Verantwoorde informatie over voeding en gezondheid op het internet

Online tref je talloze artikelen over gezondheid en voeding aan. Regelmatig staan daar mooie praatjes in die op geen enkele manier wetenschappelijk onderbouwd zijn. Het enige doel van dergelijke websites is om jou een product te verkopen. Dat is niet alleen zonde van je geld, maar de adviezen opvolgen is potentieel zelfs gevaarlijk voor je gezondheid. Wanneer het aankomt op je eigen lichaam en geest is het essentieel om betrouwbare bronnen te raadplegen.

Pas op met fabels over afvallen en gezondheid

Afvallen, het realiseren van een beach body en een perfect vetpercentage zijn populaire onderwerpen. Helaas staat er op verschillende websites heel wat onzin. Bijvoorbeeld enthousiaste teksten over hoe je in een enkele week kilo’s afvalt. Zulke website zijn schadelijk voor de gezondheid. Want op deze manier proberen af te vallen is zeer slecht voor je lichaam. Bovendien vliegen de verloren kilo’s er binnen de kortste keren weer bij. Daarnaast leidt foutieve informatie tot mentale klachten. Want als het afvallen niet lukt zoeken de lezers de schuld vaak bij zichzelf. Ze raken gedeprimeerd over het feit dat het verliezen van lichaamsgewicht niet lukt. Terwijl ze eigenlijk de verkeerde bronnen raadplegen en vertrouwen.

De juiste informatie over een gezond vetpercentage

Lichaamsgewicht en BMI worden veel gebruikt om te bepalen of iemand te zwaar of te licht is. In principe zijn het redelijke indicatoren. Maar ze zijn niet heel nauwkeurig. Vooral omdat ze geen rekening houden met de samenstelling van je lichaam. Vet en spieren worden op één hoop gegooid. Hierdoor lijkt iemand die erg gespierd is opeens te zwaar. Terwijl iemand met een gevaarlijk laag percentage spieren opeens in prima conditie lijkt te verkeren. Lees alles over een gezond vetpercentage.

Welk vetpercentage is gezond?

Je vraagt je wellicht af welk percentage vet gezond is. Helaas valt dat niet zomaar te zeggen. Dat komt omdat allerlei factoren een rol spelen. Vrouwen hebben bijvoorbeeld gemiddeld meer vet dan mannen. Dat is genetisch bepaald. Een gezond vetpercentage voor vrouwen ligt daarom hoger dan het percentage voor mannen. Verder speelt leeftijd een rol. Jongvolwassen hebben relatief gezien veel spierweefsel. Naarmate je ouder wordt verlies je spiermassa en daar komt vetweefsel voor in de plaats. Ga daarom niet blind af op een getal dat zonder onderbouwing gepubliceerd is. Neem alle factoren in overweging en bepaal op basis daarvan of jouw lichaam de juiste samenstelling heeft.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: