Top 3 Cryptocurrency munten ter wereld

Veel mensen zijn nieuwsgierig naar de mogelijkheden van het beleggen in cryptocurrency. Deze blogpost zoomt in op de top 3 cryptocurrency munten ter wereld op basis van de huidige marktkapitalisatie. De munten worden in volgorde gerangschikt op basis van hun marktkapitalisatie. We bekijken wat deze munten doen en waarom ze populair zijn.

1) Bitcoin

Bitcoin is de eerste cryptocurrency op basis van blockchain. Deze digitale munt wordt gezien als het icoon onder alle cryptomunten en er is dan ook veel vraag naar dit betaalmiddel. Het grootste voordeel van Bitcoin, in tegenstelling tot reguliere valuta, is dat het niet door een centrale bank wordt gecontroleerd. Dit zorgt ervoor dat er geen extra kosten bij transacties hoeven te worden betaald aan een derde partij en je beschikt altijd over de volledige controle over je eigen geld. 

De reden waarom Bitcoin zo populair is, is dat het de eerste cryptocurrency was die mensen leerde kennen.  Er zijn nu veel andere digitale munten, maar Bitcoin is nog steeds dé populairste. Een beetje het “grandfather effect”.

2) Ethereum

Deze tweede grootste cryptocurrency ter wereld wordt gezien als de opvolger van Bitcoin. Er is een stuk meer mogelijk met Ethereum dan bij Bitcoin.  Ethereum is een platform waarop je applicaties kunt bouwen. Door de unieke mogelijkheden die Ethereum biedt, kan dit zorgen voor meer toepassingen dan alleen betalingsverkeer. Ethereum is bijvoorbeeld ook heel populair onder de start-up scene.

Ongeveer de helft van alle cryptocurrency munten, die momenteel in omloop zijn, is gebaseerd op Ethereum. Het aantal cryptocurrencies dat via dit platform wordt gemaakt neemt steeds verder toe en hebben een enorme waarde.

3) Cardano

Cardano is de derde grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie. Cardano werd gestart in 2015 en heeft daardoor al heel wat technologie op de markt kunnen zetten. Er zijn bijvoorbeeld al meer dan 30 miljoen transacties verwerkt.  De komende jaren zullen er nog veel meer ontwikkelingen plaatsvinden.

Cardano heeft ten opzichte van Ethereum  een groot voordeel. De transacties worden nu al sneller verwerkt en er is een betere waarborg voor de privacy van gebruikers.

Cardano kan ook uitstekend tegen ddos-aanvallen, wat bij Ethereum wel het geval is. Daarnaast kunnen er meer transacties en applicaties worden uitgevoerd met Cardano, zonder dat dit invloed heeft op de stabiliteit van het systeem.

Populariteit van de cryptomarkt

Eén ding is zeker de crypto markt zal niet overnacht verdwijnen.  De vraag naar blockchain technologie en implementatie ervan blijft groeien. Er worden steeds meer toepassingen ontwikkeld die eenvoudiger zijn en minder kostbaar dan de traditionele manieren waarbij je bijvoorbeeld gebruik maakt van reguliere valuta.

Dit zorgt voor meer kansen op een succesvolle investering in cryptocurrency. Ben je ook benieuwd naar de komende ontwikkelingen van de cryptomarkt? Leer meer over Cryptovaluta

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: