Wat gaat de cryptomarkt in 2023 doen?

Het einde van 2022 staat voor de deur en we blikken terug op een bewogen cryptojaar. Het jaar begon rustig, maar dat sloeg snel om toen de inflatie steeg, onze koopkracht daalde en verschillende cryptocurrencies omvielen. De crypto koers van verschillende munten en tokens leek vaak op een slagveld. We hopen daarom ook dat 2023 ons meer gaat brengen. We spraken met crypto experts over hun verwachtingen voor 2023.

Een terugblik op de cryptogebeurtenissen in 2022

De waarde van Bitcoin daalde in 2022 naar een dieptepunt van $15,883, terwijl ’s werelds grootste cryptomunt aan het begin van januari nog $47,750 waard was. Deze waardedalingen zagen we binnen de hele cryptomarkt terug, waar we verschillende oorzaken voor kunnen vinden.

Een van de eerste oorzaken is een toename van de inflatie. Een periode met hoge inflatie is geen gezond beleggingsklimaat. Beleggers zijn op hun hoede en zullen minder snel een investering in producten als crypto doen, die in veel gevallen risicovol zijn. We zagen dit jaar dan ook een grote hoeveelheid geld uit de cryptomarkt stromen.

Dan speelde Terra (LUNA) ook nog een grote rol binnen de waardedalingen van de cryptomarkt. Het protocol zou de waarde van haar eigen stablecoin (TerraUSD) moeten stabiliseren, maar dat ging mis toen er een groot aantal tokens door het protocol werden verbrand. De waarde van TerraUSD daalde en cryptobezitters verloren naar hun vermogen ook het vertrouwen in de cryptomarkt.

Wat brengt 2023 voor de cryptomarkt? 3 voorspellingen

Hopelijk brengt het nieuwe jaar ons meer. Hieronder lees je de voorspellingen die crypto experts voor 2023 hebben.

1. Bitcoin stijgt in waarde

Verschillende crypto experts verwachten dat Bitcoin in 2023 in waarde gaat stijgen. Kijken we nu naar de Bitcoin live koers, ziet het er nu misschien nog niet zo rooskleurig uit. Toch verwachten veel crypto experts dat de waarde van Bitcoin in 2023 gaat stijgen. Bitcoin zit al lange tijd boven zijn laagste steunlijn ($15,500) aan, en het lijkt erop dat de bodem is bereikt.

Meer beleggers zien de kracht van Bitcoin in. De blockchain produceert als sinds 2009 iedere 10 minuten een nieuw blok. We kunnen dus stellen dat deze blockchain en cryptocurrency niet kapot te krijgen is. De afgelopen jaren zijn er verschillende landen en bedrijven geweest die Bitcoin hebben gereguleerd of opgenomen. Dat is dus anders dan de vorige bearmarket, waar voornamelijk particuliere beleggers een aandeel binnen Bitcoin hadden.

Hoeveel gaat Bitcoin in 2023 stijgen? Daarover zijn niet alle experts het met elkaar eens. We horen geluiden van handelaren die verwachten dat de waarde richting de $50,000 gaat stijgen. Het zou dan de hoogste prijs in 2022 overstijgen.

2. Betere regulatie van crypto

De kans is groot dat de cryptomarkt in 2023 verder gereguleerd wordt, wat volgens veel crypto handelaren gewenst is. We zagen ook in 2022 verschillende gevallen waarbij regulatie problemen had kunnen voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het fiasco rond Terra of FTX.

Betere regulatie betekent een betere veiligheid. Dat kan beleggers meer vertrouwen in de cryptomarkt geven, waardoor de cryptomarkt in 2023 een waardestijging kan doormaken. Er zijn crypto handelaren die suggereren dat regulatie ervoor zorgt dat prijzen minder fluctueren en er dus minder grote winsten behaald kunnen worden. Of dat gebeurt, weet niemand. Een markt als crypto heeft nog nooit eerder bestaan, en we kunnen dus ook niet vertellen wat regulatie met deze markt gaat doen.

3. Meer landen gaan Bitcoin accepteren

In 2021 besloot El Salvador als eerste land ter wereld Bitcoin als betaalmiddel te accepteren. Al snel volgde geruchten over andere landen die Bitcoin zouden gaan accepteren. Zo werd er onder andere gesproken over Panama, Cuba, Mexico en Argentinië. Volgens experts is de kans groot dat een van deze landen in 2023 meer naar buiten brengt over de acceptatie van crypto als wettig betaalmiddel.

Mocht dat gebeuren, zou dat een enorme boost aan de cryptomarkt kunnen geven. Het betekent dat er een groter aantal mensen van deze crypto gebruik gaat maken. Neemt de vraag toe, zal naar verwachting ook de prijs van de crypto toenemen.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: