Top 3 tips voor een anonieme identiteit

Tegenwoordig leven we in een wereld waarin we niet meer zonder onze smartphones kunnen en dat niet alleen, ook smartwatches en tablets zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Iedereen is de hele dag hiermee bezig, zonder het door te hebben. De anonimiteit die er vroeger was, die is er nu niet meer. Soms is het toch handig om anoniem een appje te sturen of te mailen of überhaupt om anoniem iets te kunnen doen. Dit is soms om meerdere redenen handig. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je niet wil dat anderen zien naar wie je dingen stuurt of wanneer privacy belangrijk/gevoelig is. Ben je benieuwd hoe je anoniem kan blijven op verschillende mediums? Lees dan verder.

Whatsapp

Op Whatsapp anoniem blijven? Dat kan officieel niet, laten we daar maar meteen mee beginnen. Je kan wel een aantal trucjes doen om alsnog wel anoniem te blijven. Je kan ervoor kiezen om een prepaid simkaart te halen bijvoorbeeld. Installeer Whatsapp op dat nummer en zo kan je anoniem berichten verzenden op het medium. Je kan ook een virtueel telefoonnummer huren. Dit moet je wel minimaal een maand gebruiken en kost ongeveer €20 euro. Je kan met het nummer een Whatsappaccount maken en zo berichten sturen.

Mail

Voor een mail kan het soms ook handig zijn om anoniem te blijven. Een anonieme server is dan geschikt. Je kan makkelijk een e-mail aanmaken bij zo een server en je mailbox kan je instellen zodat de e-mails automatisch weer van de server worden verwijderd. Met een anonieme e-mailservice kan de mail op meerdere manieren worden versleuteld. Vaak wordt er gebruikt gemaakt van end-to-end encryptie. Dit is een versleuteling waardoor het voor anderen lastiger wordt om de mail te onderscheppen. Naast de beveiligde verbinding wordt de inhoud van de mail zelf ook versleuteld. De mail kan alleen worden gelezen door de ontvangers die de juiste bevoegdheden hebben. Door deze versleuteling is er grote privacy. Een nadeel is wel dat je niet naar mails kan terugzoeken. Dit maakt een anonieme mail misschien wel wat minder gebruiksvriendelijk

Sms

Heel old skool, maar ook met sms kan je identiteit nog steeds anoniem blijven. Misschien sms’en we niet meer zo vaak, maar toch is het wel een handig middel. Je sms blijft, in tegenstelling tot Whatsapp echt helemaal anoniem, doordat er ook geen nummer bij staat. Je kan een anoniem sms makkelijk versturen via een soort anoniem sms generator op internet. Typ je bericht, verstuur de sms en blijf anoniem. 

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: