Steeds meer mensen beschermen hun naam op het internet
Steeds meer mensen beschermen hun naam op het internet
Bescherm snel, voordat een naamgenoot hem heeft

5 redenen om jouw voor- en achternaam te beschermen

Voor- en achternaam beschermen Zonder dat je erbij stilstaat heb je inmiddels al heel wat domeinnamen met jouw voor- en achternaam erin geclaimd! Zoals Facebook.com/jouwnaam, Linkedin.com/jouwnaam of Instagram.com/jouwnaam. Daarnaast wordt jouw voor- en achternaam gebruikt door personenzoekmachines om informatie ‘over jou’ te verschaffen.

Google jezelf maar eens! De meeste informatie, die je vindt als je jezelf zoekt, is meestal afkomstig van social media kanalen. Maar waarom zou je niet jouw eigen domeinnaam beschermen? Een domeinnaam die echt van jou!

Jouw eigen domeinnaam; alle voordelen op een rijtje.

Hieronder leggen we je vijf voordelen uit van het beschermen van jouw voor- en achternaam met een domeinnaam.

1. Maak gebruik van jouw eigen naam

Jouw voor- en achternaam beschermenBescherm bijvoorbeeld jouwnaam.nl of jouwnaam.com. Doordat jij nu de eigenaar bent van jouwnaam.nl, kan je op elk willekeurig moment jouw domeinnaam verwijzen naar een door jou gekozen website. Koppel of verwijs jouw domeinnaam bijvoorbeeld door naar jouw (persoonlijke) website, online visitekaartje, blog, Facebook of LinkedIn pagina.

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om jouw e-mailadres te personaliseren. In plaats van marcoverhoef@gmail.com communiceer je voortaan mail@marcoverhoef.nl.

2. Meer controle door een verbeterde vindbaarheid

Voor- en achternaam: vindbaarheid vergroten2 op de 3 mensen zoekt informatie over anderen op het internet. Wanneer personen informatie over jou op het internet zoeken doen ze dat op basis van jouw voor- en achternaam.

De meeste informatie, die je vindt als je jezelf zoekt, is meestal afkomstig van social media kanalen en personenzoekmachines zoals Wieowie.nl, en Wiezoekje.nl. In al deze zoekresultaten wordt jouw naam gebruikt! Maar dit zegt nog niet dat al die informatie correct is of daadwerkelijk ook over jou gaat: de resultaten kunnen ook over naamgenoten of mensen met een identieke naam gaan.

Zoekmachines zoals Google hechten veel waarde aan de domeinnaam (jouwnaam.nl) bij het bepalen van de ranking. Wanneer je jouw voor- en achternaam met een domeinnaam beschermd en jouw voor- en achternaam verwerkt in de website titel, samenvatting en in de tekst op de website zelf, is de kans groot dat jouw eigen domeinnaam boven in de zoekresultaten staat.

Dus boven de zoekresultaten van naamgenoten, social media kanalen of personenzoekmachines zoals wieowie.nl en wiezoekje.nl.

3. Jouw domein; jouw plek op het internet

Voor- en achternaam: mijn naam is mijn domeinMet jouw domeinnaam creëer je jouw eigen plek op het internet. Hier bepaal jij welke informatie je wilt delen met de rest van de wereld.

Tegenwoordig zijn er diverse betaalbare applicaties waarmee je binnen 10 minuten en zonder enige programmeerkennis een persoonlijke website, freelance website of profielpagina kan maken. Upload een achtergrond, deel de informatie die je wilt delen en link door naar jouw social media pagina’s en je bent klaar. Websites die dit aanbieden zijn onder andere about.me en flavors.me. Een premium versie is advertentievrij en biedt de mogelijkheid om jouw eigen domeinnaam eraan koppelen.

Geen behoefte aan een eigen ‘profielpagina‘, dan kan je ook jouw domeinnaam doorverwijzen naar een externe website zoals LinkedIn. In plaats van nl.linkedin.com/pub/marco-verhoef/33/876/098 communiceer je voortaan jouwnaam.nl in bijvoorbeeld jouw CV, email handtekening of op jouw visitekaartje, hoe professioneel klinkt dat?

4. Personal branding; mijn naam is mijn merk

Steeds vaker zoeken mensen informatie over anderen met mensen op het internet. Naast dat we bijvoorbeeld informatie over mensen uit het verleden en collega’s zoeken, zoeken we ook informatie over professionals die we willen inhuren zoals een klusjesman, freelancer of adviseur. Ook bedrijven, Human resource professionals en recruiters maken gebruik van het internet om de juiste kandidaat voor een vacature of de juiste ZZP’er voor een freelance opdracht te vinden.

Jouw domeinnaam is de ideale plek voor personal branding. Laat zien dat jij een specialist bent, vertel wie je bent, wat jouw specialiteit is, wat jouw passie is en wat jou onderscheidt van de rest.

Vergroot je kans op een (nieuwe) baan

Waarom zou je als werkzoekende je druk maken over hoe je online verschijnt? 90% procent van de recruiters, human resources professionals, en HR-managers zoeken online naar informatie over kandidaten. Op basis van deze informatie maken ze vaak een eerste selectie. Met jouw eigen domeinnaam laat je de informatie zien die jijzelf wilt.

Zorg er dus voor dat wanneer een potentiële werkgever jou op Google opzoekt, dat de juiste informatie te voorschijn komt en jouw expertise en skills van het scherm knallen. Laat zien dat jij de meest geschikte persoon bent voor ‘the job’.

Vergroot je kans op ZZP opdrachten

Ook personen of bedrijven die op zoek zijn naar een klusjesman, freelancer of adviseur, zoeken op het internet. Nederland telt meer dan 800.000 geregistreerde ZZP’ers en freelancers. De meesten werken logischerwijs onder hun eigen naam. Wanneer een potentiële opdrachtgever jouw naam op Google zoekt voor informatie of om een eerste indruk te krijgen, wil je natuurlijk dat hij of zij direct de juiste informatie over jou vindt en overtuigd wordt dat jij de juiste persoon bent voor de opdracht.

5. Stel jouw naam (alvast) veilig.

Voor- en achternaam: domeinnaam registrerenWeet je nog niet wat je met jouw eigen domeinnaam wilt doen? Dan kan je natuurlijk ook alvast jouwnaam.nl of jouwnaam.com veilig stellen door deze te registreren, voordat een naamgenoot het doet.

Wil je inspiratie opdoen over wat je allemaal kan doen met jouw eigen domeinnaam, lees dan het artikel ‘Mijn naam is mijn domein; jouw eigen plek op het internet’.

Hoe bescherm ik mijn eigen domeinnaam?
Iedereen kan zijn of haar voor- en achternaam eenvoudig registreren. Je hebt jouw domeinnaam al beschermd vanaf 5 euro per jaar. Het doorverwijzen van jouw domeinnaam naar bijvoorbeeld jouw LinkedIn profiel wordt meestal kosteloos aangeboden. Google ‘Domeinnaam’ en je vindt diverse hostingpartijen bij wie je jouw naam kan beschermen.

[pro_ad_display_adzone id=”7104″]

Personal branding op het internet

Wil je meer leren over personal branding op het internet? Lees dan ook de artikelen ‘Personal branding op het internet; iets voor jou?’ en ‘Stappenplan personal branding’ of bekijk al onze personal branding tips in de categorie ‘Personal branding op het internet’.

Mijn online IDentiteit nieuwsbrief


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op social media voor de laatste tips