Trello Review 2022

Trello is een aantrekkelijk, onderhoudend en eenvoudig te gebruiken programma dat helpt bij het organiseren, coördineren en bijhouden van taken. Het gebruiksgemak en de mogelijkheid om samenwerking met zowel interne als externe teams te bevorderen zijn de verkoopaspecten van deze Kanban board software.

Trello is niet het beste programma voor traditioneel projectbeheer, omdat het de functies mist voor het beheren en herbalanceren van middelen over verschillende projecten. De gratis versie van Trello zou ook niet praktisch kunnen zijn omdat je maar één add-on per bord mag gebruiken en verschillende functies alleen toegankelijk zijn via add-ons. Swimlanes en sterke work-in-progress beperkingen zijn twee kenmerken die volledig afwezig zijn.

Trello zou aanpasbaar genoeg kunnen zijn om met ingewikkelde vereisten om te gaan, maar om daar achter te komen zal wat trial-and-error nodig zijn.

trello dashboard

Trello software voor- en nadelen

Ook al zijn we dol op Trello, het is niet zonder gebreken. We bespreken onze favoriete en minst favoriete aspecten van Trello in deze sectie.

Voordelen

Praktisch:

Trello is een van de beste project management tools omdat het eenvoudig te gebruiken is, wat een van de belangrijkste redenen is waarom het onze lijst heeft gehaald. Het is zo eenvoudig als het maar kan, waardoor het een geweldige keuze is voor kleine teams die op zoek zijn naar een eenvoudig antwoord.

Het platform is intuïtief en eenvoudig te gebruiken, maar toch geavanceerd genoeg om uw project management procedures ook voor niet-technische mensen te versnellen. Elke stap, van het starten van een nieuw project tot het onboarden van nieuwe teamleden, is eenvoudig en vereist slechts een paar klikken. Trello is fundamenteel eenvoudig, daarom is er nauwelijks een leercurve. Je kan je meteen registreren en je volgende project beheren in minder dan vijf minuten. Zo eenvoudig is het.

Automatisering van processen:

Hoewel het rechttoe rechtaan is, zijn Trello’s automatiseringsopties uitgebreid en even eenvoudig in te stellen. Butler, Trello’s automatiseringsbot, maakt het eenvoudiger dan ooit om triggers op te stellen op basis van regels en gewenste acties. Butler configureert alles voor je met slechts een paar eenvoudige vragen van jou.

Het geeft net genoeg om je in staat te stellen tijd te besparen en meer werk te doen zonder je zorgen te maken over administratieve verantwoordelijkheden, zoals due-date instructies, het overbrengen van kaarten van de ene kolom naar de andere, en het waarschuwen van teamleden. We gebruiken vaak unieke knoppen. De knop die we het meest recent hebben gebruikt, verplaatst een kaart automatisch van de ene lijst naar de volgende en wijst deze vervolgens, zodra een actie is voltooid, toe aan een nieuw teamlid. We hoeven nooit te stressen over het vergeten.

Krijg waar voor je geld:

Terwijl sommige project management oplossingen duur en ineffectief zijn, neemt Trello de andere tack-inexpensive het is toch biedt uitstekende waarde. Er is een gratis-voor-altijd optie die oneindig veel kaarten en lijsten biedt, naast maximaal tien borden per team, dus je kunt het zelfs gebruiken als je geen geld hebt. Zolang je minder dan tien borden hebt, kun je het gratis gebruiken en je hele team uitnodigen.

Aangezien het gratis plan meer dan genoeg bevat, blijven veel bedrijven het onbeperkt gebruiken. Maar als u ooit moet upgraden, zijn er betaalde diensten met onbeperkte opslag, configureerbare velden en geavanceerde checklists vanaf slechts $5 per gebruiker. Welk plan u ook kiest, u krijgt veel waar voor uw geld.

Nadelen

Niet de beste voor complexe projecten

Trello is geweldig voor projectvisualisatie en taakbeheer met taken die door een lineaire projectie lopen, maar het is niet ideaal voor complexe projecten. Het heeft echter niet de eigenschappen die vereist zijn voor agile teams die afhankelijk zijn van project management software voor de dagelijkse werkzaamheden. U bent bijvoorbeeld niet in staat om roadmaps te maken, iteraties te herzien, of taken aan subtaken te koppelen. Trello is waarschijnlijk niet de beste keuze voor agile teams, grote projecten, of softwareontwikkelaars.

Beperkte rapportage:

Trello wordt niet geleverd met rapportage en analyses out of the box, in tegenstelling tot andere project management systemen op de markt. Project managers hebben niet de luxe om de voortgang van hun team in de gaten te houden of om nuttige informatie te verkrijgen over het grote geheel. Hoewel Trello wel rapporteringsopties bevat via Power-Ups, is dit niet helemaal hetzelfde als een project management oplossing met ingebouwde rapportering.

Kanban methode uitgelegd:

Werk kan worden bijgehouden, beheerd en georganiseerd met behulp van het kanban-systeem. Overweeg het gebruik van een posterbord en plakbriefjes om een familietakenlijst te maken. Begin met het maken van drie kolommen, of lijsten zoals Trello ze noemt, met de labels Te doen, Doen en Gereed. Daarna kan je elke taak die af moet zijn op een plakbriefje plakken en in de kolom ‘Te doen’ plaatsen. Laten we aannemen dat niemand in het huis verantwoordelijk is voor meer dan drie taken tegelijk.

Het gezin is nu vrij om drie taken uit de kolom Te doen te kiezen en hun namen op de bijbehorende plakbriefjes te zetten. Of ze kunnen taken krijgen van iemand anders. Het plakbriefje wordt in de kolom Doen geplaatst door degene die met de activiteit moet beginnen. Zij plaatsen het briefje in de kolom Klaar als ze klaar zijn. Iedereen kan zien dat de opdracht is voltooid, en de persoon kan nu een andere nieuwe taak claimen.

Apps voor kanban-borden zijn uitstekend voor het organiseren van werk en de stroom van werk door verschillende stadia, of workflow. Niet al het werk is echter geschikt voor deze opzet. U hebt meer capabele software nodig die kan bijhouden hoe verschillende projectonderdelen elkaar beïnvloeden, of u nu een raket lanceert of een ziekenhuis bouwt. De datum waarop de fundering wordt gestort, bepaalt bijvoorbeeld hoe snel een ziekenhuis wordt gebouwd. De verwachte start- en einddata van andere gerelateerde taken moeten worden aangepast als u die deadline mist door guur weer. Kanban-borden zijn niet ontworpen om met dit soort onvoorziene omstandigheden om te gaan.

kanban voorbeeld

Trello app

Trello is online beschikbaar en via downloadbare desktop (Mac OS, Windows) en mobiele applicaties (Android, iPhone, en iPad). De drag-and-drop functionaliteit van de online app is uitstekend, en het werkt ook goed voor als je bijlagen wilt toevoegen. De installatie van de desktopapplicatie heeft bepaalde voordelen. U krijgt eerst desktopmeldingen en snelkoppelingen (om snel een nieuwe kaart toe te voegen). Met een compatibele Mac krijgt u ook ondersteuning voor meer sneltoetsen en Touch Bar-mogelijkheden.

Je hebt er snel toegang toe en je hele personeel kan er zonder extra kosten gebruik van maken, zodat iedereen op de hoogte kan blijven, zelfs als ze geen toegang tot een computer hebben.

Trello prijzen en opties

  1. Gratis
  2. Standard – $ 5,- p/maand
  3. Premium – $ 10,- p/maand
  4. Enterprise – vanaf $ 17,50 p/maand (Neem contact op met Trello)

 

Gratis: Voor wie individueel of in groep iets wil plannen.

Standaard: Voor groepen die hun samenwerking moeten schalen en meer werk moeten beheren.

Premium: Het meest geschikt voor teams tot 100 personen die verschillende projecten moeten beheren en hun werk op verschillende manieren moeten visualiseren.

Enterprise: Voor bedrijven die teamwerk moeten verbinden en organisatiebrede controles, beveiliging en ondersteuning moeten verbeteren. Ideaal voor organisaties met 100+ leden. Enterprise-prijzen beginnen bij $ 17,50 per gebruiker per maand (vanaf 250 gebruikers, jaarlijks te betalen).

Trello Gratis

Voor persoonlijk gebruik en bescheiden nevenprojecten is het gratis plan uitstekend. Er zijn geen beperkingen op het aantal kaarten of lijsten, en elke bestandsbijlage is 10 MB. Hoewel dit plan slechts 10 kaarten per team toestaat, is dat meestal voldoende voor persoonlijk gebruik.

Trello Standaard

De functies en functionaliteit van Trello’s Standaard pakket worden uitgebreid in Trello Premium. Het belangrijkste voordeel van Premium is dat het de beperkingen op automatiseringen wegneemt, waardoor het ideaal is voor teams van meer dan 100 mensen voor wie een enterprise-grade oplossing overdreven zou zijn.

Je kan je project management platform optimaliseren zodat het functioneert als een goed geoliede machine omdat je een onbeperkt aantal commando’s mag uitvoeren.

De sleutel tot deze bundel is het aanpassen en uitbreiden van het Trello platform om aan je eisen te voldoen. Je kan de vooruitgang van alle kanten bekijken met behulp van de kalender, tijdlijn en kaartweergaven die ontgrendeld worden door de Premium tier. Om effectieve, beproefde methodes in kaart te brengen voor andere afdelingen of gloednieuwe initiatieven, kan je ook sjabloonborden maken.

Over het algemeen is Trello’s Standaard plan de marktleider in vergelijking met andere Kanban-stijl project management applicaties voor minder ingewikkelde taken.

Trello Standaard is de beste optie als je van plan bent om het te gebruiken voor een nevenproject naast je persoonlijk gebruik. Dit zal jou en je team helpen om succes te boeken.

Trello Premium

De functies en functionaliteit van Trello’s Standaard pakket worden uitgebreid in Trello Premium. Het belangrijkste voordeel van Premium is dat het de beperkingen op automatiseringen wegneemt, waardoor het ideaal is voor teams van meer dan 100 mensen voor wie een enterprise-grade oplossing overdreven zou zijn.

Je kan je project management platform optimaliseren zodat het functioneert als een goed geoliede machine omdat je een onbeperkt aantal commando’s mag uitvoeren.

De sleutel tot deze bundel is het aanpassen en uitbreiden van het Trello platform om aan je eisen te voldoen. Je kan de vooruitgang van alle kanten bekijken met behulp van de kalender, tijdlijn en kaartweergaven die ontgrendeld worden door de Premium tier. Om effectieve, beproefde methodes in kaart te brengen voor andere afdelingen of gloednieuwe initiatieven, kan je ook sjabloonborden maken.

Trello Enterprise

Het topproduct van deze leverancier is Trello Enterprise. Het is bedoeld voor grotere teams met complexere projectmanagementvereisten. Trello biedt volumebesparingen voor grotere organisaties met meer dan 250 gebruikers, aangezien het programma begint bij $17,50 per gebruiker per maand. Zo daalt de maandelijkse prijs per gebruiker naar $16,25 bij 500 gebruikers en helemaal naar $7,38 bij 5.000 gebruikers.

Het is belangrijk op te merken dat Trello Enterprise niet altijd complexere projecten ondersteunt. Het programma breidt alleen de mogelijkheden van eenvoudige projecten uit. Vooral in het geval van automatisering. U kunt onbeperkte opdrachtruns gebruiken voor uw hele team terwijl u Trello Enterprise gebruikt.

Realtime gebruikersbeheer en controle van de rechten voor contentbeheer zijn ook inbegrepen in de Enterprise-oplossing. Dit alles kan met een paar snelle muisklikken worden geregeld. Een 99,999% uptime garantie en Enterprise-grade beveiliging zijn inbegrepen bij dit pakket.

Trello Enterprise is ideaal voor grotere organisaties en managers die volledige controle en transparantie willen over de activiteit op de borden van hun team.

In welke talen is Trello beschikbaar?

Trello is in de volgende talen beschikbaar: Engels, Fins, Frans, Duits, Hongaars, Italiaans, Japans, Nederlands, Noors, Pools, Portugees, Russisch, Spaans, Zweeds, Thai, Turks, Oekraïens, Vietnamees, Vereenvoudigd Chinees en Traditioneel Chinees.

Trello reviews en ervaringen

Heb jij of jouw bedrijf Trello gebruikt of maak je er gebruik van? Laat hieronder je reactie achter en laat ons weten wat jij ervan vond!

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: