor worden gehackt.

 

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: