Twitters’s Periscope beloont videostreamers met ‘Super Hearts’

Twitter periscope super hearts

Periscope is een live-streamingsvideodienst van Twitter en heeft een groeiende schare volgers. Omdat er tijdens de video een realtime-chat met de uitzender kan worden opgezet is de app vooral populair voor het live volgen van evenementen, reviews en presentaties. Kijkers kunnen waardering voor een bepaalde video uiten door het toekennen van zogenaamde ‘Hearts’. Maar sinds kort is dit uitgebreid met ‘Super Hearts’ die uiteindelijk zijn om te zetten in klinkende munt. Op dit moment is dit alleen nog mogelijk in de Verenigde Staten.

Wat is Persicope?

Twitter lanceerde de app Periscope in 2015. Hiermee zetten gebruikers eenvoudig zelf een video-livestream op. Er verschijnt vervolgens een bericht op Twitter met daarin een link naar de uitzending. Deze kan worden uitgezonden naar een bepaalde groep volgers of naar iedereen. Kijkers kunnen live commentaar geven op de video en ondertussen ook Hearts toekennen als waardering, net als Facebook-likes. Hoe meer, hoe populairder de video en hoe hoger de ranking. De video’s zijn nog 24 uur na uitzending terug te kijken, daarna worden ze automatisch verwijderd.

Wat zijn Super Hearts?

Videostreamers kunnen vanaf nu ook gewaardeerd worden met zogenaamde Super Hearts die uiteindelijk om te wisselen zijn naar cash geld. Kijkers kopen deze hartjes eerst via een in-app aankoop. Ze kunnen daarbij kiezen voor drie verschillende versies die oplopen in prijs. Zo wordt in de duurdere hartjes ook de profielfoto van de volger verwerkt, waarmee ze herkenbaar worden voor iedereen die meekijkt. Volgers die veel van deze hartjes aan een streamer doneren worden ook opgenomen in een ranglijst zodat streamers kunnen bijhouden door wie ze zo rijkelijk worden beloond.

Hoe werken Super Hearts?

De waarde van de ontvangen Superharten wordt op het account van de videostreamer bijgeschreven in de vorm van sterren die op hun beurt weer geld waard zijn. Zodra dit er ongeveer 185.000 zijn (dat staat nu gelijk aan ongeveer $175) kunnen streamers toetreden tot het ‘Super Broadcaster programma’ en iedere maand deze sterren laten uitbetalen. Over hoe precies de wisselvoet van Super Hearts naar sterren in elkaar steekt laat Twitter app-gebruikers vooralsnog in het ongewisse. Wel is bekend dat er een bepaald percentage van elk verkochte Super Heart naar Twitter gaat. Streamers kunnen deze vorm van ‘virtual tipping’ overigens gewoon uitzetten als ze deze hartjes niet wensen te ontvangen.

Twitter functies en instellingen

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Twitter functies, bekijk dan ook onze andere Twitter artikelen. Wil je leren hoe je Twitter op een veilige manier kan gebruiken, volg dan onze praktische instructies in het artikel “Privacy instellingen Twitter”.

Meer social media instellingen…

Wil je meer tips over social media gebruik? Bekijk dan ook onze praktische tips in de categorieën “Social media management” en “Privacy instellingen social media”.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: