Waar kun je crypto staken in Nederland?

Bij het lezen van het kopstuk weet je al ongeveer waar dit artikel over zal gaan. Het staken van crypto heeft te maken met het vasthouden van cryptocurrency. Hiervoor ontvang je rente als beloning. Door munten vast te houden creëer je een passief inkomen. Naast het ontvangen van een beloning kun je ook extra geld verdienen als de munt in waarde toeneemt. Helaas kun je niet elke munt staken. Hieronder zullen we ingaan op welke munten je kunt staken in Nederland. 

Hoe moet ik staken? 

Theoretisch klinkt het vasthouden van crypto simpel en gemakkelijk. Maar is dat werkelijk zo in de praktijk? Er moet gemined worden bij het proof-of-work mechanisme zodat er nieuwe blocks geverifieerd worden. Er worden nieuwe blocks geproduceerd en geverifieerd bij het proof-of-stake mechanisme door te staken. Je hoeft dus geen speciaal apparatuur te hebben om crypto te staken. Bij staken gaat het dus om hoeveel munten je vasthoudt. Hoe meer munten je vasthoudt hoe groter je beloning zal zijn. Als je meer van een specifieke munt vasthoudt zal je uitgekozen worden als de nieuwe block validator.  

Waar crypto staken? 

Cryptocurrency kun je ook via een exchange staken. In Nederland kennen we de bekendste exchange Bitvavo. Je kunt tot wel 10.5% verdienen bij de grootste exchanges van Nederland op jaarbasis. Een ander exchange waar je terecht kunt is Binance. Hier worden ondersteunde munten automatisch gestaked. Via Binance Earn kun je meer rente ontvangen. Alternatieve exchanges waar je cryptocurrency kunt staken zijn BlockFi, Crypto.com en Coinbase.  

Als je crypto wilt staken moet je je aan enkele voorwaarden houden. Uiteindelijk is het belangrijk dat de blockchain gebruik maakt van de proof-of-stake-protocol. Voor meer informatie over de stakingsprocedure en hoe crypto allemaal in zijn werking gaat is het van belang dat je Stakingcrypto.nl raadpleegt.  

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: