Waarom een ‘over ons’ pagina belangrijk is voor je online identiteit

Een groot deel van de Nederlanders koopt online. Uit cijfers van het CBS blijkt dat maar liefst 79% in de afgelopen jaren iets online heeft aangeschaft. Als ondernemer is het dus belangrijk om hierop in te springen om klanten te trekken en om klanten terug te laten komen.

Naast een website die goed werkt, is het bijvoorbeeld belangrijk om je (potentiële) klant meer te vertellen over wie je bent en wie dus het gezicht is achter een webshop of een website waar diensten aan worden geboden. Dat doe je met een zogeheten ‘over ons’ pagina. Waarom zo’n pagina zo belangrijk is voor je online identiteit lees je hier.

Mensen willen vaker weten wie er achter een bedrijf zit

Het maakt niet uit of je producten of diensten verkoopt; mensen vinden het steeds vaker interessant om te kijken wie de verkoper of de aanbieder erachter is. Dat heeft zonder twijfel te maken met het feit dat er steeds meer online ondernemers in Nederland te vinden zijn. Als klant is het niet heel vreemd dat je daarom op zoek gaat naar een ondernemer of bedrijf die net even anders is dan de rest. Een persoonlijke aanpak, door bijvoorbeeld een uitgebreide en persoonlijke ‘over ons’ pagina te schrijven, helpt hierbij om je online identiteit te vergroten.

Je kunt zo’n pagina op verschillende manieren persoonlijk maken. Vertel in tekst bijvoorbeeld meer over wie je bent, wat je doet en sinds wanneer je dat doet. Plaats een of meerdere foto’s erbij en je hebt al iets persoonlijks te pakken. Het is echter nog beter om het net een tikkeltje anders te doen. Onze tip is om hiervoor een internet marketing bureau in te schakelen dat met jou kan kijken naar de beste manier om deze pagina persoonlijk en passend voor jouw onderneming te maken.

Stijgende verkoopcijfers door persoonlijke aanpak

Je raadt het misschien al wel: wanneer klanten vaker en sneller voor jouw website of webshop kiezen door het feit dat je je ‘over ons’ pagina persoonlijk en goed in elkaar hebt zitten, is de kans groot dat je verkoopcijfers gaan stijgen. Zo’n pagina is alleen al interessant voor mensen die sowieso iets bij je willen aanschaffen, maar nog des te beter voor de twijfelaars. Een sterke ‘over ons’ pagina kan de twijfelaars namelijk overhalen om jouw product of dienst toch te kopen.

Het is hierbij vooral aan te raden om de punten aan te stippen waarop jij verschilt van andere ondernemers binnen dezelfde branche. Wat maakt jou als ondernemer uniek? En in welk opzicht zijn jouw producten en diensten anders dan die van de concurrent? Zorg ervoor dat dát benoemd wordt en dat het duidelijk is waarom een klant voor jou moet kiezen. Ook hierbij kan een internet marketing bureau je uiteraard helpen om net de puntjes op de i te zetten.

Contact opnemen met bedrijf is eenvoudiger

Wat veel mensen ook prettig vinden aan een goede ‘over ons’ pagina is het feit dat ze op die manier sneller geneigd zijn om contact op te nemen als ze vragen hebben of iets willen weten over een product of dienst. Door met een sterke en persoonlijke pagina te komen, hebben je bezoekers al sneller het idee dat ze je een beetje kennen. Ze weten in ieder geval door de personal branding al een beetje met wie ze te maken hebben.

Vanaf die pagina is het heel eenvoudig om door te linken naar een contactpagina. Ook kun je op de ‘over ons’ pagina al een contactformulier instellen of een mailadres of telefoonnummer beschikbaar stellen. De drempel om daadwerkelijk meteen contact op te nemen is op deze manier net iets lager. Dat is fijn voor de (potentiële) klant én voor de ondernemer. Ook dat leidt uiteindelijk tot waarschijnlijk meer omzet en winst.

Beter vindbaar in Google met goede ‘over ons’

Tot slot moet je weten dat er nog een hele goede reden is om een internet marketing bureau in te schakelen om je ‘over ons’ pagina een boost te geven. Wat veel ondernemers niet weten, is dat deze pagina net zo goed wordt meegerekend voor de vindbaarheid van je website in Google. Kort samengevat verbeter je je positie in de zoekmachine wanneer je ervoor zorgt dat je ‘over ons’ pagina opvalt, persoonlijk en uniek is.

We kunnen wel stellen dat een ‘over ons’ pagina dus onmisbaar is wanneer je je producten en/of diensten aan de man wilt brengen. Dat geldt natuurlijk ook voor de rest van je website. Het toepassen van SEO en andere tips en tricks is onmisbaar om je website hoog te laten scoren in Google. Een goed internet marketing bureau kan je vanaf het begin tot het einde helpen met het SEO proof maken van je website voor Google.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: