Wat maakt web 3.0 veiliger voor het beschermen van je identiteit?

De komst van web 3.0 heeft veel voet in de aarde. Hoe het zich precies gaat ontwikkelen is nog onduidelijk, maar wat we al wel weten is dat het veiliger en complexer gaat zijn. De techniek van de blockchain biedt mogelijkheden die niet eerder vertoont zijn. Op welke manier kun je gebruik maken van web 3.0 voor het beschermen van je identiteit? Dit en meer bespreken we allemaal in dit artikel over wat maakt web 3.0 veiliger voor het beschermen van je identiteit?

Opslaan van data op blockchain

De grootste verandering die web 3.0 met zich meebrengt, is dus het gebruik van de blockchain. Hierbij wordt je data niet meer opgeslagen op een centraal punt. Het opslaan op een centrale plek heeft veel risico’s. Zo zijn er fysieke limitaties bijvoorbeeld het falen van servers. Het gebouw kan zonder stroom komen te zitten. Nog erger iemand kan het gebouw binnendringen en de server met alle gegevens stelen. De gestolen gegevens kunnen weer worden doorverkocht op illegale websites.

Bij het opslaan van gevoelige data op een afgesloten blockchain is het onmogelijk om deze server mee te nemen omdat hij geen centrale locatie heeft. Dit maakt de blockchain veilig tegen het fysiek stelen. Daarnaast kun je alleen bij je eigen gegevens als je de private key hebt. Het is niet mogelijk voor Webmaster of server beheerder om toch stiekem een kijkje te nemen in jouw bestanden.

Je identiteit beschermen in de metaverse

Wat ook een ontwikkeling is wat uit de crypto wereld is ontstaan is de metaverse. In deze virtuele wereld kun je alles ontwikkelen. Zo kun je denken aan het hebben van een virtueel huis. Maar ook meetings, kunst en gamen. In de metaverse kan je met anderen real-time de populairste gokspelletjes spelen. Bekijk op kansspel.nu de leukste online casino spelletjes op het internet. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk om te maken. Het grootste voordeel hierbij is dat je je identiteit en dus wie je bent niet noodzakelijk prijs hoeft te geven.

Je kunt bijvoorbeeld in de metaverse door het leven gaan als een van de zovelen voor geprogrammeerde karakters. Soms is het mogelijk om een uniek karakter te maken. Zo ben je wel herkenbaar in de digitale wereld zonder dat mensen weten wie er daadwerkelijk voor ze staat. Voor sommige klinkt dat eng maar voor andere juist als een verademing.

Gebruikservaring van web 3.0

Door de komst van web 3.0 is de gebruikservaring aan het veranderen. Zo is bijna alles mobiel eerst. Dit houdt in dat het eerst is ontwikkeld voor op de telefoon omdat we hier het meest gebruik van maken. Dit maakt dat alles er mooier en vooral beter in gebruik is op mobiel. Niet meer lang wachten op een afbeelding die je hele telefoon scherm vult. Overal is opnieuw en met een andere blik naar gekeken. De telefoon is onmisbaar geworden in ons dagelijks leven. Hierom wordt alles op de telefoon afgestemd.

Veiligheid door wetgeving

Door de nieuwe AVG is er voor bedrijven veel veranderd. Het is niet meer mogelijk om zomaar alle data op te slaan en te verkopen. Geef je geen toestemming dan mogen ze niks meten. Doen ze dit wel dan kan daar boete op staan. Hierdoor is het super belangrijk om te lezen waar je akkoord op geeft als je bijvoorbeeld cookies accepteert.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: