Waarom sporten op de werkvloer een goed idee is

Door het sluiten van de sportscholen zijn we in een tijd aanbeland waarin het helaas niet meer zo vanzelfsprekend is om in onze vrije tijd te kunnen sporten. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun personeel tijdens het werk te laten sporten om zo hun werknemers vitaal te houden. In dit artikel kom je erachter waarom dit zo’n goed idee is!

Het is gezond

Hoewel steeds meer bedrijven het nut zien van sporten onder werktijd, is er ook nog steeds weerstand tegen te vinden. Werknemers zouden het te druk hebben en hun kostbare tijd niet aan sporten willen besteden. En dat terwijl iedereen weet dat beweging goed voor je is! Vooral als je een baan hebt waarbij je het grootste deel van de tijd zittend doorbrengt. Weinig bewegen kan voor veel problemen zorgen, zoals hartziekten en overgewicht. Daarnaast is het ook bewezen dat het goed is voor je geest; sporten zorgt voor ontlading en dus voor minder stress.

Je creëert teamspirit

Hoewel we ons redelijk kunnen redden met online meetings, zien we onze collega’s een stuk minder dan voorheen en dat merken we. Mensen zijn van nature sociale wezens; van tijd tot tijd hebben we sociale contacten nodig. Met sport op de werkvloer zorg je ervoor dat werknemers op dat moment in de week even hun sociale contacten kunnen ophalen. Ook doe je gelijk aan teambuilding, want mensen leren elkaar tijdens de sportactiviteit beter kennen en hebben iets om naderhand met elkaar over te praten. Maak er een echte groepsactiviteit van en laat bijvoorbeeld waterflessen bedrukken met de naam van het bedrijf of met de namen van de werknemers erop en deel ze uit. Ook kun je veiligheidshesjes bedrukken met de namen van het personeel erop en ze als sporthesjes uitdelen om zo het groepsgevoel te stimuleren. Je kunt ook werken met een wedstrijdelement: maak een prijs voor de winnaar van de sportactiviteit.

Meer motivatie en betere prestaties

Wanneer je als werkgever de mogelijkheid tot sporten op de werkvloer creëert, zullen je werknemers dit erg waarderen. Als je tijd investeert in je werknemers, dan kun je dit ook terug verwachten. Ook al is het maar een uurtje sporten per week, het zal voor afwisseling zorgen waardoor de werknemer weer met een fris gevoel verder kan gaan met zijn of haar werk. Daarbij zullen ziekte en verzuim minder worden, want wie sport voelt zich snel fitter en wie graag naar z’n werk gaat zal zich niet zo snel ziekmelden. Kortom, het sporten zorgt voor veel meer energie op de werkvloer. Dit is gunstig voor een bedrijf, want vitale werknemers zullen eerder in staat zijn om goede prestaties te leveren.

 

 

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: