Verschillende redenen om een VOG aan te vragen zonder werkgever?

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een officieel document dat wordt afgegeven door de overheid. Het wordt vaak gevraagd bij sollicitaties of wanneer je met kwetsbare groepen werkt, zoals kinderen of ouderen. Maar wist je dat het ook mogelijk is om een VOG aan te vragen zonder werkgever? In dit artikel bespreken we verschillende redenen waarom je dit zou willen doen.

Eigen bedrijf starten

Als je van plan bent om een eigen bedrijf te starten, kan het aanvragen van een VOG zonder werkgever nuttig zijn. Het hebben van een VOG kan vertrouwen en geloofwaardigheid opbouwen bij potentiële klanten en investeerders. Hierdoor vergroot je de kans op succes voor je onderneming. Wat we bijvoorbeeld zien, is dat wanneer je als ZZP’er aan de slag gaat, er soms van je geeist wordt dat je een VOG kunt overleggen, zodat de partij waarmee je zaken gaat doen, ook zeker weet dat je niets bij de hakken hebt gehad.

Vrijwilligerswerk doen

Als je vrijwilligerswerk wilt gaan doen, is het belangrijk om te laten zien dat je betrouwbaar bent. Ook al krijg je geen vergoeding voor je inzet, Een VOG aanvragen zonder werkgever kan aantonen dat je de intentie hebt om integer en verantwoordelijk te handelen. Dit kan organisaties helpen om jou als geschikte kandidaat te selecteren. Vooral als het gaat om vrijwilligerswerk waarbij je in contact staat met kwetsbare doelgroepen, is het wel belangrijk dat ze zeker weten dat je te vertrouwen bent.

Vertrouwen opbouwen in persoonlijke relaties

Soms kan het nuttig zijn om een VOG aan te vragen zonder directe werkgerelateerde redenen. Bijvoorbeeld als je wilt laten zien dat je integer bent in persoonlijke relaties, zoals bij een nieuwe partner of bij het oppassen op andermans kinderen. Een VOG kan geruststelling bieden en vertrouwen opbouwen bij de mensen om je heen. Gelukkig is een VOG aanvragen digitaal zo geregeld en krijg je vaak binnen afzienbare tijd bericht. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je maanden hoeft te wachten. Helemaal niet als er niets aan de hand is, dan is het vaak zo geregeld.

Professionele ontwikkeling

Een VOG zonder werkgever aanvragen kan ook relevant zijn als je jezelf wilt blijven ontwikkelen binnen je vakgebied. Bijvoorbeeld als je lid wilt worden van een beroepsvereniging of deel wilt nemen aan een opleiding waarvoor een VOG vereist is. Het tonen van een goede reputatie kan je kansen vergroten en je geloofwaardigheid versterken.

Internationale reizen

Bij sommige internationale reizen kan het nodig zijn om een VOG te kunnen overhandigen. Dit geldt met name als je gaat werken of studeren in het buitenland. Ook al heb je op dat moment geen directe werkgever, het aanvragen van een VOG kan ervoor zorgen dat je moeiteloos door visum- en immigratieprocedures kunt gaan. Zo zijn er landen, bijvoorbeeld Amerika, waar ze er zeker van willen zijn dat er alleen mensen binnenkomen die geen rare dingen bij de hakken hebben gehad in de afgelopen jaren. Het kan dus heel goed zijn dat een klein vergrijp uit het verleden ervoor zorgt dat je bepaalde staten of zelfs het hele land niet meer in mag.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: