Tips & Tricks voor studenten om online te solliciteren

Solliciteren tips voor studenten

Heb je net uren je best zitten doen op die sollicitatiebrief, stuit de recruiter ineens op die gênante foto van die ene borrel van je studievereniging. Ai, daar gaat je kans op een sollicitatiegesprek. Het is daarom belangrijk dat je nadenkt over jouw online identiteit, ook al gaat het ‘maar’ om een bijbaantje. Je wil natuurlijk een zo goed mogelijke indruk achterlaten. En dat doe je met onderstaande tips.

1. Stel een goede profielfoto in

Je profielfoto is je binnenkomer, één van de eerste dingen die recruiters zien als ze op jouw profiel terechtkomen. Zorg dus voor een profielfoto die goed laat zien wie je echt bent. Tenzij je echt nog steeds dat BrEeZzAaHh SlEtJuUhHh uit 2006 bent…

2. Controleer jouw social media kanalen

Bekijk eens kritisch jouw social media kanalen. Wie kan de informatie zien, iedereen (Openbaar) of alleen jouw vrienden. Wanneer je jouw profiel op openbaar hebt ingesteld, dan kan een recruiter dus ook al jouw berichten, foto’s en likes bestuderen. Niets mis mee, maar zorg dan wel dat jouw profiel representatief overkomt. Staan er dingen op die niet kloppen? Of waarvan je niet wil dat iedereen ze ziet? Verwijder deze dan of controleer jouw privacy instellingen zodat jezelf bepaalt wie welke informatie ziet. Maar zet niet alles op slot. Recruiters zien graag iets van jouw persoonlijkheid. Meer tips? Bekijk dan deze social media tips.

3. Google jezelf

Al jouw socials gecheckt? Grote kans dat de recruiter ook nog even jouw naam intypt op Google. Als je informatie over jezelf vindt die je liever niet op Google ziet, dan kun je een verzoek indienen om dit te verwijderen.

4. Laat zien wat je kan

Als je een eigen website hebt, influencer bent op Instagram of bijvoorbeeld een eigen blog hebt, laat dit dan zien. Bijvoorbeeld op je CV of motivatiebrief, maar ook via Google. Iets om trots op te zijn, toch? En dat vinden recruiters alleen maar heel erg leuk. Hoe jij je als student kan profileren, lees je in onze personal branding tips.

Naast een goede sollicitatiebrief, een keurig CV en een goede uitstraling bij je sollicitatiegesprek, is dus ook je online aanwezigheid voor het vinden van een leuke baan belangrijk. Volg deze tips en zorg dus dat je dit ook checkt.

[box type=”shadow” align=”alignleft” class=”” width=””]Dit artikel is geschreven door YoungCapital. YoungCapital is een uitzendbureau voor studenten en starters.[/box]

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: